Pagini

31 mai 2012

"Alhamdulillah! ce usurare :ihhhh": suspina D-na Alyomar.

Motto :
Cine v-s spus ca profetul a violat ??? , a jefuit si a ucis ? 
El s-a casatorit halal daca a ucis a ucis in numele lui Allah pentru islam , dar de jefuit nu stiu nimic .
Alyomar



Suspinul si bucuria ii apartin.
Generate de buna veste data de D-na Gaby-sefa pe IslmulAzi -cum sa sunt irevocabil banata (oare)...

D-na ALYOMAR,este o harnica invatacica in ale Islamului.
Si foarte mandra de alegerea ei.
Desigur mai sunt lucruri cruciale inca neclare,dar raiul e aproape.
Bunaoara,iata o intrebare cardinala oferita de doamna pe Islamul Azi,une se pare ca se aduna toate noile musulmane care nu pot rezista la o confruntare serioasa si documentata asupra Islamului confruntare de care fug ca ..."Dracu de tamaie"
Dar sa vedem intrebarea Este despre Salamandre....... :
Assalamu aleykum,as dori ceva informatii despre ce semnifica salamandra in islam,am citit undeva ca Allah da un bine celui care o ucide dintr-o singura lovitura. Asa este? Va rog cine stie mai multe sa ma lamureasca si pe mine,inshaAllah. Multumesc D-na Alyomar-succes.
Chiar de o ucideti din dou lovituri veti avea iertarea celui de Sus...
Apropo de cel de Sus.Doamna iisi da cu parerea si aupra Extraterestilor:
Eu cred ca astronautii sunt extraterestrii,din moment ce sunt inafara atmosferei :D
Logic nu ?Teoria lui Darwin ???
Pai clar! La asta si credeam ca se refera,dar am vrut totusi sa imi explice ea,poate gresesc eu. Vad ca nu am gresit cand am intuit la ce se refera. E grav daca inca se impiedica unii oameni de teoria lui Darwin. Sper din tot sufletul pentru ea sa-i lumineze Allah mintea sa inteleaga ca am fost creati perfecti cu un scop pe pamant,dar daca nu renunta la ideea evolutionismului,ce sa zic...e grav... Allah sa-i dea minte!
Dar lectiile la care asculta cu rasuflarea taiata, si-si roade creionul de fericire si emotie sunt cele "DUPA ce am "deschis si eu ochii"...   adica inutilitatea Crestinismului.Lectori Dan MIchi, Munir, Muhlisun, si desigur multele copy-paste ce circula din fata in fata.
"Adevarul despre Isus",Biblia modificata", "In cati Dumnezei credem", "Invierea o legenda","Fecioara Maria o musulmana perfecta" si altele si altele.......
Paste am spus....?
Haideti se ne distram putin de cunostiintele d-nei Alymar..........!!!
Dupa parerea d-lui fost crestin Dan Michi, ". Credinta autentica, transformatoare, este astfel inlocuita cu un tip de credinta "de ochii lumii".
Ati inteles desigur ca in vizor este crestinismul
Parerea d-nei Alymar despre Paste este  fantastica....auziti-
Cititi-
Bula e copil mic pe langa doamna.... :

Dar ce e ciudat....crestinii spun ca Pastele semnifica invierea lui Isus(alleihi sallam),dar eu stiam ca Pastele se sarbatorea dinainte de Isus....poate ma insel,oricum sigur exista o confuzie aici.De la cele 3 zile care le-a stat Isus in mormant,care era defapt o zi si 2 nopti,pana la ouale rosii.....inca nu am reusit sa inteleg care e faza cu ouale rosii,am auzit totusi o versiune: Cica atunci cand Isus era rastignit pe cruce,o batrana trecea pe acolo cu un cos de oua si s-a dus sub cruce si a patat ouale cu sangele lui Isus....fabule....ce cauta baba aia cu ouale pe acolo chiar sub crucea lui Isus cand el era pazit de romani cu sulite,cu sabii??? Fantastic,a reusit sa treaca neobservata,doar ca sa vopseasca ouale in sange rosu....hmmm :)),Poate ca sunt mai multe versiuni ale acestei chestiuni cu ouale rosii,deobicei crestinii au mai multe versiuni in toate...AllahuAkbar!!!
Dar mai grav e ca unii,poate cei mai multi dintre ei,Allahuallem,stiu cat de gresite sunt invataturile lor,ale bisericii,ale preotilor,si stau cu mainile in san,nu fac nimic sa isi schimbe atitudinea,sa-si imbogateasca cunostintele. Si daca le zici -uite ce zice Biblia si uite ce faceti voi-,probabil ca majoritatea cauta cu disperare justificari,scuze,si dau vina unii pe altii,spun ca asta i-au invatat proful de religie,sau duhovnicul Bisericii. Deci cei mai multi se ghideaza si o iau ca pe o porunca sfanta regula Bisericii : "Crede si nu cerceta"
sau la observatia "Faci o confuzie intre Pesahul (sa ma corecteze cineva daca am scris gresit) iudaic si Pastele crestinilor". . 
Tot ce ii posibil sa fac o confzie,poate ca ai dreptate,inseamna ca pana si filmele cu Isus,cu Saptamana patimilor etc sunt gresite,eu dintre-un film cu Isus vizionat de Paste la tv am vazut ca se sarbatorea Pastele inainte de el,dar cum am spus ii posibil sa fi inteles gresit.Saraca,cred ca a adormit la film sau a vazut filmul care nu trebuie..........

D-na Alyomar travestita in Alexandra Dracea este si o stralucita comentatoare politic-istorica,sau invers.

