Pagini

8 nov. 2011

Istoria rescrisa de Madam Spirache de la Musulmanii din deal

Prin ignoranta,infatuarea si zelul unora dintre convertitele romance,islamul are de suferit,
caci in efortul lor maret de a se plasa cat mai departe de crestinismul in care s-au nascut pe de o parte  si a demonstra ce musulmance de baza au devenit  pe de alta parte -imprastie prostii cu nemiluita, lovind in primul rand in Islam.Si cazind cu succes in penibil.


Reamintesc ca inaintea Luminatiilor lor:  madam Spirache Fatima, Maya-Loreley,Yvette,Lara,Amina,Flory,Meryam,Flryna,Selma Nuran,Lili si cate si mai cate nume care se schimba de pe forum pe forum, in spatele lor fiind de fapt aceleasi  jupanese pline de zel inovator,au exiata totusi cercetatori,istorici,scrieri,documente,studii de laborator care au stabilit clar niste etape istorice,niste  evenimente istorice.


Dar ele nu si nu....ce e mai bun ca un copy paste din lada de gunoi a pseudoistoricilor imbibati de religie ?
A imamilor minunati importati de Taiba care tin ilegal lectii in moscheile din Romania si le zapacesc pe "novicele"  trecute de la alta religie...


Ka`aba a fost initial construita de Adam(sa) si mai tarziu continuata de Seth,fiul acestuia.O parte a Ka`abei a fost distrusa de potopul lui Noe,de aceea Allah a poruncit lui Avraam sa o reconstruiasca....Ka`aba se mai cheama si Casa Lui Allah


Kaaba,iubito,este mentionata prin anul 500 i.e.n ca un sanctuar de rugaciune si adorare a idolilor triburilor nomade din penisula Araba, inaintea islamului si inaintea profetului Mohammed.
Tribul Quraysh din care face parte si Mohammed,a avut datorita influentei lui economice fata de alte triburi, grija de sanctuarul cu idoli plasandu-si si idolii proprii  familii.
Dupa aparitia crestinismului a inceput pelerinaj la Mecca,la cladirea in forma de cub,pelerinaj ce era deopotriva practicat de evrei, crestini si triburi pagane...    inca nu vorbim de islam.
Macoraba se numea zona unde este aceasta constructie datata din anii 500 i.e.n

In cartea ei "Islam,o scurta istorie" Karen Armstrong sustine ca Kaaba a fost initial sanctuarul zeului Hubal, cu timpul si alte triburi depozitandu-si zeii si idolii in incinta. De altfel au fost mai mute asemenea sanctuare in Arabia de atunci insa doar asta era construit din piatra.

ce mai copiaza madam Spirache ?

Suddi a spus: „Când Allah le-a poruncit lui Avraam şi lui Ismail să ridice
Casa, aceştia nu au ştiut unde să o înalţe, şi atunci Allah a trimis un vânt, Al- Khajuj, care avea două aripi, iar capul era în formă de şarpe. Acesta a curăţat zona din jurul Ka’abei pentru a le arăta lor vechea temelie. Şi ei l-au urmat şi au săpat până au ajuns la temelie. Acesta este sensul versetului: [Şi adu-ţi aminte] când Noi i-am arătat lui Avraam locul casei [Al-Ka’aba],


Stimata madam Spirache,indraznesc sa nu cred ca Avraham se plimba cu fiul lui vitreg la brat prin peninsula araba cautand un loc de picnic,mai ales dupa ce l-a gonit din casa impreuna cu mama lui,
De asemeni -hai sa zicem ca a trecut pe acolo...ce crezi mataluta ca facea el sanctuar pentru pagani? sau il facea pentru evreii din Mecca,care apoi au fost scurtati cu un cap de Mohammed,desi facusera impreuna pact de buna intelegere???
Zau, mataluta chiar crezi in vanturi cu cap de sarpe si alte povesti de adormit copii ???

Da - madam Spirache o tine pe a ei...ea nu a auzit de nici-un loc de inchinaciune si venerare, nu al romanilor,nu al grecilor,nu al popoarelor galice sau nordice,hispanice sau iberice..nu, toti au asteptat mii de ani cu sufletul la gura, ca tolomacii, sa apara:

Prima casă de binecuvântare şi călăuzire înălţată pentru omenire este situată în Bakka, adică în Mecca.

