Pagini

27 mar. 2012

Indrazneala d-nei Fatima Spirache.

Puteam scrie la fel de bine NERUSINAREA.
D-na Fatima se afla in razboi cu Muftiatul Roman.
Motivul ?
Muftiatul nu e sensibil la sharia.
Muftiatul prefera bunele relatii cu romanii,cu statul roman si se straduieste
sa conduca o comunitate saraca,cu putine studii,sa o faca cat mai responsabila.
Muftiatul,a reusit sa pastreze limba,obiceiurile si credinta musulmanilor romani.
Datorita lui,musulmanii romani nu au fost discriminati,marginalizati
bucurandu-se de toate drepturile.
Si raspunzand tutror obligatiilor.
Una dintre ele este apararea patriei.
acolo au lasat musulmanii romani jertfa suprema.
Iar statul recunoscator a mentionat aceasta jertfa in "Monumentul eroilor musulmani "
Ei bine d-na Fatima e suparata.Monumentul nu e casher.
Este interzis.Cine spune asta?
imamii scoliti in Iordania?La scoala lui Ben Laden?
Pe care statul roman nici nu i-a atestat macar ?
Si care s-au aciuit pe langa fundatia Taiba ??

Sa va fie rusine d-na Fatima ca intinati memoria unor oameni cazuti la datorie.
Sa va fie rusine pentru scindarea comunitatii musulmane din Romania.
Sa va fie rusine ca in loc sa ajutati acei oameni, care nu au fonduri din Arabia Saudita sau Serbia
sa poata huzuri fara sa munceasca,ii loviti pe la spate.
Caci ce altceva ati facut publicand critica muftiatului,in loc sa luati pe fata legatura
si sa lamuriti ce era de lamurit.
Dv si prietenii Dv ca alde Bustiuc si Hamza,nu faceti cinste Romaniei.
Intorceti-va in intunericul din care ati iesit.

CINSTE EROILOR NEAMULUI


MONUMENTUL EROILOR MANGALIEI
Monumentul este închinat tuturor Eroilor Mangaliei, crştini şi musulmani care, împreună, s-au jertfit în luptele de apărare a patrie în Primul Război Mondial (1916-1918) şi în cel de Al Doilea Război Mondial (1941-1945). Pe Placa Memorială, inaugurata în 2005, Eroii Mangaliei sunt marcaţi fiecare după religia lor, prin simboluri creştine şi musulmane, adică Crucea şi Semiluna.


















Spune d-na Fatima :

Ridicarea de monumente pentru oameni celebri si importanţi care au jucat un rol în construirea natiunii,in domeniile de cunoastere, economie, politica s.a.m.d, si ridicarea unui monument care este cunoscut ca fiind al "Soldatului Necunoscut" sunt toate actiuni ale jahiliyah (era preislamica) si un fel de exagerare sau fanatism, pentru ca vom vedea ceremonii de comemorare in ocazii speciale, în jurul acestor monumente ,si mai mult decat atat vom vedea depuneri de flori la ele in onoarea celor pentru care au fost ridicate. Acest lucru este asemanator cu idolatria din cele mai vechi timpuri, si este o cale care conduce spre idolatrie (shirk)- Caut adapost la Allah.

Este esential sa se puna capat acestor obiceiuri, astfel încat sa putem pastra credinta in Tawheed (credinta în Unicitatea lui Allah), si pentru a preveni extravaganta care nu atrage nici un beneficiu si de asemenea trebuie sa facem in asa fel incat sa evitam imitarea kuffaar-lor,a obiceiurilor si traditiilor lor, în care nu exista nimic bun, si care duce mai degraba la prejudicii grave.
Fataawa al-Laynah al-Daa’imah, 1/479.

24 de comentarii:

alexandra spunea...

Mergand pe firul gandirii sheikului saudit ce a scris textul fatwei, oferirea de flori unei doamne este un act de idolatrie, nu?. Influentele jahiliyaei (ignorantei) asupra Islamului sunt mai grave decat crede doamna Fatima Spirache, citandu-l pe acel imam, deoarece ignoranta a alterat nu Islamul in sine ci modul de intelegere a lui, nu viata religioasa in forma, ci atitudinea imamilor si oamenilor. Ignoranta de care dau dovada imamii sauditi sunt marturisirea vie a ratacirii lor, ratacire ce poarta numele de Wahabism. In timp ce sunt obsedati de spaime imaginare si duc lupte absurde cu 'cultul eroilor' lipsit de consecinte, sunt ei insisi prinsi intr-o idolatrie mentala, nu intr-o realitate a vietii religioase, care nu e teoretica.