Cateodata imi luminezi ziua cand citesc ce poate creierasul tau de curca beata sa formuleze...Exista o vorba mareata,la fel ca cel care a rostit-o : "Universul si prostia omeneasca sunt infinite;in privinta universului nu sunt inca sigur..." Autor-Einstein Albert,destept om,nu degeaba a refuzat propunerea de a deveni presedintele Israelului...Si nici Hitler nu degeaba a vrut sa va extermine...De-ar fi reusit pana la capat,azi ar fi fost liniste si pace in lume.Si nu degaba va numiti poporul fara tara... Hai, scuti ca ma plicti :))
(Lasa ca Einstein a murit inainte de aparitia statului Israel )Dar doamna e categorica si incapatanata :
 O data spui ca Einsteint a murit inainte de infiintarea statului Israel,si dupa-ceea spui ca Israelul exista de 4000 de ani,mai prost de atat nu cred ca ai cum sa fi....Einstein a trait acum 4000 de ani??? Oh Doamne mare e gradina ta si multi prosti sar gardul cu poarta deschisa,si esti si mai idiot daca nu ai inteles la cine faceam aluzie cu infinitul prostiei...evident esti in fruntea listei de stupizi ...
A...si inca ceva,nu exista " Statul Israel",poate ai vrut sa spui Palestina,si ai confundat numele...te inteleg multi prosti sunt in situatia ta. Asa de mila imi e de tine,nu ai idee

============================
Doamna Alyomar - Alexandra Dracea 
Daca sunteti pe deplin convinsa ca ati ales bine,daca sunteti pe deplin convinsa
ca ati deschis ochii pe lucrul cel bun iar credinta aleasa -(ultima) este buna,superioara,pacifista,umana, ca avem ce invata din ea,va invit pe forumul IslamicHost.
Membrii nu mai putin pregatiti ca dv.  pot disuta cu Dv. si argumenta diverse aspecte legate de istorie,religie,viata sociala.

Dar daca nu va socotiti in stare de o confruntare deschisa,documentata,
apai doamna,stati in banca Dv, lasati critica altor religii,natiuni si popoare,
parasiti acei "profesori " platiti sa faca misionarism islamic,
vedeti-va de casa,copii,familie,job,etc.

Si atunci zic si eu ca Dv

Hai, scuti ca ma plicti :))

129 de comentarii:

Unknown spunea...

sunt magulita,multumesc frumos pentru articol :) succes in continuare in afundarea in prostie ;)

Anonim spunea...

Viorica Abbu,
Pacat de nervi.
Pacat de timp.
Daca citesti bloguri si forumuri islamice,vezi repede cata materie cenusie se gasete acolo.
Nu ca ma dau mare,dar o lipsa atat de profunda de cunostiinte generale nu am intalnit.
Este de mirarea ca majoritatea convertitelor sunt din Moldova ruseasca sau satele sarace din Moldova romaneacsa ?
Cum de unguroaicele,banatenele,nu se lipesc?
Educatie-respect-cunostiinte-viata privata.
asta e antidotul lor impotriva trecerii in turma la ceva ce habar n-ai.

Alexandru

Anonim spunea...

1. "Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia umana, si nu sunt sigur in legatura cu Universul"(Albert Einstein)

Citind ce scrie Alyomar, ajungi inevitabil la concluzia lui Einstein.

2. "Credinta autentica, transformatoare, este astfel inlocuita cu un tip de credinta "de ochii lumii" (Dan Michi).

Are dreptate si Dan Michi. Priviti cum se comporta unele fete trecute la Islam, niste musulmance de ochii lumii.

Anonim spunea...

Allah da un bine celui care ucide dintr-o lovitura o salamandra??? :) si doamna asta era cea care radea de miturile si legendele oului rosu.

Exista o poveste care spune ca o salamandra ar fi suflat pe Ibrahim, iar din cauza asta arabii au decis sa le extermine pe toate, intr-un adevarat sport national. Prima data a aparut insa jocul si abia dupa s-a gasit o motivatie religioasa, ca sa nu fie haram placerea asta a unora. In jurul focului s-au depanat multe povesti si inventat multe hadituri, inclusiv despre amfibianul asta mic si lipicios.

Ii doresc mult succes doamnei la ucis salamandre!

M.

Anonim spunea...

'te inteleg multi prosti sunt in situatia ta. Asa de mila imi e de tine,nu ai idee '..............
No comment....denota aroganta prosteasca...
Frumos.

viorica abbu spunea...

Adevarul este ca incepe sa-mi para putin rau.

Se poate enerva doamna de ce am scris si cine stie... vorbeste urat, sau aiurea si pierde puncte.
Mi-ar parea rau sa aibe puncte penalizare la clasamentul raiului si sa-i dea Sfantu Petre -Doamne Fereste-camera la mansarda, la cucurigu sau cu vedere in spate sau fara dus...

viorica abbu spunea...

Vad ca forumul IslamulAzi este o bogata "pepiniera"

o alta tanara musulmanca fosta crestina indeamna doamnele si domnisoarele sa se adune pe skype sau messenger " Veniti sa incercam sa il cunoastem impreuna pe Allah!

Sa-i suflu eu ?
Ca Allah este numele lui dumnezeu in araba ??
Si ca s-a aratat poporului evreu intai apoi ......-dar stie toata lumea ,afara de d-na Kalila Chelu si restul cursantelor

viorica abbu spunea...

corectura: dumnezeu se va citi Dumnezeu

Anonim spunea...

Pai sa-l cunoasca.
Poate are facebook

Anonim spunea...

Viorica, nu le mai spune foste crestine, caci ele n-arata nimic din crestinism, crestinismul nu si-a lasat urma in ele pentru ca nu l-au cunoscut niciodata.Spune-le musulmance sau mai corect:fete ce se amagesc ca-s musulmance.

alexandra spunea...

Raman uimita cat de facil pot schimba unele persoane o eticheta confesionala cu alta, iar abia dupa cauta sa-si certifice apartenenta la acea spiritualitate, cautand sa invete sa-l cunoasca pe Dumnezeu, in loc sa-l gandeasca iubindu-l. El trebuie sa fie afectiv prezent pentru a sti care e transcendenta sa, doar nici o experienta nu pune Absolutul la dispozitia noastra.

karma police spunea...

eu nu inteleg de ce te mai chinuiesti cu niste wahabis care chiar si in sufism sint priviti cu...hmmm...mila

viorica abbu spunea...

Karma,multumesc pentru vizita.
stiu ca nu am sanse.
Ma lupt cu oameni care folosesc religia pentru misionarism si nu pentru a arata efectele ei pozitive,principiile superioare.

Dar sper ca macar cateva fete care inca mai cocheteaza cu ideea sa poate avea tabloul complet,nu numai cel roz de la lectiile pe messenger si skype.

..........

Crestina sunt si eu.
Nu cred, dar crestina m-am nascut.
Cum as putea sa le spun?
Urma crucii inca se vede pe pieptul lor....

Anonim spunea...

Cel mai bun compliment care il poti face prostiei este sa te dai la o parte ca sa o vada toata lumea.

Din Alyomar din Caras-Severin, Otelu Rosu citire: "Un crestin plange de fericire cand echipa lui favorita de fotbal castica un campionat,iar un musulman plange de fericire cand invata Coranul....o mica-mare diferenta. Un crestin plange,sau sufera cand copilul sau altcineva drag ii moare,un musulman se resemneaza si spune ca aceasta este voia Lui Allah.Si sunt multe alte exemple de comparatie intre musulmani si crestin"

viorica abbu spunea...

