Pagini

5 apr. 2012

Majda intreaba :" Ce parere aveti despre Yusuf Muurat? "

Am sa extind intrebarea la realitatea de azi din lumea musulmana romaneasca.

Pe de o parte muftiatul reprezentantantul musulmanilor nascuti crescuti si integrati in viata social-politica romaneasca,pe de alta parte Taiba,reprezentanta interpretarilor fundamentaliste a islamului,reprezentanta in special a arabilor imigranti in Romania,casatoriti cu fete ce au trecut la islam si a catorva musulmani romani,scoliti si pregatiti speciali sa propage ideologia lor.

Pe de o parte Muftiatul,care se conforma intai legilor tarii,reglementarilor si jurisdictiei oficiale -pe de alta parte Taiba,care nu tine cont de aceste legi promovand numai legile islamice,sharia,supunerea fata de invataturile Coranului si nicidecum fata de legile oamenilor.

Pe de o parte musulmanii romani care vor sa-si traiasca viata in liniste si buna intelegere cu majoritatea crestina romaneasca,pe de alta parte Taiba reprezentata in Romania de fel de fel de Asociatii,fundatii,centre culturale ,un intreg aparat de propaganda si provocare menit saii corecteze pe musulmanii romani din ratacirea lor si sa-i aduca pe drumul fundamentalismului,nemultumirilor si revoltelor.

Taiba vrea muftiatul,vrea partid politic,vrea toata puterea.A vrut si o televiziune islamica doar ca fondurile au disparut iar Abu Ola nu prea are raspunsuri.
Conflictul deschis a inceput in 21 ian 2009 

"...Astazi a avut loc sedinta consiliului sinodal din cadrul Muftiatului. Tema acestei sedinte a fost:
- excluderea din cadrul Muftiatului a fostului muftiu, Imam Bagis Sahinkerai si a binecunoscutului nostru frate, Imam Gemaledin Demirel.
Ca de obicei cei 23 de membri ai consiliului au votat asa cum li s-a ordonat de catre Murat Yusuf, care astfel, s-a razbunat pe cei doi; pe Sahinkerai pt ca l-a jignit in urma unei confruntari iar pe Demirel pentru colaborarea cu Fundatia Taiba....."


Dar cel mai bine il caracterizeaza pe Muftiul Cultului Musulman Roman,autoritatea suprema si unica in Romania pentru musulmanii cu cetatenie Romana ....Lavinia...:

Subhaneallah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ce om de nimic si fara caracter...fara frica Lui Allah ci cei de prin jurul lui sa le fie rusine ..niste nenorociti si fricosi.
Allah sa le dea pedepsa si sunt sigura ca o v-a face.
Noi, ce vom face? Sa ne unim cum am facut-o intotdeauna si sa facem ceva cu fratii care au fost exclusi de la slujbele lor.


Cu unirea mai greu,dar cu fratii s-a facut...li s-au asigurat salarii bunicele ,dar nu de la bugetul statului roman...

In realitate lupta se da pe pamantul Romaniei intre musulmanii turci-tatari,sustinuti moral si financiar de Turcia si arabii musulmani, sustinuti mult mai puternic financiar de Saudia,Serbia.

".....Muftiul relatează că în timpul unei vizite la ambasada Arabiei Saudite, în martie 2006, un viceconsul saudit l-a criticat pentru că a rămas „prea calm” după publicarea caricaturilor cu Mahomed în Danemarca şi în alte ţări, în toamna lui 2005. Viceconsulul saudit i-a spus muftiului că, în loc să fie reţinut şi să ceară comunităţii să stea calmă, ar fi trebuit să incite comunitatea pentru a fi mai activă în protestele faţă de publicarea caricaturilor.
Ambasadorul saudit i-a mai spus muftiului, potrivit acestuia din urmă, că „fundaţiile saudite” sunt nemulţumite de activităţile sale. "
Cine are ochi sa vada -sa vada,cine are urechi de auzit -sa auda iar cine poate face ceva, sa faca .......!!

31 de comentarii:

Doru spunea...

