Pagini

1 apr. 2012

Ce mai fac cuvioasele maicute, cand nu merg la rugaciune

Cine zice ca este plictiseala in lumea monarhala.....???





In Romania sunt vreo 400 de manastiri si schituri.
Parte merg pe drumul credintei,parte pe drumul pierzaniei.
Biserica crestina si ortodoxa,este depasita de fenomenele ingrijoratoare ce apar intre "slujitorii " ei.
Prea ocupata cu proprii fii,cu turismul sfant,cu banca ordoxa,cu impartirea parohiilor
pe spaga, BOR le lasa pe maicute si maicuti sa-si faca de cap.

Si cam ce fac domnuiile lor ? Cand nu bate toaca si maicutele au putin timp liber ??

  -"Zeci de nemteni acuza maicutele de la Agapia ca vor sa le fure casele"Aproape 50 de localnici din Agapia sunt decisi sa blocheze drumul de acces spre manastire pentru a demonstra impotriva maicutelor pe care le acuza ca vor sa le ia terenurile de sub case

-"O sala de sport din Sibiu, inchisa pe motiv de blasfemie "
Sala a fost retrocedata Comunitatii Surorilor Franciscane din Harghita si maicutele nu mai doresc sa lase elevii sa se joace, motivand ca jocurile copiilor in capela sunt impotriva celor sfinte

-"Maicutele retinute la Iasi, membre ale miscarii Rugul aprins "
Membrii acestei secte sunt nelipsiti de la momentele religioase de mare anvergura, la care obisnuiesc sa se manifeste zgomotos impotriva tuturor celor care conduc Biserica Ortodoxa, fie pe plan local, fie national

-"Grup de maicute, ridicat de Politie pentru ca facea zgomot "

"Cele 17 persoane de sex feminin, imbracate in negru, se manifestau necivilizat si zgomotos in drumul lor spre Mitropolie. Dupa identificarea si audierea lor, ele risca sa fie sanctionate conform Legii 61/1991, privind tulburarea ordinii publice", a declarat subinspectorul Virginia Pralea.
-"Maicutele de la Horezu risca inchisoarea pentru ca au daramat un cuptor si un cotet "
Maicutele de la Horezu sunt acuzate ca au permis efectuarea de interventii neautorizate si lucrari de restaurare de proasta calitate.Astfel ca, dupa zece ani de lucrari de consolidare si o investitie de 1,3 milioane de lei, tencuiala a inceput sa cada, iar manastirea si-ar putea pierde statutul de monument de patrimoniu
-"O ciuperca a ajuns cosmarul maicutelor de la Agapia"
Maicutele de la manastirea Agapia s-au bucurat foarte mult cand au auzit ca locuintele lor micute vor fi renovate. Insa nu au stiut ca iadul avea sa se dezlantuie asupra lor.
Scaraotchi a ales sa se arate sub forma unei ciuperci - Merulius Lacrymans, care a atacat plamanii maicutelor si le-au si facut sa se mute pentru ca altfel isi riscau viata in chiliile pline de igrasie.
-"Manastire inchisa din cauza bataii dintre maicute"
Mănăstirea Bistriţa Olteană, din localitatea Costeşti-Vâlcea, ascunde în spatele perdelei de creştinism fapte greu de imaginat chiar şi într-o societate laică. Fantomele trecutului comunist o bântuie şi azi pe maica stareţă cu grad de general de securitate, Mihaela Tamaş. Una dintre măicuţe, sătulă de bătăile încasate, a fugit la schit.....

-"Maicuta Sebastiana de la Manastirea Tariceni este acuzata ca a lasat o batrana pe drumuri".
 Stareta Sebastiana de la Manastirea Tariceni, din judetul Calarasi, care a nascut duminica doua fetite, ar putea ajunge dupa gratii. Maicuta, care a anuntat ca se retrage din viata monahala, este suspectata ca ar fi escrocat o batrana, dupa ce a convins-o sa-si vanda casa, iar banii femeii au disparut fara urma.
-"Măicuţele de la Mănăstirea Cârnu, pe care Episcopia a vrut să le mute într-un alt lăcaş, s-au baricadat în interior"
Tensiunea domneşte în continuare în jurul Mănăstirii Cârnu din judeţul Buzău. Măicuţele pe care Episcopia a încercat în zadar să le mute într-un alt lăcaş s-au baricadat în interior.