Anonim cel putin confirmi ca nu bat campii si nu "jignesc" Islamul asa cu sunt catalogata.
Jignirea adevarata pentru islam sunt individe de genul Alyomar.

Anonim spunea...

Alta perla a doamnei Alyomar: "Crestinismul crede in pacatul originar, Islamul evidentiaza ca fiecare om plateste pentru pacatele sale,ale nimanui altcuiva".

Tanti Alyomar, in ignoranta ei, crede ca Cresinismul spune ca oamenii se nasc cu un pacat si ca la judecata asta va fi considerat unul in plus, deci trage concluzia ca platim pentru pacatul comis de altcineva :)))

Tanti, oamenii platesc si azi pentru pacatul originar, adica moartea! Crestinii recunosc ca urmarea pacatului adamic o pastram cu totii, adica moartea. Toti murim, nu? La asta se refera pacatul adamic, nu la un punct in plus pe lista de pacate! Omul inainte de pacatul originar era nemuritor. Pedeapsa neascultarii a fost moartea, Adam a devenit muritor, iar noi suntem urmasii lui, adica oameni muritori in viata asta.

Anonim spunea...

Perla asta le intrece pe toate. Cred ca Alyomar mai tare decat EBA:

"Daca va simtiti jignita,imi cer scuze-nu asta am intentionat! Am facut aceste comparatii la general nu am pretins ca un crestin anume face ceva si un musulman anume face ceva,deci am generazilat".

Tanti Alyomar jigneste la modul general pe toti crestinii, insa un crestin nu ar trebuie sa se simta jignit ,pentru ca n-a fost nominalizat :)))

Unknown spunea...

Desteptule " Anonim" !!! nu prea intelegi romana!!! M-am referit la pacatul pe care l-a comis Adam si Eva cand au mancat din acel fruct interzis! Nene...fa bine si invata limba romana ca altfel e vai de capul tau!

Unknown spunea...

Cu ce am jignit mai inteligentule??????????? Oh Doamne cata prostie in tara asta! Ce preocupari sinistre aveti,sa cautati pe forumuri islamice si sa va bateti joc de utilizatori....De-a dreptul patetic!

viorica abbu spunea...

Utilizatorii ar trebui sa caute a nu fi penibili.
Astazi fiecare dintre noi oate avea acces la carti,documente,istoria religilor.

Cine insa ramane la nivelul de conferinte pe messenger.....are locul ce-l merita.

Anonim spunea...

Tanti Alyomar, pacatul originar e pacatul adamic si se refera la neascultarea celor doi, Adam si Eva, care au gustat din fructul oprit si care a avut drept consecinta caderea lor, adica au devenit muritori. Noi mostenim consecinta pacatului originar,suntem cu totii oameni muritori. Ai inteles acuma, tanti? Cu cat te legi de Crestinism, cu atat ne areti cat de mare e ignoranta ta.

Unknown spunea...

Mosulica...eu nu vreau sa va "aret" nimic! Ce poti arata unui orb??? Nah daca tu si alte oi credeti in pacatul originar,platiti-l,eu una nu am de gand :))

viorica abbu spunea...

Zice tanti Alyomar - alias Alexandra Dracea:

pff...N-am cuvinte! No Comment! Atat pot sa spun: ii multumesc lui Allah ca mi-a indepartat valul gros de pe ochi si urechi si m-a facut musulmanca. Ca altfel azi gandeam si eu ca dvs....

Apropo...si daca cumva aveti vreodata cea mai mica intentie sa " imi demontati religia" eu va urez de pe acum muuult succes,ca o sa aveti nevoie din plin de el! :))))))) :aplauze smile:



pai ai curajul confruntarii....inscrie-te pe un forum isalmic liber de prejudecati si indoctrinare,sustine-ti punctul de vedere si raspunde intrebarilor si comentariilor....Sau nu esti in stare ??lucrezi doar cu copy-paste...???

Unknown spunea...

Mersi de idee,poate am sa incerc...apropo,stii cum se numesc oamenii cu idei? :)) Idioti! Ce te face sa crezi ca lucrez cu copy-paste? Asta inca nu am inteles;si nu e prima data cand afirmi acest lucru...poate ma lamuresti,daca esti in stare,si nu doar scrii ca sa ai ce face...sau atat poti?Altceva stii sa faci?

Anonim spunea...

" Nah daca tu si alte oi credeti in pacatul originar,platiti-l,eu una nu am de gand :)) "

Tanty Alyomar, in momentul in care vei muri, inseamna ca ai platit pacatul originar al protoparintilor nostri. Moartea e plata pacatului, n-ai cum sa o eviti, tot vei muri intr-o zi. Iti doresc oricum viata lunga si sa aprofundezi Islamul, nu sa-l tratezi la fel de superficial ca si Crestinismul.

viorica abbu spunea...

Ma bucur ca sunteti de parte de o persoana cu idei....
copy paste se refera la un mod de gandire si judecata.

Unknown spunea...

Nene, a muri e un pacat? Sau ce buna mea incerci sa-mi spui?

Anonim spunea...

O salamandra si o bufnita stateau pe creanga si fumau un Joint . La un moment dat zice salamandra:
- Bufnito , vezi ca ma duc sa beau un pic de apa .
- Ok .
Ajunge salamandra la mal si dintr-o data ii sare Alyomar in fata, cu un cutit la spate, pregatita sa i-l infiga in frunte:
- Ce faci salamandro ?
- Fumez Joint , nu vezi ?!
- De unde ai ?
- De la bufnnita.
Merge Alyomar la bufnita , iar bufnita:
- Salamandrooooo !!! Cata apa ai baut ????!

viorica abbu spunea...

A muri nu e un pacat....e doar -" pacat de el "

viorica abbu spunea...

Si doamna krmen -pe care o asociez cu grupul alymar-dracea ne spune o perla:

"Cat despre considerente religioase, cred ca daca Dumnezeu ar fi vrut ca baietii sa fie circumscrisi, ei s ar fi nascut asa. Se presupune ca El stie cel mai bine si imi vine greu sa cred ca ar crea ceva ce trebuie modificat de om dupa nastere. Eu simt, poate gresit? ca daca circumcizia ar fi necesara, copilul s ar naste fara a necesita interventia. De ce numai baietii (si chiar toti baietii) se nasc cu ceva care ar trebui inlaturat? "

Anonim spunea...