"Pe de o parte Muftiatul,care se conforma intai legilor tarii,reglementarilor si jurisdictiei oficiale -pe de alta parte Taiba,care nu tine cont de aceste legi promovand numai legile islamice,sharia,supunerea fata de invataturile Coranului si nicidecum fata de legile oamenilor.

Pe de o parte musulmanii romani care vor sa-si traiasca viata in liniste si buna intelegere cu majoritatea crestina romaneasca,pe de alta parte Taiba reprezentata in Romania de fel de fel de Asociatii,fundatii,centre culturale ,un intreg aparat de propaganda si provocare menit saii corecteze pe musulmanii romani din ratacirea lor si sa-i aduca pe drumul fundamentalismului,nemultumirilor si revoltelor"

De ce nu pot fi toti asa?
de ce este judecat Muurat ca nu indeamna la violenta?
viorica coranul are versete in care adeptii sunt invatati la ura si la violenta in numele lui allah, de ce nu toti musulmani dau ascultare si totusi sunt musulmani, spre ex cei de sus sau chiar tu???
de ce ei considera ca ierusalim este pamantul lor cand au venit cu forta in el dupa sute de ani dupa evrei si apoi crestini?
de ce doar arabii sunt inapoiati si cunoscuti teroristi desi nu-s singurii musulmani din lume. de ce altii pot trai in pace cu restul care nu-s ca ei iar arabii urasc orice ce nu este ca ei?
Multumesc anticipnat pt raspunsuri

Doru spunea...

am uitat inca o intrebare: de ce mohamed tine la partea sexuala asa mult?
Ca tot veni vb de majda ea sustine ca dreptul e al crestinilor atunci de ce ei sunt minoritate acolo daca au fost inainte de musulmani?
de ce musulmanii se roaga unui profet care a facut varsare de sange in numele lui allah care e tot dumnezeu. care alta religie are la baza asa ceva?

Anonim spunea...

prima intrebare, raspunsul aici:
http://ilovemuhammed.com/answering-the-critics/claims-against-the-prophet/84-why-did-the-prophet-muhammad-pbuh-have-so-many-wives

a doua intrebare: pentru ca multi crestini s-au convertit, plus adaosul de "imigranti" musulmani arabi,ceea ce a facut ca in timp majoritatea sa devina musulmana.

a treia intrebare:
musulmanii nu se roaga la niciun profet ci doar la DUMNEZEU/ALLAH. Mohamed nu numai ca a fost lider religios ci si politic, si deci normal a condus razboaie impotriva acelora care ii amenintau, insa.. razboaie cu reguli bine precizate, fara omor de copii, femei si alte persoane nevinovate. Stiu ca ti se pare ca o religie ar trebui sa aiba grija doar de latura spirituala,insa islamul nu e doar religie ci si mod de viata, iar prin mod de viata ne referim si la protectia comunitatii, a fost normal sa existe razboaie pentru ca acea comunitate islamica incipienta sa supravietuiasca.

Doru, iti recomand sa iti dai reset la toate informatiile pe care le ai despre "islam", sa golesti magazia si apoi sa citesti Coranul sincer si sa discuti cu musulmani despre ce inseamna diverse aspecte din islam. Te asigur ca vei castiga mult mai multe decat sa stai sa ti se dea apa la moara pe acest blog.

Anonim spunea...

Da, Doru, citeste Coranul cat si prelegerile de pe siturile islamice, fa reset la tot ce stii, uita credinta neamului si intra in imparatia Religiei Pacii...

"Mohamed nu numai ca a fost lider religios ci si politic, si deci normal a condus razboaie impotriva acelora care ii amenintau, insa.. razboaie cu reguli bine precizate, fara omor de copii, femei si alte persoane nevinovate."


Da, razboaie cu reguli bine precizate.
Nu, zau?
Asa cum se poarta zi de zi razboaiele chiar in interiorul lumii musulmane, ca sa nu mai vorbim de razboiul terorist indreptat in afara.
Remember September Eleven!

viorica abbu spunea...

