Pagini

30 apr. 2012

"Rabinul de la coada vacii converteşte la iudaism in Romania"

4000 de evrei au mai ramas in Romania.
Cu casatorii mixte cu tot.
In 1989 tot mai erau 20.000 evrei,dar parte au plecat in strainatate,
parte s-au asimilat.
Numarul mic da dureri de cap conducatorilor comunitatii evreesti din Romania,
care conducatori sunt de fapt unu: D-l deputat si presedinte FCER -Vainer.
(cel mai scund,in stanga lui d-l Rafael)
















Concluzia e clara.
Trebuie crescut numarul evreilor.
Dar cine se inghesuie sa emigreze in Romania?
Atunci trebuie convertiti crestini.

Asa apare pe firmament D-l Rafael Shaffer,care nu e rabin care e plin de bunavointa a-l servi pe domnul Aurel Vainer.D-l Rafael are casa mare si renumeratie mica.Multe suflete de hranit asa ca desi evreu ortodox....hmm....cum sa zic, mai lasa de la el.
Ca in problema convertirilor.
La plecare din Israel,si-a aranjat in Benei Barack de unde este cine sa-l ajute la convertiri iar azi,in birourile FCER da lectii de convertire tuturor crestinelor ce viseaza la pamantul sfant si la o casatorie cu un evreu bogat
Apai,convertirea -boieri Dumneavoastra e treba grea si de durata,se invata, se patreaza in timp si se fac controale.
Nu si la FCER ....nu si pentru domnul Rafael.
Numar mic de evrei inseamna donatii si fonduri tot mai mici ale „Rotery”, „Bnei Brith”, „Joint”, „Claims Conference" dar si de la statul Roman.
Ca atare -hai la treaba;sunt atacate rudele familiilor ce au cel putin un evreu.Rudele de gradul 1,2 si..... ce conteaza.
Domnul Rafael,are nevoie si de un ajutor.
El vine in persoana  unui paznic de vaci dintr-un sat mic şi înapoiat din Israel, Haniel cu doar 800 suflete, care a fost trimis în Romania pentru afaceri cu lapte şi cu mulsul vacilor. Omul acesta se numeşte Tzvi Kfir, in varstă de 50 de ani, si se prezinta ca rabin al statului  din Israel, dar niciodată nu a fost rabin, nu are nici o educatie evreiasca religioasa.
In mainile comunitatii evreiesti sunt multe imobile ale familiilor plecate luate pe sub mana de comunitate,sunt pamanturi sunt valori.
Dar mai presus de toate sunt o mana de evrei care risca sa se confrunte cu un nou val de antisemitism daca afacerile si mismasurile de la comunitate continua.




sursa inspiratiei:
http://www.ziartricolorul.ro/128/mesaj-din-londra-rabinul-de-la-coada-vacii-converteste-la-iudaism-in-romania.html

7 comentarii:

Anonim spunea...

Evreii fiind poporul Dumnezeului Celui Vesnic sunt o binecuvantare pentru popoarele in care traiesc. Israel este demn de dorit pentru oameni din orice natiune iubitori ai lui Dumnezeu Cel Adevarat.

viorica abbu spunea...

Dar popoarele de dinainte ale cui sunt ? al altui dumnezeu ? Sar poapoarele budiste,hinduse,ale cui sunt ??
Ale altor dumnezei....????
De unde si pana unde poporul lui dumnezeu ????
Unde scrie asta ???

S-A AUTOINTITULAT ASA.
alta gasca in alta traista....Kosher...

Anonim spunea...

Daca evreii nu sint poporul lui D-zeu, atunci nici Cristos nu mai are nici o noima si nici crestinii nu au D-zeu.
Asta asa, ca argumentare teologica, ca de altfel, sint mai degraba ateista.

viorica abbu spunea...

"Daca evreii nu sunt poporul lui D-zeu"
Nu,nu sunt,Hristos,adevarat- evreu,a fost un revolutionar pentru vremea lui,care i-a uimit pe toti din jur si desigur a creat legende.Si o scindare a religiei de care profita si vor profita milioane de comercianti de religie ani buni.
Religia intr-adevar nu are nicio noima,afara de instrument de dominare alaturi de cel politic si social

Anonim spunea...

Nu stiu cum vezi tu Viorica anonimii de pe pozitia ta din launtrele blogului si daca toti anonimii iti apar scurti de coada. In orice caz vroiam sa precizez ca nu tot eu am fost aceea de la primul comentariu pe topic. Eu eram de la data de 18.

SilvaPro

Vasile Roaita spunea...

In interiorul religiei iudaice, in mod logic si normal, poporul evreu este poporul lui Dumnezeu. In jurul nostru, desi citesc despre ei ca mai sunt doar 4000, toate joburile "bune" sunt ocupate de evrei; ei sunt in arta, in cultura, in banci si afaceri, in politica. Presa scrisa si TV are, la varf, evrei.... Sunt destepti si bogati, puternici si uniti...

Nu cred ca mai sunt doar 4000; sunt mult mai multi dar s-au lasat asimilati si au acte pe cetatenie romana; la fel ca romii; daca romanii nu ar fi xenofobi, celelalte etnii nu s-ar apara in acest fel....

Sa luam cateva exemple de evrei care s-au inregistrat ca romani: Petre Roman, Adrian Severin, Vanghelie, Ciutacu, Razvan Teodorescu, MR Ungureanu, Ovidiu Chirovici, si multi altii... Despre solidaritatea lor si modul in care se manifesta aceasta, am un exemplu edificator: dupa revplutie, Petre Roman i-a adunat pe cei mai valorosi si i-a promovat; unul dintre ei fiind un pusti din Iasi - Mihai Razvan Ungureanu....

Fiind bogati si uniti, sunt puternici; asa ca, formeaza poporul lui Dumnezeu....

Obiectiile "majoritarilor" se rezuma la sloganuri si mistificari....



Magda Magdalena spunea...

Da,asa este! Sunt Poporul lui Dumnezeu si nu v'a mai luati de Evreii! ps/ Eu lucrez cu Evreii la F.C.E.R. am in ingrijire o frumoasa Evreica ( supravietuitoare de la Holocaust) care are o inima buna si cu foarte mult bun simt,nu este bogata dar este f.f.f darnica ,din putinul ei este foarte bucuroasa sa de'a si altuia.Este foarte ajutata de Comunitatea Evreiasca din Bucuresti...i se da absolut tot ce are nevoie...si asta vad eu cu ochii mei....de la medicamente,mancare,bani sa isi achite dariile pana la obiecte de curatenie si plus de asta ne plateste pe noi Romanii,Crestinii sa ingrijim de ei....Sunt foarte uniti ca Popor si Totiiiiiii au ceva deosebit in gena lor,au Binecuvantarea lui Dumnezeu cu ei si in ei.Dumnezeu sa Binecuvinteze fiecare Evreu cu Tot ce stie El ca au nevoie,Amin!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...