Asa ca madam Spirache....madam Maya-Loreley....madamelor,ocupati-va de versetele zilnice,de citatul saptamanii, de poezia lunii, de haditul dupa-miezii, de Sura de seara...,lasati  istoria islamului celor ce o cunosc .
Lasati alte religii in pace.
Nu numai ca sunteti penibile -voi si alte cateva surioare harnice la copiat fara sa inteleaga sensul a ceea ce copiaza, dar
realmente faceti un deserviciu  islamului,aratandu-l in cea mai defavorabila lumina:
-aceea de intolerant, acaparator, de impunere cu forta sau cu viclenie asupra valorilor altor religii, il prezentati rupt de realitate, de istorie, de bun simt. 


delectati-va aici:
http://islamic.host.org/index.php?/topic/341-inaltarea-sfintei-kabba/

..............................
spicuiri din comentariile primite:

alexandra spunea...
Kaba era un loc de pelerinaj pentru toate triburile arabe, cu ocazia respectiva mai faceau si tranzactii, negot, tot felul. Mohamed la un moment dat a pus stapanire pe Kaba si i-a alungat pe arabii ce aveau alte credinte decat cea musulmana, in general animiste, si a facut un loc de pelerinaj doar pentru musulmani. A distrus 360 de statuete, obiecte de cult folosite de arabii respectivi, pastrand unul singur, o icoana ce o infatisa pe Fecioara Maria si Iisus, pe aceea nu a indraznit sa o arda. Locul primului spatiu sacru nu i s-a aratat lui Adam, ci lui Iacov, asa cum apare in Tora (Vechiul Testament), in cartea Facerii (Geneza 28: 10-22). Atunci s-a instituit spatiul sacru sau mai bine zis i s-a descoperit omului spatiul sacru, doar acesta exista, iar locul mentionat e intre Beer-Seba si Haran. (Beer Seba e la vreo 80 km de Ierusalim

Anonim spunea...
Casa lui Dumnezeu i se descopera lui Iacov, nu lui Adam, cel putin asa spun scrierile crestine si cele iudaice. In Coran nu se mentioneaza nimic de Kaaba,e mai mult un mit islamic toata acea poveste, cu casa lui Dumnezeu pe care a intemeiat-o Adam. Mohammed a fost cel care a facut din acel loc casa lui Allah, pana la el, fiind tot un loc de pelerinaj pentru arabii din peninsula, ce se inchinau diferitelor zeitati.

29 de comentarii:

Corneliu spunea...

Madam Spirache e din pacate la nivelul cel mai scazut posibil. Nu e ce pretinde de la ea.

Anonim spunea...

Unele dintre fete cred ca sunt constiente ca cad (ups) in penibil si cauta sa se indrepte si chiar se indreapta pana dau din nou cu bata-n balta. Altele insa nu ar recunoaste nici in ruptul capului ca sunt pe dinafara.Cele mai multe insa au descoperit internetul de curand si din dorinta de a impresiona sau doar de a comunica isi dau mereu cu stangu-n dreptu.

Blandu

viorica abbu spunea...

Blandu ai mare dreptate.
Exemple numeroase au fost si aici;nu le nominalizez.
Fete pline de bun simt, de modestie,fete sau baieti care au vorbit simplu,fara citate,despre viata lor,despre comunitate,despre experienta personala.
Oameni care traiesc printre oameni,oameni care traiesc alaturi de oameni,oameni,musulmani care demonstreaza alaturi de crestini in egipt pentru incetarea suferintelor si distrugerii unei religii de catre alta....

Ce a avut de spus madam Spirache

"Nu este islamic sa mearga musulmani alaturi de crestini...."

Anonim spunea...

A spus ea sau e citat? Daca e citat atunci se poate arunca pisica in alta curte dar daca a spus dumneaei atunci este grav si e intr-o grava eroare desi cred ca braveaza de fatzada asa putin ca da bine la CV-u :) Nu cred ca ea nu merge alaturi de mama,de tatal,de fratele ei,de bunicul sau strabunicul (dac-o mai trai). Sangele (de roman) apa nu se face.