Noi ducem propria noastra lupta interioara cu amintirea si tinerea de minte a propriei noastre istorii. Memoria, cu cat este mai putin traita in interior, cu atat are mai mare nevoie de repere tangibile pentru a fi expusa, prin diferite forme de memorializare prin arta. Monumentele funerare ne invata despre trecutul istoric national si despre responsabilitatile noastre publice, sunt niste tablouri absorbante ale orasului care sculpteaza si articuleaza peisajul urban. Respectul cuvenit eroilor neamului face parte din constiinta, sufletul si credinta noastra, caci noi am fost un popor 'batut din veac in veac de toate furtunile', cum spunea Iorga. Cred ca maretia unui popor se vede si din modul cum stie sa-si pretuiasca eroii, iar refuzul de a marturisi vizual respectul, in numele unor idei absurde cum e si cea expusa de sheikul saudit, denota prostie, fiind efectul stereotipurilor asupra gandirii. Comunitatea musulmana din Romania nu este infectata de duhul sectar saudit si spre binele lor, sper ca acesta sa ramana in afara sau sa fie limitat la mediul virtual.

viorica abbu spunea...

Buna Alexandra,ma bucur ca ai trecut pe aici.

d-na Fatina nu "crede"
D-na Fatima aplica.
Aplica si este pregatita sa fie shaida.
In numele unor lucruri pe care nici macar nu le intelege,doar le repata papagaliceste crezant ca este o buna musulmana.

Nu,nu este.
Nu poate fi un om un bun religios al nici unei religii daca nu accepta pe cel diferit lui alaturi.

Doamna Fatima este doar o colectie de versete.
Nu este o persoana.

Daca era o persoana cu gandire si personalitate reusea sa supravietuiasca intre oameni diferiti.
Dar cum nu are raspuns problemelor vietii din propria gandire,a preferat sa fuga.
Ma refer la forumul Islamic Host,prea liberal,prea deschis pentru conceptiile ei.

Anonim spunea...

Sa-i fie rusine Fatimei Spirache pentru batjocura pe care a facut-o in photoshop! Mai bine ar aplica pecetea de interzis pe mintile retarde, nu pe memoria bunicilor si strabunicilor nostri, care au fost nevoiti sa lupte in razboi si pentru care apararea noastra au fost mai de pret decat propriile vieti pe care si le-au jertfit. La temelia patriei noastre stau osemintele a sute de mii de eroi, care si-au dat sufletul fara murmur, pentru implinirea datoriei supreme. NUMAI O MINTE BOLNAVA POATE VEDEA IN MONUMENTELE RIDICATE INTRU CINSTIREA EROILOR UN ACT DE IDOLATRIE.

Anonim spunea...

Viorica, pe monumentul funerar dedicat soldatilor musulmani care au cazut la datorie, nu exista nici o cruce. Cred ca doamna Spirache face o confuzie intre mormant si placa sau monument comemorativ. Monumentul din cimitirul musulman pe care l-a indicat ea ca fiind interzis dupa gandirea ei, nu incalca nici o prescriptie a religiei musulmane, doar nu e inmormantat nimeni sub el, ca sa spui ca au inaltat ceva pe mormant. Nu e nici un mausoleu in care se odihnesc osemintele eroilor, ci e un obiect de arta plastica cu caracter memorial. Cred ca doamna ar trebui sa fie mai atenta cand face o selectie a decretelor emise in Arabia Saudita, multe fiind influentate de mediul cultural arab, nu islamic. Un imam care spune ca nu exista nimic bun in traditiile si culturile altor, nu prezinta credibilitate, e un om care nu poate sa gandeasca obiectiv, deci nu merita sa i se faca reclama si cu atat mai putin nu trebuie urmat, caci e radical, gandeste in extreme. Imi pare rau ca doamna a cazut in capcana ideologiilor salafiste, care duc la intoleranta si ruperea relatiilor de normalitate cu lumea din jur.

alexandra spunea...

Viorica, esti cam dura cu doamna Fatima, mai ales ca n-a comentat nimic, doar a postat opinia unui sheik. Am tras concluzia ca ar fi de acord, insa exista si o mica posibilitate sa nu fie. Ce am observat la sheikii sauditi e ca ei nu sunt adeptii taierii raului de la radacina , ei sunt adeptii taierii inca din faza de germinatie, cand nu exista radacina si cand, teoretic, nu cunosc evolutia lui ulterioara, nu stiu daca e rau sau e bun :) Asta duce la multe abuzuri si restrictii.