Viorico, eu am tradus tot si s-a prapadit Libanul de ras de perlele lui Alyomar.
Mai nu inteleg de ce la unele convertite extremismul vine la pachet cu religia islamica.
Tre` sa fie o explicatie:)

Anonim spunea...

Doamna Alyomar-Dracea. Eu va inteleg ca femeia tebuie sa fie supusa barbatului ca asa scrie si in Sfanta Biblie, dar dvs ati impins supusenia prea departe. Ascultati un sfat de la un barbat trecut prin multe in viata: ganditi doamna cu propriul dumneavoastra cap, va va ajuta enorm pe viitor. Musulmanii sunt extrem de perfizi si stapanesc tehnica spalarii pe creier, iar cum ati lasat credinta noastra buna, ati ramas fara aparare.
In orasul in care stati nu gaseati un barbat bun, crestin pe care sa-l fi urmat, cu care sa fi intemeiat o casnicie, doar un arab care sa va intoarca impotriva religiei si a lui Isus?
Daca mai aveti putere, cereti mantuire de la vreun preot, cereti sfaturi cum sa scapati de sub influenta acestor fii a Satanei.
Nu fiti proasta, ca proaste se gasesc pe toate drumurile.
Alexandru

alyomar spunea...

Eu nu zic ca religia nu e buna,ca ar insemna sa neg ce a spus Moise si Isus..dar de la Moise si Isus pana in zilele noastre crestinismul a devenit o religie politeista,si nu am cum sa ma intorc vreodata la a ma ruga la statui,tablouri si oseminte...Ce-a de pe urma mi se pare groteasca,cum sa pupi sicriul unui mort,cum sa iti pui copii sa pupe si sa se roage la sicriul unui mort? Diabolesc,la fel ca multe sarbatori care le aveti sunt pagane nu crestinesti! Cum sa cer mantuire de la un preot??????? tu citesti ce scrii? Cum ma poate mantui un preot cae nu se spala pe maini cand iasa de la baie??? Cum ma poate mantui un preot care crede si se roaga la icoane si oase?Daca vreau mantuire numai de la Dumnezeu o pot avea,si nu pot avea parte de aceasta mantuire atata timp cat eu ma rog altcuiva decat Lui! Fii serios cu tine insuti si nu te minti singur,priveste mai departe de ritualuirle pagane si mediteaza la crearea lumii.Ai sa intelegi multe daca iti deschizi inima si mintea catre stiinta!

Anonim spunea...

Nu mai dati sfaturi..Nu le asculta..
Ultima traznaie facuta ..mori de ras sau de plans.
POsteaza un videoclip pe acelasi forum islamic cu preoti dansand pe manele..si scrie la titlu..

Romanii,manelele,alcoolul si....preotii si iese chef de chef !!

Belea mare de tot!

Anonim spunea...

Cea mai buna credinta e cea in care te-ai nascut, cel mai bun e continutul spiritual al familiei in care Dumnezeu a decis sa te nasti. Cea mai buna nu inseamna si adevar deplin, inseamna ca specificul acelei religii corespunde necesitatii tale spirituale de moment. N-ar trebui sa te razvratesti impotriva lui Dumnezeu, sa ai in tine duhul luciferic si sa-i refuzi planul, ba chiar sa denigrezi invatatura parintilor tai. Abia dupa ce ti-o insusesti prin traire si mod de viata poti evolua spre alt nivel, spre deplinatatea adevarului, in caz contrar inseamna tradare.Cei care dovedesc o mare superficialitate, care nu se pot delimita de idei preconcepute drept pentru care renunta facil la credinta incredintata ,il tradeaza pe Dumnezeu.Si Allah stie mai bine care e rasplata pentru ei.

sara spunea...

Doamna Alyomar este casatorita sau cel putin asa a spus cu un roman convertit la islamism!Ca si ea....
Din punctul meu de vedere, este foarte credula, nici crestina nu a fost dar nici ce este acum nu o reprezinta.

viorica abbu spunea...

Stimatiti colegi.

Haideti sa ne concentram pe fenomen si nu pe persoana.
Persoana -D-na Alyomar-,desigur este o persoana serioasa,corecta,cinstita,educata.
Desigur ca este o persoana buna la suflet si dornica de relatii ca atare.

Dar prin dansa,am subliniat fenomenul si Dv ati inteles perfect ideea.

Iar fenomenul este ingrijorator,usurinta cu care se sare dintr-o barca in alta, doar pentru ca cineva reuseste sa aiba putere de convingere si mai ales pentru ca lipseste personalitatea, demnitatea,independenta materiala si spirituala,frica de maine si imposibilitatea de a te confrunta cu greutatile vietii...

de asta profita doamnele Gabi,X,Y,Z.
Care odata cu religia fac si infuzie de "supunere" asa ca armata celor ce fac fara sa gandeasca sa fie cat mai mare.

Niciuna si niciodata nu le va avertiza de pericolul viitorului in alta tara de regula islamica, de comportarea familiara a viitorilor soti sau a familiilor lor, de posibilitatea de a pierde copii sau propria independenta si libertate

Adevarat d-na Alyomar ?

viorica abbu spunea...

Alexandru -ma bucura ca ai trecut pe aici.
Ma bucura si restul comentariilor,chiar anonime.

Anonim spunea...

"Romanii,manelele,alcoolul si....preotii si iese chef de chef !!"

Ce poti sa te astepti de la o gasculita islamizata? :)

pt Alyomar spunea...

RUSINICA, Alyomar! dorinta ta de a-ti bate joc de romani e colosala, daca ai ajuns sa postezi asemenea videouri si sa pui acel titlu. Oamenii aia nu-s romani, nu danseaza pe manelele lui Salam, chiar nu ti-ai dat seama ca e suprapusa coloana sonora? Gasesti pe youtube filmul ORIGINAL http://www.youtube.com/watch?v=0UPgxr8RrMg
Si daca ei se simt bine, ce te deranjeaza pe tine? :)

Unknown spunea...

la care Gaby te referi? Eu cred ca atata timp cat esti intr-o tara islamica chiar si nefiind musulman te compirti civilizat si respecti legile tarii nu cred sa-ti aiba cineva treaba. Adevarat exista muuuulti musulmani extrem de extremisti care rapesc sau mai rau ucid crestini fara motiv,dar asta nu inseamna ca ei reprezinta islamul. Si nici eu nu reprezint islamul,nu sunt o buna musulmanca,fac doar 5 la suta din cat ar trebui,nu sunt un exemplu pozitiv,dar nu inseamna ca asa trebuie sa se comporte un musulman. Nu trebuie judecata o comunitate pentru un exemplu prost.