Blandu

Anonim spunea...

citatul exact:

As'salam waleicum wa rahmatullahi wa barakatuhu,surioara maya ce este frumos?ai privit si tu putin imaginea aceea atasata acestui material?Ti se pare corect din punct de vedere islamic ceea ce se vede in acea fotografie?de text nici nu mai vorbesc......

vere isak cand a spus sora maya ,,amestecati" se referea la faptul ca femeile sunt amestecate cu barbatii,ceea ce in islam nu este permis.O zi buna verisorule!

alexandra spunea...

Kaba era un loc de pelerinaj pentru toate triburile arabe, cu ocazia respectiva mai faceau si tranzactii, negot, tot felul. Mohamed la un moment dat a pus stapanire pe Kaba si i-a alungat pe arabii ce aveau alte credinte decat cea musulmana, in general animiste, si a facut un loc de pelerinaj doar pentru musulmani. A distrus 360 de statuete, obiecte de cult folosite de arabii respectivi, pastrand unul singur, o icoana ce o infatisa pe Fecioara Maria si Iisus, pe aceea nu a indraznit sa o arda. Locul primului spatiu sacru nu i s-a aratat lui Adam, ci lui Iacov, asa cum apare in Tora (Vechiul Testament), in cartea Facerii (Geneza 28: 10-22). Atunci s-a instituit spatiul sacru sau mai bine zis i s-a descoperit omului spatiul sacru, doar acesta exista, iar locul mentionat e intre Beer-Seba si Haran. (Beer Seba e la vreo 80 km de Ierusalim)

Anonim spunea...

Casa lui Dumnezeu i se descopera lui Iacov, nu lui Adam, cel putin asa spun scrierile crestine si cele iudaice. In Coran nu se mentioneaza nimic de Kaaba,e mai mult un mit islamic toata acea poveste, cu casa lui Dumnezeu pe care a intemeiat-o Adam. Mohammed a fost cel care a facut din acel loc casa lui Allah, pana la el, fiind tot un loc de pelerinaj pentru arabii din peninsula, ce se inchinau diferitelor zeitati.

viorica abbu spunea...

Intr-un fel, este de inteles problema islamului.Destinat la inceput celor slabi,defavorizati,s-a adresat zonei geografice din jurul Medinei si din jurul orasului Mecca.

Nici in cele mai indraznete vise, nu a crezut Mohammed ca islamul va avea o asemenea raspandire sau ca la randul lui crestinismul va avea o asemenea raspandire.
Ceea ce parea la inceput o simpla compilare a doua religii precedente sta acum sub lupa cercetatorilor si se gasesc inadvertente sau rastalmaciri grosolane din religiile dinainte.
Frica si situatia incomoda ca aceste lucruri se vad la lumina,ii face pe musulmani atat de intransigenti si inchistati.

Intr-un fel ii inteleg...singura solutie este sa se propage islamul in toata lumea,asa nu ar mai fi comparat si judecat fata in fata cu celelalte doua religii monoteiste ce l-au precedat si din care s-a inspirat.

alexandra spunea...

Nu stiam cine e madamme Spirache :) Am accesat linkul acela si m-am inscris pe acel forum, doar pentru a scrie ceva la sectia Crestinism, pentru doamna Spirache. Mi-e foarte greu sa concep cum oameni care spun ca au fost crestini, nu cunosc Crestinismul, n-au deloc cunostinte de cultul ortodox, nu stiu nimic de icoane, credinta lor trebuie sa fi fost extrem de superficiala. Cum sa nu stii ce cred ortodocsii despre icoane si sa scrii niste porcarii imense, daca ai fost ortodox? trist.

Anonim spunea...

Nu se stie cine a zidit Kaaba, sunt mai multe legende, traditia musulmana ii consacra pe Avraam, nu Adam, din cate stiu, insa piatra neagra din Kaaba pe care o saruta musulmanii, apare in credintele pagane dinainte de Islam. Mitul pietrei cazute din cer exista in mitologia greaca, piatra neagra simbolizand-o pe zeita Cibella, cat si in vechile credinte celtice, unde se numea piatra destinului (lapsit exillis)

Anonim spunea...

