Pagini

23 mai 2013

Noaptea Muzeelor.

Din cele 3000  muzee Europene ce sarbatoresc evenimentul,
130 sunt in Romania.
Afluenta de vizitatori este impresionanta ca si beneficiul acestei actiuni.

Ca noutate absoluta,anul acesta  vizitatorii vor avea la dispoziție 100 de biciclete din cel mai important program național de bike-sharing.Mai exact distantele scurte dintre muzee vor fi parcurse rapid pe bicicletele puse la dispozitie in punctele de inchiriere.
In Bucuresti, ploaia nu i-a împiedicat nici în acest an pe bucureşteni să iasă din casă şi să se înghesuie în faţa instituţiilor culturale înscrise în circuitul "Noaptea Muzeelor", eveniment aflat la a opta ediţie.
Sâmbătă, până la ora 23.00, conform organizatorilor şi forţelor de ordine, câteva zeci de mii de oameni trecuseră pragul celor mai mari muzee ale Capitalei. Spre ora 21.00, coada din faţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" se întindea pe aproape o sută de metri. Familii cu copii mici, găşti de adolescenţi care se grăbesc să dea check-in de pe iPhone, bătrâni cu umbrele negre şi, răzleţ, străini gălăgioşi, stau toţi lipiţi, umăr la umăr, în mulţimea care freamătă de nerăbdare.

 Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional "George Enescu". Biblioteca Centrala Universitara "Carol I", Muzeul Ţăranului Român, sunt printre favoriti.

La fel in toata tara,Cluj,Iasi,Timisoara,Oradea,Botosani,satu mare,Craiova sau Ploiesti,in toate orasele interesul este imens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...