Anonim spunea...

Doamna Alyomar, sa cereti sfatul spre mantuire unui preot, el va poate da absolvirea de pacate, puteti primi impartasania, puteti sa va luminati la minte, dar daca nu doriti asta si staruiti in ratacire, macar vedeti-va de treaba d-voastra in noua religie si lasati crestinii si credinta lor in pace. De atatea ori am mentionat ca noilor convertite le sfaraie calcaiele sa demonstreze ce destepte sunt ele ca s-au paganizat, caci sa nu uitam cum ii numeau stramosii nostri pe musulmani, pagani.
Sunteti un exemplu clasic din pacate, n-aveti nici un spirit in plus, nici o sfiala, rusine, mergeti inainte ca si oaia la taiere.
Dumnezeul vostru, adica Abdul, Mohamed sau cum l-o chema pe sot, v-a spus cliseele cu popi si sfintele moaste si Trinitate, iar d-voastra ca o tabula rasa ce sunteti le-ati inghitit pe nemestecate. Nu stiti nimic despre religia crestina si vorbiti numai prostii. Macar taceti, tacerea nu va arata goliciunea inimii si a creierului.
Doamna Viorica, citesc cu placere acest blog, a carui existenta e benefica.
Alexandru

viorica abbu spunea...

REVIN LA RUGAMINTEA MEA.

SCOPUL ARTICOLULUI ESTE A DA DE GANDIT CELOR CE CAUTA "Religii adevarate".

FAPTUL CA STARTUL ACESTUI ARTICOL A FOST DE LA NISTE POSTARI PERSONALE,NU TREBUIE SA NE DETERMINE SA JUDECAM AICI PERSOANA.

SUFICIENT SA DISCUTAM PRINCIPIAL

multumesc mult.

viorica abbu spunea...

Alyomar-aceat lucru revine si revine neincetat:
"un musulman care greseste -nu reprezinta islamul"

Alyomar,musulmanii care gresesc se roaga de 5 ori pe zi,indeplinesc si ceilalti 3 stalpi ai islamului si poate dupa posibilitati si pe al 5-a Pelerinajul la Mecca.
Ei sunt rezultatul a ceea ce li se spune neincetat in moschei,la rugaciuni si in particular.Ei sunt mana care actioneaza actionata din umbra de sheicii care stiu un singur lucru:
-o singura natiune
-o singura religie

rstul fie devin musulmani,fie dispar.

si tu spui ca nu reprezintaislamul ?????
Il reprezinta si il reprezinta cel mai bine in forma lui extremista de azi,forma NECUNOSCUTA LA INFIINTAREA LUI si care aduce enorme prejudicii bunulor musulmani,oamenilor de bine,de suflet,integrii si cinstiti

Unknown spunea...

Cum poate mai Anonim un preot sa ma absolveasca pe mine de pacate? Eu ca si pacatoasa am nevoie de iertarea unui preot sau a lui Dumnezeu? Cum poate mantui un preot pe cineva? Nu era Isus cel care mantuia? Acum mantuiec si preotii?? Ce frumos! Bravo tie daca ai ajuns sa gandesti in halul asta! Cine ii mai pagan? Unul care se roaga numai lui Dumnezeu sau unul care are casa plina de statui la care se roaga,pe care le pupa,carora le aprinde lumanari? M-as bucura pentru tine sincer daca ai incepe sa-ti folosesti creierul din dotare,sa nu te mai lasi inselat de lupi imbracati in oi-preoti. Nu ii vorba de cine stie mai multa religie,e vorba de cine intelege mai corect si mai real. Doctrinele crestinismului: Inchinarea la Isus,venerarea moastelor mortilor,venerarea crucii;Doctrinele islamului: Adorarea unul singur Dumnezeu,cautarea si cercetarea adevarului,credinta in toate cartile aduse de profeti,credinta in toti profetii,credinta in ingeri,credinta in destin! Ce ii pagan in islam???

Anonim spunea...

Alexandru: sa stii ca mai sunt si exceptii, iar acele femei sunt azi bune musulmane pentru ca au crescut in spiritul valorilor crestine. Ele nu dispretuiesc credinta si practicile parintilor si familiei, pentru ca le cunosc adevarata semnificatie, nu mimeaza ipocrizia, nu se arata oripilate de sarbatorile "pagane", pentru ca isi amintesc cu drag de clipele petrecute alaturi de cei dragi de sarbatori, nu rad de preoti, pentru ca poate o predica de-a unuia i-a mers la suflet. Insa dintr-o crestina formala, faci o musulmanca tot formala, ce acumuleaza cunostinte,lipsite de traire.

Viorica: Islamul e reprezentat de toti care-si spun musulmani, ei sunt cei care ne arata cum e Islamul actual, cum il traiesc. Cand vorbim de Islam vorbim de oameni, de lumea musulmana, nu de carti. Valabil si pentru celelalte religii. In Occident Crestinismul a ajuns o religie de muzeu, e un adevar. Islamul nu-i inca la muzeu, insa e alienat, pervertit, la fel ca in Orient, unde exista mult formalism religios si se propaga pseudo-cultura de masa, religia functionand ca o ideologie.

Anonim spunea...

Alyomar, asculta de Alexandru si nu mai vorbi de Crestinism, caci esti paralela. Dumnezeu iti iarta pacatele, doar el, insa preotul e martor la marturisirea ta sincera, te ajuta sa vezi ce ai gresit ca sa te caiesti, ca nu intotdeauna omul isi da seama de pacat, iar apoi se uneste cu penitentul in rugaciunea de iertarea catre Dumnezeu. Preotul vazand ca te caiesti sincer iti da dezlegarea de acele pacate pe care le-ai marturisit, nu te mai simti legat de ele, ca ti-ai descarcat sufletul in fata lui Dumnezeu prin rugaciune, iar tu trebuie sa te ingrijesti sa n u mai pacatuiesti. Daca marturisesti un pacat grav sau nu esti sincer in marturisire, preotul nu-ti da dezlegare. Apoi, preotii nu te mantuiesc, chiar te prefaci ca nu intelegi ce a spus Alexandru? Preotii iti daruiesc invatatura, pe care daca tu o urmezi, te situezi pe calea mantuirii, e un indrumator.