Aluzia intre altarele pagane unde se depuneau ofrande si monumentele funerare mi se pare deplasata, din moment ce obiectul in sine nu are calitatea unui idol (soldatii cazuti nu sunt investiti cu puteri supranaturale carora oamenii le cer ajutorul) insa nu pot sa nu ma minunez de ce le trece prin minte unora si mai dau si niste fatwe. Am citit odata pe un site niste fatwe atat, dar atat de aberante, incat asta pare decenta :) Culmea e ca erau adevarate, nu inventate pentru a discredita imaginea islamului.

Anonim spunea...

Spirache este Mariyah de pe islamul azi care de cand a gasit un emiratez s-o ia cu tot trecutul se apuca sa dea lectii de islam . A vazuto la fata pe Spirache decat cei care o stiu pe Mariyah Fatooma

viorica abbu spunea...

Alexandra,sunt lucruri de onoare si respect in special pentru eroii unei natiuni unde nu fac rabat.
Poate fi cine o fi.
Te rog sa ma crezi in ceea ce spun.
D-na Fatima si cei asemeni ei, daca ar avea posibilitatea ar rade la zero toate monumentele,statuile,ar arde cartile, afara de Coran,ar distruge tot ce a creeat civilizatia umana in mii de ani,inclusiv picturile sculpturile si literatura.Cine alege citatele care ii satisfac propriile ganduri si dorinte,nu poti spune ca nu vrea sa le aplice.

viorica abbu spunea...

".....ei sunt adeptii taierii inca din faza de germinatie, cand nu exista radacina si cand, teoretic, nu cunosc evolutia lui ulterioara, nu stiu daca e rau sau e bun. Asta duce la multe abuzuri si restrictii....."

Interesanta prezentare

viorica abbu spunea...

Haideti sa rupem pisica in doua:
"cel mai important lucru si cea mai importanta calitate a unui musulman trebuie sa fie cunoasterea profunda a religiei"

Pare asa de nevinovat si de pozitiv.
dar nu este deloc nevinovat si mai ales pozitiv.
cunoasterea profunda a religiei cere aplicarea ei AD LITERAM- ca atare exclude orice alta manifestare a unei credinte afara de cea islamica.Ccum se traduce "exclude" pentru un musulman religios ???
Faceti si dv un exercitiu de gandire.

Anonim spunea...

Citind ce posteaza Fatima, iti dai seama in ce schisma mentala traieste ea si o multime de musulmani contemporani. Degeaba iti cunosti religia (Coranul, traditia) daca mintea ta nu e capabila sa o inteleaga in profunzime. Islamul trebuie marturisit din interiorul existentei omului spre exteriorul formulelor intelectuale si nu invers, cum face Fatima Spirache.

Anonim spunea...

Eu nu-s de acord cu monumentul eroilor musulmani care au cazut in razboi, ridicat in cimitirul musulman, adica de ce au vrut sa-i separe pe ei de restul eroilor neamului? Au luptat si murit impreuna cu ceilalti,pentru aceeasi cauza, nu separat. "Soldatul necunoscut" e pentru toata lumea, indiferent de apartenenta religioasa, iar monumentele ar fi bine sa fie amplasate intr-un spatiu public vizibil, o piateta, nu intr-un loc semi-inchis, cum e cimitirul. Exista cimitire militare, unde sunt inmormantati soldatii si unde exista un obelisc sau un monument comemorativ, care semnaleaza locul, insa daca cimitirul acela musulman nu e unul militar, nu vad sensul acelui monument acolo, mai ales ca in Constanta exista un monument al eroilor, un simbol pentru toti eroii patriei noastre.

viorica abbu spunea...

daca vedeai monumentul eroilor Mangaliei aveai raspunsul.Doar ca fiecare comunitate sau minoritate,vrea sa marcheze si separat eroii ei.
nu este separare,nicidecum

viorica abbu spunea...

pentru echilibrul discutiei va recomand sa cititi comentariile critice asupra acestui monument

http://tatar-tatarman.blogspot.com/2010/12/monumentul.html

viorica abbu spunea...

Un anonim a lasat scrisa la comentarii o informatie personala referitor la cineva pomenit aici.

Regret nu o pot publica.

Anonim spunea...

Unora le place sa caute nod in papura. Fatima pare ca duce o campanie impotriva Muftiatului pe blogul personal. S-a legat pana si de o expresie dintr-o brosura, unde se subintelegea ca textul face referire la cel mai mare ocrotitor dintre oameni, din comunitatea persoanelor umane. Se stie cine si cum a protejat drepturile femeilor, orfanilor sau sclavilor, insa din dorinta de a lovi naprasnic in Muftiu, ea da o alta interpretare intentiei autorilor, prefacandu-se ca nu intelege textul. Postarea asta legata de monument, face parte din aceeasi campanie de denigrare a reprezentantilor musulmanilor din Romania, care au indraznit sa ridice un monument in cinstea eroilor musulmani. Ea mai duce lupte oarbe si cu siitii, pe care ii calomniaza pe alt blog, proclamandu-se cosmarul lor. Nu lasa impresia ca e absolventa de studii teologice islamice si nici ca ar avea competenta de a-i judeca pe cei care sunt.