Islamul cucereste masele cele mai frustate din punct de vedere social si economic,persoamele cele mai putin independente si fara pareri personale sau cultura generala.
Islamul care propavaduieste supunere si asa zisa stapanire de sine,are adeptii care dau dovada de nesupunere,rebeliune.
Islamul cere o supunere totala fata de Dumnezeul islamului -Allah- si legilor lui,unui profet care nu a dat deloc un exemplu islamic dar o totala nesupunere fata de legile oamenilor.
Asa cum islamul nu concepe si nu accepta ateismul,asa nu concepe si nu accepta alte religii.
Sa spunem lucrurilor pe lume.
Islamul lupta pentru o lume totalmente islamica...restul sunt povesti de adormit copii si nici pe copii nu-i mai pacalesti azi usor,

Doru,cat de putina istorie contemporana ai sa citesti ai sa vezi ca acei crestini pe care nu a reusit islamizarea cu forta,au fugit in masa din tarile majoritar musulmane.au fugit ca sa nu fie exterminati,proces care azi continua nestingherit.
Nestingherit nici macar de crestinii din lume care se preocupa de prosti in loc sa boicoteze marfuriloe, serviciile,turismul tarilor unde crestinii sufera.
Pe unde au trecut musulmanii piatra pe piatra nu a ramas azi ni se arata numai ruine,distrugeri si vestigii ale unei infloritoare lumi crestine redusa la tacere de o cultura tribala,de obiceiurile desertului de siretenia si viclenia oamenilor lui.

viorica abbu spunea...

anonim.
comentariu tau este o minciuna de la inceput la sfarsit.
cand ai sa posezi o sursa istorica normala, nu o propaganda penticostala putem discuta.
citeste istoria "ISTORICA" a profetului tau si te vei rusina de faptele lui,daca a ataca caravanele noapte hoteste, ca sa faca rost de bani ti se pare ceva rusinos,daca a omora triburile rivale este ceva rusinos si a avea un harem de sotii, este ceva rusinos pentru tine...etc.....etc...

Anonim spunea...

eu cred ca acest blog este o farsa

viorica abbu spunea...

tara libera si democrata
poti crede ce vrei

viorica abbu spunea...

Spicuiri din interviul acordat de muftiul Cultului Musulman roman ziarului Libertatea:

I-am rugat pe musulmanii străini să se adapteze”
„Musulmanii români au o şcoală islamică mai temperată”
„Anumite fundaţii islamice primesc donaţii foarte mari”
„97% dintre lăcaşele de cult care s-au înfiiţat după `90 nu au avizul Muftiatului”

„Libertatea religioasă din România nu o întâlnim în alte state din UE”
Comunitatea musulmană e într-o continuă creştere. E un lucru îmbucurător, dar în acelaşi timp, nu pentru mine, ca lider, pentru alte instituţii ale statului, poate să fie şi un semn îngrijorător.


un excelent interviu merita citit.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/UE-Libertatea-Iusuf-religioasa-intalnim_0_110389004.html

Majda spunea...

"viorica, dar daca nu mai vrea sa replice si vin altii cu comentarii si tiganeala asta penibila va continua ? chiar iti e greu sa ne inchizi comentariile ?

te roogg mult de tot,
majda"

Acest comentariu nu imi apartine... doar daca mai exista si o alta Majda pe acest blog.
Oricum, stiu ca am luat foc si imi pare rau ca am deviat de la subiectul acelei postari initial facute de tine !

Anonim spunea...

Pentru Doru, ca si pentru altii.
Deschideti aici
http://coranul.blogspot.com/
si veti citi:
"Toate cărţile trebuiesc arse şi în lumina focului trebuie citit Coranul"
chiar pe frontispiciul paginii.

Anonim spunea...

Pentru Doru, ca si pentru altii.
Deschideti aici
http://coranul.blogspot.com/
si veti citi:
"Toate cărţile trebuiesc arse şi în lumina focului trebuie citit Coranul"
chiar pe frontispiciul paginii.

anonym spunea...

O Doamne, Corneliu, dumneata chiar nu stii sa interpretezi o fraza alegorica?
Acel citat vrea sa spuna urmatoarele: nicio carte de hadisuri, nici o carte ulterioara islamului (si despre islam), nici o colectie de fatwa, nimic nu se poate situa deasupra Coranului. For God's sake, nu inseamna ca toate cartile de pe lumea asta trebuiesc arse ca sa ramana doar Coranul! De unde scoateti astfel de interpretari?