Anonim spunea...

Dracea, caci drac e numele tau, nu intelegi oricat ti-as explica, ortodoxia e ceva sfant care trebuie trait iar nu hulit, tu hulesti si nu-ti sade bine. Nu ai cercetat nici un cuvintel din Biblie, n-ai nici o baza de la care sa pornesti si sa fie 66 de stalpi ai islamului, tu tot te vei prabusi tinandu-te de ei.
Isus a murit pe cruce pentru a noastra mantuire, dumneata l-ai renegat transformandu-l intr-un banal profet dupa chipul si asemanarea invataturilor pagane islamice. Sfintii Parinti a caror pilda ar fi trebuit s-o urmezi au devenit pentru tine doar niste oase goale la inchinarea carora te trec fiorii.
Pentru necuviinta cu care vorbesti de Sfanta noastra Biserica ai merita cateva palme, dar n-am nici o indoiala ca preabunul tau sot ti le va aplica cand nu vei umbla cu capul suficient de plecat.
Doamna Viorica, ma scuzati pentru imprecatii si promit sa fiu atent la cine si ce raspund pe viitor.
Alexandru

Anonim spunea...

Exista o mare diferenta intre crestinism si islam in zilele de astazi.
Crestinismul s-a reformat. Si nu a ajuns la muzeu.Opereaza cu acelasi material uman cu care a operat dintotdeauna. Iar numarul de credinciosi a ramas constant.
Crestinismul a purtat in el acest germene al adaptarii in sensul bun al cuvantului. Lasa-l pe om sa-l caute pe Dumnezeu si sa-l gaseasca. In modul cel mai non violent cu putinta.
Islamul nu are in Quran fortarea la credinta si pedeapsa pentru apostazie insa exista in hadith-uri, cu alte cuvinte singura optiune este ori musulman ori mort. Violenta este propagata in mentalul colectiv prin inocularea ideii ca societatea poate ucide in numele lui Dumnezeu un om. Si ca acest lucru este benefic chiar
Bineinteles ca este un siretlic in toata povestea, insa cine sa-i explice unei noi convertite ca lucrurile nu sunt atat de perfecte ori de clare cum i se spune ci sunt de fapt foarte ambigue si super interpretabile?
Nu se vor inghesui multi sa faca asta. Ei doresc obedienti cu creierele spalate care-i pot folosi ca masa de manevra in atingerea unor interese care nu au nimic cu religia.
La atat se reduce valoarea lor.
Exista insa un alt islam, al musulmanului de astazi care doreste un stat mai bun care sa-i satisfaca nevoile fara sa fie nevoit sa plece in exil ori sa puna mana pe arme ca i-a spus liderul religios ca de maine trebuie sa impuste un sunit, shia druz, ortodox, evreu, catolic, protestant s.a.m.d
Un stat mai drept si mai putin corupt de catre liderii religiosi, in interesele lor.

Anonim spunea...

"alexandra dracea spunea... Ce ii pagan in islam??? "

Tu adori piatra adoarata de pagani, dar tu vorbeste de paganism, te inchini la ea. Daca spui ca nu te inchini la kaba, atunci nici noi nu ne inchinam la o bucata de lemn.

Faci pe indignata ca unii saruta un os, dar Mohamed al tau a sarutat piatra neagra. De gestul asta nu ti-e greata? De ce sa sarute o piatra, de ce a incorporat paganismul in crednta? Daca el saruta piatra si accepti asta, nu te-ai gandit ca si moastele au o semnificatie ce tie iti scapa? Tu stii macar care erau ritualurile pagane de venerare, pe care al tau Mohamed le-a incorporat in ritualul musulman?

Islamul are radacini pagane, de la teologie pana la practica, de aceea te sfatuiesc sa-ti vezi de viata ta si nu te mai lega de credintele altora, de romani si ritualurile noastre, cerceteaza credinta araba si aprofundeaza-o daca te crezi iesita din negura ignorantei !

Unknown spunea...

pt domnul RUSINICA - Tu din dorinta de a-ti bate joc de musulmani inclusiv de mine urmaresti ca disperatul postarile mele de pe islamul azi! Nu observi ca esti de-a dreptul patetic? Jalnic!!

Anonim spunea...

Pentru Alexandru:
Buna , asi dorii sa te intreb si eu ceva ? , crezi ca daca asi merge sa ma spovedesc la un preot voi fi iertata de pacate ??? , oare el are credinta si putere asa de mare sa-mi ierte pacatele , sunt tare curioasa ??? , oare semnul crucii este bun daca mi-l fac ??? , semnul crucii nu este oare semnul suferintei domnule Alexandru ??? D-nle Alexandru haideti sa fim seriosi si sa ne concentram mai bine.
De ce credeti ca ne-am paganizat daca am trecut la islam d-nle Alexandru ????

Anonim spunea...

Doamna Viorica, nu mi-a aparut comentariul. Daca ati ales sa nu-l publicati, dati dovada de aceeasi ingradire a libertatii de exprimare cu care v-ati confruntat de nenumarate ori pe diversele forumuri islamice. Vreti sa va identificati cu ei? Spuneti, si promit sa nu mai scriu.
Doamna Alyomar jigneste constant si cu ferocitate crestinismul si crestinii, in speta religia ortodoxa pe care eu o iubesc din adancul inimii. Asa cum ati lasat drept la replica in alte dati, corect era s-o faceti si acum. In definitiv, o discutie trebuie lasata sa curga, nu taiata cu bruschete.
Anonima 21:44, am sa va contrazic si nu va va placea. O crestina adevarata nu se face musulmanca, nici buna, nici rea. Isi iubeste religia si n-ar da-o pentru un mahomedan care vrea sa o supuna. Cat priveste afirmatia: "crestinismul a ajuns o religie de muzeu", jigniti ca Alyomar, in ciuda cuvintelor mai bine ticluite. Crestinismul nu e antic doamna, e viu, traieste si isi imprastie Lumina peste cine vrea s-o vada si s-o simta.
Alexandru

viorica abbu spunea...

scuze Alexandru pentru intarziere.
Scuze.
Am avut doua zile mai grele.

Anonim spunea...

Alexandru 17:31

1. in Occident exista mai mult traire individuala crestina si putina partasie comuna. Daca mergi in catedrale vezi ca ele-s deschise non-stop pentru turisti, prea putina lume participa la liturghie. Credinciosii se aduna impreuna doar la ocazii exceptionale. Secularizarea e generalizata, crestinismul e alungat din spatiul public .

