Ia sa vedem:
33% dintre romani traiesc la limita saraciei. La statistica rusinoasa au contribuit si 28 de zone defavorizate de la noi, zone in care sute de investitori au beneficiat de facilitati de miliarde de lei, fara sa faca mai nimic in schimb.
Intre 1998 si 2010, autoritatile au declarat 160 de localitati - zone defavorizate, iar cei care investeau aici primeau scutiri de taxe pe importuri si profit, insumate la un miliard si jumatate de EU,cu conditia sa creeze locuri de munca. Dar acest lucru nu s-a intamplat decat pe hartie.
Acesta este ritmul in care s-au taiat padurile in Romania ultimilor 20 de an. Statisticile arata ca Romania ocupa ultimul loc in Europa in ceea ce priveste padurile,in schimb padurile ramase sunt jefuite fara incetare.
Doua mari firme austriece s-au instalat utilajele si taie zi si noapte lemnul romanesc pentru ca la ei in tara padurea este ocrotita.Chiezi,unguri,germani,importa cu vapoarele milioane de metrii cubi de lemn.
Guvernul tarii nu stie cata padure are Romania,cat sa-a retrocedat,cat e taie.De l parlamentari la ultimul padurar,se invart afaceri de miliarde de EU....
In Romania,in fiecare zi un copil este abandonat.Romania este tara cu cei mai multi copii abandonati din Europa. In ciuda aceastei situatii grave, autoritatile nu fac nimic.
40.000 de copii sunt in sistemul de protectie sociala si, totusi, cei care vor sa adopte asteapta ani de zile sa primeasca un copil in casa lor.
Unele directii pentru protectia copilului n-au oameni care sa se ocupe, iar in altele un singur angajat se ocupa de soarta a 300-400 de copii. De aceea nu se deschid proceduri de adoptie pentru multi dintre ei, asa ca sunt lasati sa-si traiasca copilaria in centre de plasament.
Contracte de milioane de Eu au platit primarii oraselor,Bucurestiul mai ales pentru lucrari fantoma de dezapezire.Firmele au luat bani sa arunce zapada pe camp dar pentru a fura motorina si benzina au scurtat drumul si au lasat zapada la pariferia oraselor.
Unele dintre contracte au fost acordate fara licitatie, pe ultima suta de metri, altele au fost castigate de firme ce nici macar nu au in profilul lor asemenea activitati. Statul plateste pentru intretinerea drumurilor pe timp de iarna, intre 5.000 si 6.000 euro/km, cu mult mai mult decat statele nordice.
Dar dupa NE-dezapezire va veni reparatia asfaltului,a drumurilor,a bordurilor.
“Pretul atribuit in urma licitatiilor este scandalos. Pentru lucrari de „repararea fisurilor, crapaturilor, suprafetelor deteriorate, colmatari, emulsionari, decapari ale imbracamintii rutiere, refacerea structurii rutiere, inclusiv a fundatiilor”, pretul platit de Primaria Capitalei este de aproximativ un milion de euro fara TVA pe kilometru de drum”
ROMANI,NU MAI FURATI ROMANIA !!
Un comentariu:
cum cine fura?
fiecare!
Trimiteți un comentariu
alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...