Viorica, de ce comentariul este o minciuna de la inceput pana la sfarsit? poti sa il combati? sau te superi ca cineva gaseste o explicatie? daca voi sunteti aceia intelepti si culturalizati, de ce domniile lor experti in cultura islamica (sa zicem G. Grigore, Dobrisan, alti orientalisti ) de ce ei nu arunca cu noroi in islam ca voi? Si de ce ei au o atitudine mult mai temperata ca voi? Sau ei sunt sub voi ca si cunostinte?

In fine, fara sa supar participantii acestui blog, observ ca desi blogul exista de mai mult de un an, si promoveaza aceeasi paranoia cum ca "islamul e sursa relelor din Romania",pai dragii mei, voi altceva nu mai stiti? Voi aveti viata personala? Mai puteti vedea si altceva pe lume decat islam?
Este cumva blogul acesta locul in care va varsati frustrarile, cele de zi cu zi, refularile, va face sa va simtiti mai bine dupa ce aruncati cu noroi in islam?

Anonim spunea...

Anonymului:
Grozav de alegorica, n-am ce zice. Si mai ales indeamna la blandetze si tolerantza...
As mai putea gasi citate in Coran atat de "alegorice" incat ti se face parul maciuca.

Nu uita ca au mai fost arzatori de carti care au ars biblioteci intregi in numele cartii sfinte a nazismului.

viorica abbu spunea...

Nu nu este alegorie este semnalul de alarma ce unii il trag,altii insa au urechile astupate cu ceara.

La cantitatea de bloguri,pagini personale,site-uri si forumuri unde se pune la nesfarsit aceeasi placa,de cum este de ideal islamul si cum numai in islam lucrurile murdare si rele ale lumii se curata si se imbunatatesc...
acest blog este acel semnal de alarma,este avertizarea ultimativa.

SI NU ISLAMUL ESTE SURA RELELOR IN ROMANIA.
nu mai rastalmaci dupa capul tau.

O ANUMITA PARTE A MUSULMANILOR DIN ROMANIA SI ANUME CEI VENITI DIN TARILE ARABE,SOTIILE LOR FALS-CRESTINE SUNT SURSA MULTOR RELE SI SITUATII INCORDATE DIN ROMANIA.

SI ABEA ESTE INCEPUTUL.

Acest hilar subterfugiu cum ca religia inceteaza influenta cand un musulman face ceva rau,ca in acel moment respectivul -vezi doamne -nu e credincios,nu mai cumpara nimeni.
Credincios-necredincios-este musulman si a jurat supunere credintei

Majda spunea...

Viorica, cat ma bucur pt decizia luata in legatura cu inregistrarea, cel putin nimeni nu va mai "fura" identitatea celuilalt, ce ieftin caracter!
Ca ultima remarca pt cine a binevoit "sa se dea drept eu", nu as fi scris in veci "tiganeala" ci "tiganie", inclusiv ca nu mi-as fi trecut numele la sfarsit, nu cred ca apare vreodata sa in postarile mele. Asa ca daca va mai exista o ocazie in care cineva va dori sa scrie in numele meu, sa tina cont de aceste aspecte, plus altele ;) Ciudat cum in tot decursul discutiei dintre mine si Solstice, nimeni dar nimeni nu a intervenit, mai putin, din senin, acel "anonim" semnat la sfarsit "majda"...

viorica abbu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
viorica abbu spunea...

Nota mea,azi 5.o4 2012.

Pentru nestiutori,e bine sa afle ca BLOGGER nu ofera posibilitatea editarii comentarilor.Ele pot fi aprobata sau sterse.
Orce remarca de corectare,modificare,facuta de cei necunoscatori precum Solstice pe Islamichost este doar hilara.