2. e adevarat ca dintr-o crestina adevarata n-ai cum sa faci o musulmanca, insa dintr-o femeie buna, care a crescut in spiritul valorilor crestine poti face. Dintr-o femeie increzuta, clevetitoare, atotstiutoare n-ai cum sa faci. Nu vezi ca unele se cred atotstiutoare cand vine vorba de credinta pe care au renegat-o? Taina marturisirii e o necunoscuta, modalitatile de rugaciune o necunoscuta si mai mare (semnul crucii e rugaciune non verbala) perceptia icoanelor e una pur vizuala .... iar sotul arab e eroul ce le-a ajutat sa vada distorsionat toate astea. Cand doi oameni se gasesesc in acelasi intuneric, mai negru e intunericul pentru ochii celui care vine dintr-o lumina mai mare. Intre un ateu sincer si un credincios mediocru, il voi respecta intotdeauna pe ateu.


Alyomar 10:51, nu-si bate nimeni joc de tine, tu insuti faci asta. Ti-am aratat ca videoclipul pe care te-ai grabit sa-l postezi este contrafacut, iar gestul tau de a rade de preotii romani te-a aruncat in ridicol. Stii cum se spune 'cine sapa groapa altuia, cade el in ea'.

Anonim spunea...

Cand o musulmanca merge la imam sa se confeseze, sa-si verse necazul, cerandu-i sfatul e foarte bine, dar cand un om merge la preot facand acelasi lucru, iar 'sfatuirea' se termina cu o rugaciune spusa de preot catre Dumnezeu, repede sar musulimele Alexandra, Dana si altele ca arse :)

anonim 12:15 spunea...

Crucea nu e semnul suferintei, ci al biruintei asupra mortii, la asta se gandesc crestinii. Daca va faceti semnul crucii formal,dintr-un automatism, nu va avea efect interior, ci doar exterior, fiind perceput de catre ceilalti ca un semn de recunoastere, de apartenenta la comunitatea crestina.

anonim 12:15 spunea...

D-voastra chiar credeti ca un crestin isi face cruce gandindu-se la obiectul de tortura si schingiure, nu vede dincolo de obiect? Chiar asa de insensibili ne credeti? Ganditi-va mai bine doamna :)

Anonim spunea...

Anonima 12:55
Vei fi iertata de pacate daca te caiesti din adncul sufletului, insa preotii savarsesc Sfintele Taine, sapte la numar. Dumneavoastra faceti ablutiuni si va inchinati de 5 ori pe zi (cei 5 stalpi ai islamului), executand un ritual, de ce va mirati de modul in care alegem noi sa fim mantuiti? Semnul crucii e sfant, este semnul distinctiv al crestinilor de pretutindeni, insa daca participi la spovedanie si la euharistie, te impartasesti cu trupul si sangele lui Hristos, aceasta este ceea ce conteaza la un crestin, nu numarul crucilor. Eu imi fac cruce din iubire si respect.
Religia mahomedana a fost numita pagana de strabunii nostri. Nu crezi ca au avut motive intemeiate pentru asta? Daca esti mahomedana, nu pot decat sa te plang. Ai lasat o religie bazata pe iubire.
Am sa-ti pun doar doua intrebari:
1. Cum poti accepta religia unei persoane care a violat, jefuit, ucis? Chiar crezi ca insusi Dumnezeu a grait printr-un astfel de om?
2. Cum poti accepta o religie care este atat de profund dezonoranta pentru femei si o consecinta a coranului o vedem in modul cum e ea tratata in tarile islamice, (facand abstractie de faptul ca perfizii musulmani va prezinta albul ca fiind negru si invers}?
Doamna Viorica, am gresit, regret. Sper ca problemele vi s-au rezolvat.
Alexandru

karma police spunea...

@madam alyomar-pacat ca din splendoarea islamului nu ai inteles nimic, decit, probabil, ceea ce poti. Sincer, esti o rusine pentru islam, nu de altceva, dar incercind sa aperi ceva ce nu trebuie aparat nu ii subliniezi decit partile care au ajuns negative, din cauza neintelegerii tale cu mintea, cu inima.
Mai pune mina pe un Al Ghazali, pe un Rumi, Pe un Shaykh Abdul Qader Jaelani si citeste-le operele, care in esenta sint identice cu operele marilor mistici crestini.
in ceea ce priveste crestinismul, lasa-ne. exact cum zicea cineva aici TE PREFACI ca nu intelegi ce ti se spune, si o dai intr-una cu aceleasi chestii rasuflate, care nici macar nu sint adevarate. Si again si pt tine NU sint crestina, dar tu chiar nu VREI sa intelegi nimic din frumusetea acestei religii care, ca si partea esoterica a islamului -sufismul- este splendida.
In fine, tu nu iti intelegi propria religie.

Anonim spunea...

"Cum poti accepta religia unei persoane care a violat, jefuit, ucis? Chiar crezi ca insusi Dumnezeu a grait printr-un astfel de om? "

chiar asa, cum pot accepta musulmanii ca Dumnezeu a ales sa restaureze toata revelatia printr-un om ca Mohamed? Am citit o carte ce prezinta islamul din coran, haditurile bukari, ishaq, tabari,muslim si m-am ingrozit de cat de violent si pagan e in esenta lui, ce a facut Mohamed si companionii lui, nu din porunca divina, pasaje autentice pe care musulmanii le cunosc prea putin sau le accepta cu o seninatate ce nu-si are explicatie.

Anonim spunea...

Pentru D-nul Alexandru

Cine v-s spus ca profetul a violat ??? , a jefuit si a ucis , El s-a casatorit halal daca a ucis a ucis in numele lui Allah pentru islam , dar de jefuit nu stiu nimic .
Cum este tratata femeia intr-o tara araba d-nle Alexandru ca eu am fost acolo si am vazut miiii de femei si nu am vazut nici una maltratata , din contra sunt niste femei implinite , fericite etc ,
Va rog sa nu vb daca nu cunosteti situatia din tarile arabe , nu trageti concluzii doar din ceea ce vedeti pe youtube sa la tv ,.
Este foarte greu sa intelegi pe cineva daca nu incerci prima data sa-l cunosti , eu am fost crestina d-nle dar m-am convertit la Islam de foarte multi ani [multumesc lui Dumnezeu] , si sunt mandra de asta ,
D-nle Alexandru Issus Hristos este la dreapta lui Dumnezeu noi stim acest lucru , credem in el si nu ai ponegrim numele , noi musulmanii credem in toti profetii , nu cred ca aveti dreptul sa ne faceti pagani , Paganii sunt cei care nu au nici un Dumnezeu , Dvs credeti ca noi nu avem nici un Dumenezeu , eu zic ca va inselati amarnic .