Viorica, de ce vrei sa "miroasa" mai mult toata treaba? Chiar nu are sens sa acorzi atentie pt ca acest lucru ii alimenteaza importanta.
Viata e frumoasa si plina de valori. De cand nu ai mai fost la un teatru? Uite, chiar ma uitam la emisiunea lui Morar si Stela Popescu va sarbatori 50 de ani de cariera, alaturi de mari artisti ai Ro. Nu vrei sa iesim din aceste mizerii care ne ocupa fara rost viata si sa ne bucuram de romanii care inca ne arata talentul?
Doru

viorica abbu spunea...

mersi Doru,dar sunt o patimasa a teatrului radiofonic,am sute de inregistrari.Ieri am ascultatin timp ce scriam aici "Tache Ianche si Cadar" dinaintea lui Morar - cea mai buna distributie.

Pentru lucrurile ce le recomnazi tu,am deschis un forum -tot "Viata de langa mine" unde nu ai sa gasesti nimic din barfa asta.
Esti invitat printre persoaneele de calitate inscrise pana acum.

Anonim spunea...

Eu ascultam "In sir de margarite" :) Cad despre Morar ,din cauza lui nu ma uit la X-Factor
si nici radio Zu nu ascult.Sunt fan Romania-Actualitati.

Blandu

RI spunea...

KAABA
http://www.raspunsislamului.ro/2011/10/kaaba/

viorica abbu spunea...

Raspuns Islamului,
multumesc pentru comentariu care inatareste ceea ce istoricii si oamenii de stiinta declara.

cherie spunea...

Nu este vorba despre Iacov si scara cerului ?
Geneza, 28.10-22
Si a visat o scara rezemata de pamant ...
Un loc care ... este poarta cerului
19. Si a dat locului acelui numele Betel; dar mai inainte cetatea se numea Luz.

G spunea...

Au spus si altii,reiau si eu: Dumnezeu i-a aratat lui Iacov casa lui Dumnezeu. Redau fragmentul din Scriptura:

Iar când s-a deşteptat din somnul său, Iacov a zis: "Domnul este cu adevărat în locul acesta şi eu n-am ştiut!"

Şi, spăimântându-se Iacov, a zis: "Cât de înfricoşător este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai CASA LUI DUMNEZEU, aceasta e poarta cerului!"

Apoi s-a sculat Iacov dis-de-dimineaţă, a luat piatra ce şi-o pusese căpătâi, a pus-o stâlp şi a turnat pe vârful ei untdelemn.

Iacov a pus locului aceluia numele Betel (CASA LUI DUMNEZEU), căci mai înainte cetatea aceea se numea Luz. (Facere 28: 16,19)

Afirmatia aceea din articol pe ce se bazeaza? N-am inteles de unde a reiesit, care e suportul.

viorica abbu spunea...

Anonim...
afirmatia aceea din articol, se bazeaza pe alte afirmatii din alte articole care circula din mana in mana, din forum in forum si din blog in blog si toate bineinteles islamice.

uite, articolul lui madam Spirache il gasesti:

http://aleyna.bestforumonline.com/t979-primele-moschei-si-evolutia-acestora-in-lume


http://noulmusulman.blogspot.com/search/label/Primele%20moschei%20si%20evolutia%20acestora%20in%20lume


Aceasta mica cladire a fost construita si reconstruita de profetii...Adam,Avram,Ismail si Mohammad (Pacea fie asupra tuturor).Nici o alta cladire nu a avut aceasta onoare.Totusi nu foarte multe lucruri se cunosc in detaliu despre mica si semnificativa cladire.

http://forum.arci.ro/Thread-piatra-kabah-piatra-neagra-cubica-de-la-hajj--198


-intrebare pe forum:
"-cine credeti ca a construit Kabba?"
raspuns
"-cred ca Adam..."


http://forums.ansaar.nl/islam-ik/46549-*-islamquiz-*-3.html?language=ro


Kaaba = O mica zidire de piatra situata în curtea Marii moschei de la Mecca. Ea adaposteste faimoasa Piatra neagra, care se presupune ca a fost daruita de Îngerul Gabriel lui Avraam

http://forums.ansaar.nl/islam-ik/46549-*-islamquiz-*-3.html?language=ro


Elema reproduce si ea acelasi articol aici:
Interesant ca unul din comentarii este a lui loreley_sweetdream...!!!!