"Nope my dear darling
Urat a fost cand mi-ai falsificat niste postari pe blogul tau cand discutam cu Majda
Aici totul a fost pe fata.Fara a falsifica nimica.Postarile amandoua ti-au apartinut tie
Nu-i vina mea ca le-ai scris. Be blogul tau in incindentul cu Majda ai balambajit-o si ai dat-o la intors
Asta-i ultima postare adresata mie catre tine.
Mie imi plac oamenii care stiu sa se confrunte elegant.
Tie iti plac aia mai slabi decat tine.

"

Solstice,ai un "like" de la mine, cu restul pana la 100 de descurci tu singura.

Anonim spunea...

Cred ca atata timp cat o comunitate religioasa are o autoritate care sa-i reprezinte si fata de care sa dea dovada de ascultare, acea comunitate va fi ferita de scindari sectare si de radicalizare. Din punctul meu de vedere, organizarea nationala a comunitatilor religioasa e foarte buna, iar musulmanii ar trebui sa aiba o organizare similara, asa cum au cultele crestine. Toate cultele religioase au un organism central care coordoneaza intreaga activitate religioasa, care exprima pozitia oficiala a comunitatii in probleme de interes general al societatii, supravegheaza tiparirea si distribuirea cartilor de cult, repezinta comunitatea in relatia cu statul etc. Acolo unde nu exista acest organism, comunitatea e divizata si exista riscul ca si invatatura sa nu fie una unitara, ci nuantata. La noi in tara comunitatea musulmana era una unita, insa odata cu stabilirea unor cetateni straini aici, de religie musulmana, au inceput disputele si segregarea. Fenomenul se observa in toate comunitatile musulmane din Europa, care sunt dezbinate. Mergi in Anglia, Franta, Germania si vezi "biserici, bisericute" grupate in jurul unui imam venit din exterior, deci emigrantii dintr-o anumita tara, se aduna in jurul unui imam din tara lor de origine, separandu-se de ceilalti. La noi arabii sunt cu arabii, tatarii sunt cu tatarii, iar putinii romani s-au aciuiat pe langa arabi, doar nu-i baga nimeni in seama. Organismul central poate avea in subordine o serie de fundatii religioase,ce au diferite misiuni, insa daca acestea sunt "independente", inseamna ca n-au legitimitate. Fenomenul din Romania in privinta comunitatii musulmane este straniu. Am ajuns la concluzia ca oricine poate sa-si faca o moschee, poate sa elibereze certificate de musulman, poate fi imam etc. Parca se joace de-a religia.De ce nu pot fi cu totii sub "patronajul" unui singur organism, nu stiu, insa este clar ca in prezent exista mai multe secte musulmane, reprezentate de fundatii, ce s-au desprins din Muftiat. Institutia Muftiatului ar trebui sa fie mai deschisa, iar in Consiliul acela Sinodal sa fie cooptati si reprezentanti ai minoritatilor etnice musulmane (arabe, romane)caci daca nu ma insel, acum sunt doar tatari in Consiliu.

Anonim spunea...

Ce nesimtit e viceconsulul saudit. Ce-ar fi vrut? Jihad pe strazi? Ce vina au romanii pentru ce au publicat danezii? In cazuri din acestea, pozitia corecta e o condamnare publica din partea reprezentantilor, nu revolte pe strazi. Asta e tipic arab, noi suntem in Romania, incercam sa ne comportam civilizat!

Foarte buna pozitia Muftiului, jos palaria in fata unui om inteligent si RUSINE sefilor fundatiilor arabe ce vor sa incite lumea la scandal pt o nimica toata, niste desene ! Crimele facute de musulmani datorita acelor desene sunt mult mai groaznice, dar pe acelea nu le-au condamnat domnii arabi.

svetlana spunea...

Majda intreaba :" Ce parere aveti despre Yusuf Muurat? "

Am o parere buna. Il apreciez pentru ca este printre putinii care considera ca valorile spirituale si simbolurile religioase trebuie protejate,indiferent de religie. Stie ca traieste intr-o societate pluriculturala si-i respecta pe nemusulmani.Ca si crestin, nu am nimic ce sa-i reprosez. Nu cunosc conflictele din sanul comunitatii musulmane. Excelenta Sa, Muftiul Yusuf Muurat m-a surprins placut de fiecare data cu interventiile sale, cele pe care le-am vazut si cred ca un asemenea om, care promoveaza toleranta religioasa si respectul reciproc, merita sa fie seful cultului musulman din Romania. Sper ca neintelegerile cu acele fundatii sa-si gaseasca o solutionare, spre binele comunitatii musulmane.