-Bordel la Manastirea Rasca
In anul 2003, in urma unei initiative a unui grup de investitori, ctitori, finantatori si credinciosi s-a primit binecuvantarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Clujului si Feleacului in vederea inaltarii unei manastiri de maici in localitatea Rasca, judetul Cluj.
(trec peste multe amanunte legate de tiranie,exorcism,infometare,biciuire ).......
Stareta Buculei, insotita de inca trei calugarite, aveau obiceiul de a-l vizita seara pe preotul Trambitasu si de a-i face masaj, refuzand insa sa dea vreo explicatie cu privire la aceste practici cel putin neobisnuite. Sa fie oare vorba de un nou mod de rugaciune "thailandeza?".
-O călugăriţă a omorât o fetiţă
Două fetiţe din Ocnele Mari au fost accidentate ieri, în jurul orei 14.00, în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea. Ele tocmai traversau Calea lui Traian pe trecerea de pietoni „de la Ceas“, când au fost spulberate de o dubiţă Mercedes înmatriculată în Sibiu, condusă de o călugăriţă de la Mănăstirea Hurezu - Romanii de Jos.
Una dintre fete, Diana Elena M., de 12 ani, a murit pe loc,
-stareta Manastirii Mraconia ca sfinteste apa cu un craniu uman
La Manastirea Mraconia din Mehedinti si-a bagat necuratul coada. Preotul din satul vecin o acuza pe maica stareta ca sfin testeapa de la manastire cu ajutorul... unui cap de mort. Mai mult decat atat, preotul spune ca stareta se crede Maica Domnului.

 -"Maica Mina, făcătoarea de şmenuri"
Dumnezeu le cere călugărilor "să plângă cu cei care plâng", dar unii preferă, totuşi, bogăţia pe pământ. Aşa o percep mulţi orădeni şi pe Maica Mina, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci, a cărei lăcomie pentru terenurile oraşului e deja proverbială.
Venită în Bihor la mijlocul anilor '90 cu sora sa, Paraschiva, pusă stareţă la Mănăstirea Bunavestire din cartierul Episcopia, Maica Mina Bădilă a absolvit, la fel ca ea, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, după care a primit de la fostul primar Petru Filip 10 hectare pentru a-şi ridica aşezământul din strada Făcliei pe care, de atunci, îl conduce cu mână de fier. Maica Mina nu s-a mulţumit, însă, cu atât, astfel că a mai pus ochii şi pe alte aproape 25 de hectare, eliberate de fosta unitate de tancuri în marginea şoselei de centură.

Un preot a fugit din ţară cu 30 de călugăriţe
Părintele Nichita Paşcan şi 30 de măicuţe de la Mănăstirea Brâncoveni şi-au făcut bagajale, în urmă cu două săptămâni, s-au urcat în autocar şi au plecat în Grecia, pentru a se alătura unei secte de ortodocşi de rit vechi.
...............

NU O FAC CU PLACERE,dar ma doare cat de jalnici sunt unii reprezentanti ai lui Dumnezeu pe pamant,cat de falsi,imorali si rai sunt.
Ca apoi sa ne umileasca la cozi la moaste sfinte,la lumanri reciclate,la botez - stropindu-ne cu apa de laptele cucului.

8 comentarii:

cherie spunea...

Mare durere ! :))
NU O FAC CU PLACERE,dar ma doare cat de jalnici sunt unii reprezentanti ai lui Dumnezeu pe pamant,cat de falsi,imorali si rai sunt.
Ai cautat informatii calomnioase si nu ai detaliat niciuna din informatii care in felul asta nu este informatie ci barfa. Este tipic pentru jurnalismul nostru, din Romania. Nu intereseaza evenimentul propriuzis ci textul relatarii acestui eveniment. Sa fie socant!
Dar daca asa se prefera ...

viorica abbu spunea...