Corneliu spunea...

Un lucru foarte putin cunoscut: in Israel exista un monument al soldatilor beduini care au cazut in razboaiele de aparare ale Israelului, luptand in randurile armatei israeliene. Participarea beduinilor ca militari in armata israeliana este un lucru obisnuit, ei ne avand nicio limitare la avansarea in grad. N-am auzit niciodata ca vreun for musulman, inclusiv religios, sa fi obiectat.


Si acum ceva mult mai surprinzator. Exista in Israel cel putin doua monumente pe care statul le-a ridicat in onoarea militarilor egipteni (deci inamici!) care au cazut in luptele cu Israelul. Le-am vazut personal si sunt onorabile.N-am auzit ca cineva sa fi protestat. Ele s-au inaugurat la vremea lor cu participarea de reprezentanti egipteni.

Si acum cea mai mare surpriza. La Beer Sheva, statul Israel a ridicat un monument inchinat militarilor turci care au cazut in timpul WW1 in luptele din acea zona. Langa monument flutura steagul Turciei.

Am postat acestea ca material pentru meditare, mai ales pentru cei care nu stiu (si nu vor sa stie) ce este de fapt Israelul.

viorica abbu spunea...

Mersi Corneli,daca ai poze,te rog mult trimite cu mail sa le postez aici.

Anonim spunea...

"Am postat acestea ca material pentru meditare, mai ales pentru cei care nu stiu (si nu vor sa stie) ce este de fapt Israelul."

Orice tara in care au cazut soldati in cele doua razboaie mondiale are cimitire ale eroilor, placi, obeliscuri si monumente funerare. Este un lucru firesc.

E frumos ca au facut erorilor tatari-romani un monument comemorativ in cimitirul musulman din Constanta, mai ales ca ceilalti soldati aveau monumente ridicate in oras. In cimitirul central ortodox din Constanta, soldatilor germani li s-a ridicat un monument foarte frumos, unde li s-a rezervat o parcela speciala, de asemenea si rusii sunt inhumati tot acolo, pe alta parcela amenajata si au si ei un monument. Soldatii turci au un monument in trepte in Slobozia, iar cei 214 soldati algerieni din armata franceza au un impozant obelisc tot in cimitirul militar din Slobozia. Indienii au si ei un obelisc, soldatii italieni sunt comemorati, britanicii, rusii, ar fi fost pacat ca tatarii sa nu aiba un loc numai al lor.

Anonim spunea...

"ridicarea unui monument care este cunoscut ca fiind al "Soldatului Necunoscut" sunt toate actiuni ale jahiliyah (era preislamica) si un fel de exagerare sau fanatism "

Numai un imbecil fanatic a putut spune o asemenea magarie despre Eroul Necunoscut.

Epitaful de pe mormantul Eroului Necunoscut: „Aici doarme fericit întru Domnul Ostaşul Necunoscut, săvârşit din viaţă în jertfa pentru unitatea neamului românesc. Pe oasele lui odihneşte pământul României întregite. 1916-1919".

viorica abbu spunea...

Multumesc pentru informatii si pentru ideea de a aduna aceste monumente intr-un topic de sine statator

Anonim spunea...

Daca doresti informatii despre cimitirele militare din Romania placile comemorative, monumentele, mausoleurile etc. intra pe http://www.once.ro/cimitire.php

Tot acolo gasesti si lista cimitirelor soldatilor romani din strainatate.

Anonim spunea...

Corneliu si in Romania exista un cimitir al eroilor turci si un monument dedicat lor, unde e arborat steagul Turciei alaturi de steagul Romaniei. Uite poza http://www.once.ro/ro/foto/B_Cimitirul_Eroilor_Turci1.jpg

viorica abbu spunea...

Multumesc pentru informatii,le voi folosi

Anonim spunea...

"credinta in Tawheed". Să-mi fie iertată impertinenţa, dar sună ca naiba. Un text în original al fatwei aceleia, unde poate fi găsit? Zici tu bine că tipa aia nu crede, ea e o colecţie de (petro)clişee wahabbite.
P.S. Misto blog. Foarte echilibrat, într-un domeniu mai mult decât sensibil. O să mai intru.
Emil

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...