Anonim spunea...

"Pe de o parte Muftiatul,care se conforma intai legilor tarii,reglementarilor si jurisdictiei oficiale -pe de alta parte Taiba,care nu tine cont de aceste legi promovand numai legile islamice,sharia,supunerea fata de invataturile Coranului si nicidecum fata de legile oamenilor."

E nedrept sa spuneti asta despre Muftiu, ca el se conforma intai legilor tarii,ca si cum invatatura coranica n-ar avea importanta pentru el. Eu cred ca Sharia e mereu activa pentru domnul Muurat, asa cum este pentru oricare musulman sau asa cum sunt legile divine pentru un crestin, toti isi duc viata sau incearca sa si-o duca conform lor. Doar in cazul unor abateri de la aceste legi, abateri ce necesita o „pedeapsa” dupa legea islamica, trebuie sa se tina cont de legile statului in care traiesc, caci nu le pot incalca, iar „pedeapsa” ce nu constitue o infractiune dupa legea civila (cum sunt pacatele morale), vor lua forma unor penitente.

sara spunea...

"....nu o propaganda penticostala putem discuta."

Dna Viorica am o intrebare:stiti ce inseamna penticostal/a?Nu va pun sa cautati, ca altadata, totusi am rugamintea sa nu utilizati termeni la care nu cunoasteti semnificatia!Va rog!!!
Penticost sau ziua de penticost se refera la ziua cincizecimii unde primii crestini au fost botezati cu Duhul Sfant.Penticostal vine de la penticost!
Pentru prima oara va spun lucrul acesta si luati-l, daca vreti, ca o mustrare...
Stiu ca sunteti atee, dar macar respectati ceea ce spune Biblia...va rog!

viorica abbu spunea...

Pentru mine "Penticostal" este apartenetul unei secte.
Acea secta care datorita refuzului de a recunoaste statul de drept si legile lui a fost interzisa in comunism.Dupa 89 toate sectele au fost repuse in drepturi, afara de aceasta.Ca urmare si-au schimbat numele in Copii...nu stiu cui.

Daca Biblia pomeneste penticostalii,atunci toti eram penticostali,dar nu.
In plus imi repugna milogeala asta misionara cu cartea colorata si promisiunile raiului din poarta in poarata si mai ales fondurile uriase ce le invart.
Credinta -doamna -Sara -nu se propaga prin baieti inalti si frumosi in costum si cravata...

Ei nu sunt de la Dumnezeu.
Sunt de la bossul lor
Cine cauta credinta o gaseste singur-curata-simpla-in suflet.
restul este politica si interes material.

Anonim spunea...

Penticostalilor nu le place sa fie denumiti secta crestina, cu toate ca ei au aparut in sec. XIX, desprinzandu-se din alte biserici. Ei isi revendica apartenenta spirituala la prima comunitate de crestini, infintata de Pentacost (ziua Cincizecimii), cand a luat fiinta biserica crestina, pentru a avea astfel legitimitate, insa adevarul e ca nu au continuitate istorica ,au aparut dupa mai bine de 1850 de ani de la momentul acela, pana atunci n-au existat ca si comunitate religioasa, n-a auzit nimeni de ei. Exista o singura Biserica Crestina, de rit latin in Apus (catolic) si de rit grec in Rasarit (ortodox), care ulterior si-a autonomimizat cele doua ramuri, deci Biserica Catolica, respectiv Ortodoxa sunt singurele care au continuitate istorica din momentul acela si pana in zilele noastre, singurele care se identifica cu toate generatiile de crestini ce s-au format si succedat. Restul de "biserici" aparute ca ciupercile dupa ploaie sunt secte crestine, desprinse din Biserica Crestina (fie Apuseana, fie Rasariteana) dupa multe secole, chiar mii de ani si care reneaga pe toti crestinii dupa sec.I si toate acumularile spirituale in aproape 2000 de ani de Crestinism. Si ca orice secte, merg pe prozelitism, mascat sub forma evanghelizarii, din dorinta de a castiga adepti. Sunt de parere ca omul trebuie lasat sa-si urmeze calea, iar daca el se simte linistit si impacat in biserica sa, nu trebuie presat sa adere la alta confesiune.

alexandra spunea...