Cherie,iti respect parerea.
Un colaj de stiri publicate in presa,nu la can-can ci la stiri, au girul profesional al ziaristului respectiv.
Voiai sa reproduc intreg articolul?
Nu e greu.Dar cu ce schimba lucrurile,daca a fost prostitutie la o manastire descrisa in 5 randuri sau 50 de randuri - este acelas lucru

Anonim spunea...

"Prea ocupata cu proprii fii,cu turismul sfant,cu banca ordoxa,cu impartirea parohiilor
pe spaga, BOR le lasa pe maicute si maicuti sa-si faca de cap."

Daca spui BOR, atunci ar fi trebuit sa exemplifici doar cazurile ce le au implicate pe calugaritele ortodoxe, nu si de la alte culte. Insa in dorinta de a posta cat mai multe calomnii, ai postat tot ce ai prins pe google. Tipic pentru presa habarnista de la noi.

Ce vina au maicutele de la Horezu pentru calitatea lucrarii? Ele au angajat niste oameni. Executantul si proiectantul raspunde in fata Inspectiei de Stat in Constructii, nu ele.

Anonim spunea...

De ce sa fim surprinsi ca niste calugarite au efectuat o lucrare neavand autorizatie? Multa lume procedeaza similar. De ce sa ne minunam ca o calugarita a accidentat mortal un om? Multi oameni conduc imprudent si fac accidente. De ce sa ne socheze ca o calugarita a facut un copil din flori? Multe femei sunt in aceeasi situatie. De ce sa ne aratam indignati ca maica stareta vrea niste terenuri? Multi fac afaceri imobiliare cu terenuri, e sport national. Cu cat e societatea mai corupta, mai lacoma si mai pacatoasa, cu atat sunt si calugarii/calugaritele, caci in fond sunt oameni ca si noi, parte a aceleiasi societati, supusi acelorasi tentatii.

Calugaria nu e o cale pentru toti, iar atunci cand motivatia alegerii calugariei nu raspunde unei vocatii sincere, ci se datoreaza precaritatii familiei ce nu-si mai permite sa hraneasca o gura in plus si-i trimite la manastire (90% dintre cazuri) sau vanitatii omului, calugarii/calugaritele sunt innorbiti si ei de vicii.

viorica abbu spunea...

Te inteleg perfect....conceptie romaneasca..daca el fura, eu de ce sa nu fur....????
Daca el....de ce nu si eu ...?
educatie minunata.

Anonim spunea...

Sa vedeti multe altele la preasfantele de la Agapia..O simpla intrebare la cetatenii din Agapia va vor edifica asupra "bunatatii inimilor" acestor "preasfante"..Aici sunt vreo 10 soaite care o duc mai bine decat in rai si restul care abia isi duc zilele. Vorbesc de cele care se lafaie in limuzine pe care le schimba lunar si de cele care se roaga de unul sau altul sa le duca si pe ele pana la farmacie sa-si ia o pastila. Vorbesc de cele care-si permit sa duca in Mercedesul Vito al Mitropoliei un mc de bani, cu doua saptamani inaintea alegerii patriarhului, si o sa intelegeti cine-si da girul ca aceste...venite aici pentru pocainta ajung sa-si bata joc de o comuna intreaga..Intrati pe portalul instantelor, la orice instanta din tara asta si veti gasi cel putin un proces in care Sf m-re Agapia solicita ...multe...Ca doar e o manastire saraca..Dar procesele sunt impotriva unor oameni amarati, carora le solicita bietele gospodarii, pe motiv ca terenul este al manastirii, teren primit tot printr-o hatarare judecatoreasca data in conditii cel putin dubioase..Si deja au inceput sa castige aceste procese si deja au demolat o casa..Veniti dragi romani si sarutati mainile acestor preasfinte..Si donati-le bani multi...Ca-s sarace...si trebuie sa-si mai ia vreo limuzina...

viorica abbu spunea...

Interesant ca boierii care aveau pamant si vite si utilaje,dar dadeau de mancare si imbracaminte,uneori si educatie unui sat intreg sunt prezentati exploatatori,hrapareti,dusmanii poporului....
in schimb clerul,nesatul si imbuibat este "unsul lui Dumnezeu"
Unsul cu toate alifiile probabil....

Anonim spunea...

cat ar costa daca vreau sa fut pe doamna STARETA?

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...