http://ro.netlog.com/groups/civilizatii___traditii/blog/blogid=1234392&commentVertical=NO&page=3&order=ASC


pe forumul Rasarit acelasi articol prescurtat putin

http://www.rasarit.com/vb/showthread.php/3904-Piatra-neagra


si in extensie:

www.rasarit.com/vb/showthread.php/1552-Inaltarea-Ka-abei

si desigur alte nenumarate locuri ce nu le mai insir
unii confunda piatra cu cladirea,altii cladirea cu prima moschee,altii il arata pe ingerul Gabriel ca cel care arata locul altii pe Allah,
unii spun ca ating piatra si se roaga la ea sa-i transmitalui Dumnezeu dorinta lui,altii spun ca nu o ating decat datorita faptului ca si profetul a atins-o...ce mai
cert este ca de fapt nimeni nu stie ceva precis si documentat dar toti vorbesc.
in cor

Anonim spunea...

Si cred ca toti cei enumerati sunt musulmani convertiti. Trebuie doar sa intrebi ceva si imediat ti se raspunde:"A,pai stai ca-ti spun eu imediat cum stau lucrurile" si urmeaza tot felul de raspunsuri care mai de care mai documentat si impanat cu dovezi,hadisuri sau versete,de ramai mai bulversat decat ai fost la inceput,dar zici si tu un "Multumesc,acum sunt lamurit" .Problema este ca nimeni nu ar zice ca nu stie si ca sunt paraleli,in cel mai bun caz pun la sfarsit "Allahu alam",Allah stie mai bine.

Blandu

viorica abbu spunea...

Blandu,
aici vorbim in cadrul:
"Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul"

Caci altfel atingem din greseala acei oameni care s-au convertit la islam si se ocupa la inceput de cunoasterea lui si de invatarea lui.
Acei oameni raman in bune relatii cu colegii de servici,cu familia,cu mediul din jur,nu le cauta nod in papura nu fac grimase cand vorbesc despre alta religie sau alt popor,de alta limba sau de alte obiceiuri.

Sunt oamenii care chiar daca sunt tineri inca,cauta sa invete, sa cunoasca, sa-si largeasca orizontul - nu sa se autoblocheze in sabloane si gandirea altora, insusind-o fara pic de discernamant - sub scuza ca trebuie sa fie supusul cuiva neaparat.

Daca nu ar fi existat acesti oameni pe care trebuie neaparat sa-i diferentiem de Catavencele noastre,nu ma ocupam de subiect.

G spunea...

Viorica, pe mine ma intresa daca exista un document, o scriere atenstata, de exemplu sa fi spus "se mentioneaza in Coran, capitolul X, versetul Y", sau apare in cartea istoricului Z, caci ce vad sunt doar zvonuri. Corect ar fi fost sa spuna, ca prin traditia orala musulmana s-a transmis ca Adam ar fi construit Kaaba. Si evreii au o carte de mituri si legende evreiesti.

xxx spunea...

Kaaba facut de Adam? pai daca astia-s aceeasi oameni care spun ca Islamul e prima religie aparuta inca din Eden, te poti astepta la orice fantezie. Tot nu inteleg faza cu prima religie, de ce tin atat de mult la ea. Daca era prima religie, de ce nu exista nici o dovada de Islam inainte de Mohamed? ceva acolo, o credinta, o practica pastrata, doar religia presupune credinta+practici, nu exista NIMIC legat de Islam timp de mii de ani, pana la Mahomded. Daca nu exista, cum pot sustine tampenia asta? chiar n-au simtul ridicolului?

Anonim spunea...

Viorica daca ti-ai respecta putin sotul si i-ai respecta religia n-ai mai da curs la atata mancatorie si vorbe jignitoare aduse la adresa islamului , pacat de tine si de familia ta ,

viorica abbu spunea...

nu stiu ce ai citit tu dar nu la adresa isamului am vorbe de critica ci la cine nu il cunoaste si se da "rotund"...expresia ii apartine sotului.
iar daca stai stramb si judeci drept eu fac un serviciu isamului.

Cat priveste familia,imi permiti sa ma ocup singura de ea ???
Mersi

Anonim spunea...