"Dupa 89 toate sectele au fost repuse in drepturi, afara de aceasta.Ca urmare si-au schimbat numele in Copii...nu stiu cui."

Vezi ca e recunoscut cultul penticostal la noi in tara. Tu erai 'fan' BOR, cum de ti s-a pus acuma pata pe penticostali ?

Cum in cateva ore plec la munte, iar in weekend voi fi rupta total de virtual, iti urez de pe acum LA MULTI ANI! Pune de o prajitura de Florii :)

sara spunea...

Cred ca faceti confuzie Doamna Viorica!!!Penticostali sunt recunoscuti(data oficiala este 1946...insa sunt mentiuni ca unii au fost recunoscuti in 1912 deci data de dupa 1989 este falsa!),si nu de azi sau ieri(chiar si pe vremea comunismului) nu sunt o secta, sunt un cult legal, sunt mai numerosi decat ortodocsi(la nivel global)....De asemenea se supun autoritatilor de drept, atata timp cand nu se incalca principiile biblice!
De ceea ce spuneti dvs cred ca va referiti la mormoni sau martorii lui Yehova care intradevar sunt secte si sunt interzise de lege(nu peste tot)!

Anonim spunea...

In prezent exista peste 100 de denominatiuni penticostale, "miscarea penticostala" la nivel global nu a fost ferita de sciziuni multiple, prezinta caracteristicile tipice unei secte. Intr-o perioada scurta de timp (~100 de ani), a explodat ca numar de adepti cat si ca fragmentari in sanul ei. Mai ingrijorator e insa fenomenul prezent in unele din aceste denominatiuni,formele extatice de traire ce deviaza in exchibitionism si care nu-si au locul in timpul de partasie comun.O prins biserica asta penticostala din Romania mai ales la tigani, sunt foarte multi rromi penticostali pentru ca ii lasa sa se desfasoare cu lautari in biserica, la inmormantari si peste tot, deci si-au pastrat obiceiurile. Am auzit "Aleluia, Aleluia" pe o piesa de-a lui Nicolae Guta :)

sara spunea...

Ultimului anonim ce a scris inaintea mea: de ce nu va luati un nume?Va e rusine de el?
Ce va face sa credeti faptul ca unul care zice Aleluia este penticostal?Si ce va deranjeaza ca unii rromi sunt penticostali?Cumva sunteti rasist?Este problema fiecaruia...
Si daca v-as spune ca sunt (ca sa nu zic majoritatea)ortodocsi care zic Numele Domnului insotit de o injuratura asta nu vedeti?Ar fi bine sa va vedeti paiul din ochiul dvs...

sara spunea...

Anonimule mai scriu inca un lucru:ai auzit de satul fara carciuma si fara probleme la politie?Acesta este satul Fantanele, sat cu(de) tigani(dispretuiti de multi)...acolo nu se fura fetele cum se obisnuiesc intre ei, acolo nu se fura unul pe altul(si nici de la alti), nu au stabor(judecata tiganeasca cum spune dex-ul)...si este un sat PENTICOSTAL 99%...e drept ca nu au nici biserica ortodoxa(ma intreb daca BOR-ul era interesat sa faca biserica acolo...???)...
Despre ei se tot vorbeste si daca este adevarat(nu ma indoiesc de acest lucru)atunci sa dea Domnul sa fie toti asa ca ei...ca mare miselie este in tara noastra....:((

raspuns pt Sara spunea...

Stiu ca sunt penticostali, pentru ca am fost la biserica penticostala, insa m-a socat ce am vazut acolo, asa-zisele manifestari carismatice si multe altele! Nu ma deranjeaza ca rromii sunt penticostali sau ca in general miscarea a prins la paturile cu educatie precara, mai usor de manipulat.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...