Viorica, daca nu judeci islamul ci practicantii "rotunzi", atunci ce inseamna cu adevarat islamul? dar invatatura?
Doru

viorica abbu spunea...

Ei Doru,intrebare nu usoara.
Nu am sa-ti fac istoria islamului,dar am sa spun ca niste conditii socio-demografice au determinat schimbari in perceptia lucrurilor in tarile desertului Arab.
schimbari adunate, filtrate,comparate si uneori insusite.
Ideea si intentia nu era se fie ceva mondial caci nu erau cunostiinte despre lumea de mai departe.Ulterior savanti arabi de felurite specialitati au dezvoltat lucruri in domeniile lor.Dar nu pentru o lunga perioada de timp
Dupa specificul populatiei careia ii era adresata aceasta conceptie,dupa obiceiurile inradacinate,dupa perceptia notiunilor de munca, dezvoltare progres,aceste precepte initial scrise pe te miri ce,coji de copac sau bucati de piele,memorate, au alcatuit in final o carte scrisa de cineva-(se cunoaste numele,nu mi-l amintesc).
Asta este pentru mine islamul,cu bune,cu rele,dar ceva specific unei anumite felii sociale a populatiei globale.


Doru,japonezii nu au avut nevoie de profeti sa fie ce sunt azi,austriecii si spaniolii se deosebesc si amandoua de italieni.Sudul se deosebeste de nord samd

Ca atare,ca sa inchei in gluma....fiecare pasare pre limba ei piere.

Anonim spunea...

[b]Rodica Botan spunea...[/b]


Cind este atit de usor sa te informezi despre orice subiect...este mai mult decit ridicola situatia despre care amintesti...
La fel fac si unii crestini...au Bibia la dispozitie sar mai degraba se bazeaza pe ce zice Tata Chiraca din coltul strazii care se pare ca a avut un vis...
Mahomed a avut ca scop sa uneasca triburile arabe( din cita istorie stiu eu) iar Mecca era un punct strategic. Noua religie inventata de el avea scopul sa-i adune pe arabi si sa-i opreasca din vesnicele ciorovaieli intre triburi. Se pare ca Cubul din Mecca a adapostit mai mult de 3000 si ceva de idoli.
Cind am citit prima data despre acest lucru m-am mirat de ce Mahomed alege o magazie de idoli ca sa isi puna temelia unei noi religii- Dar daca te uiti bine in istorie, cam asta au facut musulmanii de atunci incoace. Nu este o moschee construita de-asupra templului din Ierusalim? Cica acolo s-a oprit camila lui Mahomed care era o camila foarte inteleapta...( stia sa bea multa apa).
Faptul; ca dupa actul terorist de la 9/11, musulmanii vor sa construiasca o moschee pe chiar locul unde au murit atitia oameni ...spune acelasi lucru...ca ei aleg in mod strategic aceste locuri unde sa-si inalte si sa-si fortifice religia- spunind fara prea multe cuvinte..."am invins si aici...vom cucerii lumea pentru Allah"...
Dupa mine ...asta-i mai mult politica decit religie...sau se identifica?

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 00:22: Nu au vrut sa construiasca o moschee pe locul unde au cazut turnurile gemene, ci in vecinatate, in acel areal. Ar fi fost culmea ca acel loc sa fie "adjudecat" de o singura relgie si mai ales una care in memoria colectiva poarta indirect "vina" celor intamplate. Locul acela este si trebuie sa fie un memorial.

Insa ai dreptate cand spui ca musulmanii obisnuiesc sa preia edificiile crestine, sa le ocupe si profaneze, transformandu-le in moschei, pe cele care au o importanta majora pentru crestini, doar nu orice biserica e facuta moschee. Au ales Ierusalimul si Constantinopolul (Sf. Sofia) in mod strategic, caci aceste doua locuri erau filonul Crestinatatii. E ca si cum un stat non-musulman ar ocupa Kaaba, la fel a insemnat caderea Constantinopolului si ocuparea lui de catre otomani, urmata de sacrilegiul comis cu catedrala Sfanta Sofia.

viorica abbu spunea...

anonim....sunt convinsa ca poti mai mult si mai bine..ia-ti timp..

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...