Unknown spunea...

Alexandru
1-Persoana care a "violat a ucis si a jefuit" este ultimul si cel mai important profet trimis de Dumnezeu! Acest om nu a violat si nu a jefuit pe nimeni. De ucis a ucis dusmanii care vroiau la randul lor sa-l omoare. Acest om extrem de important este unul dintre cei mai importanti de la Adam pana azi,de ce? Pentru ca pana la Mohammed,profetii erau trimisi doar pentru un popor,Mohammed a fost trimis pentru toata lumea,de aceea sunt musulmani de mai multe natii...
2-Nu inteleg inca de ce spui ca este o religie dezordonata pentru femei;poate te referi la drepturi,sau bo...nu stiu.Daca te referi la drepturi,afla ca Coranul,islamul a oferit cele mai multe drepturi femeii decat orice alta religie. In islam femeia este respectata si are drepturi egale cu obligatiile ei. Faptul ca e cu o treapta mai jos decat barbatul exista si aici o explicatie logica,ca in fiecare caz;femeia are dreptul la mostenire mai mica decat barbatul,de ce? Pentru ca barbatul este cel care trebuie sa intretina femeia si nu invers.Femeia are dreptul de a munci fara a fi obligata sa imparta cu sotul ei averea.Sotul are obligatia de a-i oferi sotiei toate cele necesare si asta din averea lui,sau din mostenirea lui. De averea sotiei barbatul nu se atinge daca aceasta refuza...si sunt muulte de comentat. E drept femeia e injosita,biciuita sau torturata de barbati,familie in tarile islamice,dar toata aceasta practica tine de legile tarii,nicidecum de Coran!!! Sa fie clar!!!

Unknown spunea...

Mai Alexandru! Esti copil! Jur! Lasa-ma in pusca mea cu preotii tai ca ma doare in cot de ei,nici macar nu mai vreau sa rostesc vreodata cuvantul "preot" Acest cuvant pentru mine e grotesc! Si am o intrebare pentru domnia ta: Daca Isus a " murit"(sanchi) pentru voi,de ce mai exista iadul??? Cred ca o sa spui si tu ca alt destept,preot teodor morarul,ca iadul exista pentru musulmani,si voi nu ve-ti intra in iad:))))) o afirmatie indrazneata si stupida! Sa te ierte Dumnezeu daca o vrea pentru ce abureli rostesti! Poate ca nici nu te gandesti cand scrii....Imi pare rau de tine! Esti dinala-sarac cu duhul tu.

Anonim spunea...

Doamna Dracea, iadul nu exista pentru musulmani in special, ci exista pentru cei care nu cauta mantuirea, pentru cei care lasa dreapta credinta, pentru cei care nu se pocaiesc si a caror trufie persista in nestiinta. Isus Hristos pe care tocmai L-ati batjocorit numindu-L profet si asemanandu-L cu Mohamed are sa stea pe tron la dreapta judecata...nu va temeti, va vine randul candva. Pregatiti-va sa-I raspundeti.
Cum se numeste un om care dupa ce cucereste o localitate si ucide tot ce prinde, isi ia concubine femei ale caror tati, soti tocmai ce au fost macelariti?
Cum se numeste un om care se casatoreste cu sotia fiului adoptiv?
Cum se numeste un om care se casatoreste cu o fetita de 9 ani?
Acesta e profetul vostru? Acest om il urmezi? Daca cineva iti ucide acum sotul si tatal si fratele, iti place sa te culci cu el? Simti o dragoste adanca fata de el?

Respectul datorat femeii in islam este doar o simpla inventie si oricine citeste cu atentie versetele din coran, am spus "cu atentie", realizeaza ce discrepanta este intre ceea ce spun musulmanii si adevar.
Poate ca ei respecta pe mama, dar tu nu esti mama pentru sotul tau, ci pentru fiu. Sotul isi respecta mama, nu pe tine.
Nu o mai lungesc, ramai cu scarba ta fata de preoti, reprobabil nu e ca ai trecut dumneata la islam, ci ca iti dai copiii de bunavoie aceste religii. Stramosilor nostri le erau cu forta luati si paganizati, azi ii dam fara efort. Rusine.
Alexandru

Anonim spunea...

anonim 16:29 Mohamed si companionii jefuiau si faceau razii in prostie :) Sursele istorice ce consemneaza faptele lor sunt numeroase.

Una din parerile meccanilor despre ei
(Abu Jahl, negustor)
"I am amazed at the causes of anger and folly and at those who stir up strife by lying controversy. They abandon our fathers' ways. They come with lies to twist our minds. But their lies cannot confound the wise. If you give up your raids we will take you back for you are our cousins, our kin. But they chose to believe Muhammad and became obstinately contentious."

Anonim spunea...

Alyomar lasa textele copy-paste ca numai perle scoti pe gurita.

"profetul a venit pentru toata lumea de aceea exista musulmani de mai multe natii" :)

Nu zau? Sa continuam:
Budha a venit pentru toata lumea ,de aceea exista budisti de mai multe natii
Isus a venit pentru toata lumea, de aceea exista crestini de mai multe natii
Bahai a venit pentru toata lumea, de aceea exista bahaisti de mai multe natii
Ron Hubbard a scris pentru toata lumea, de aceea exista scientologi de mai multe natii
....

hai ca te las. Imi pare sincer rau de tine si sper sa nu mai fie contaminati si altii din Otelul Rosu cu modul tau de gandi.

Unknown spunea...

Mai oameni buni,scrieti ceva demn de citit,numai de prostii sunteti capabili? Nu va duce mintea sa ganditi mai departe de aceste aberatii ale mass-media? Vi s-au spalat creierele,sunteti indoctrinati cu ce vrea massmedia sa fiti. Teribil!

sara spunea...

Iadul a fost facut pèntru diavolul si ingerii lui, spune Biblia, astfel dandu-se posibilitatea tuturor(oamenilor) sa aleaga asa cum este scris in Sfanta Scriptura:
"19. Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta,
20. iubind pe Domnul Dumnezeul tau, ascultand de glasul Lui si lipindu-te de El: caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, si numai asa vei putea locui in tara pe care a jurat Domnul ca o va da parintilor tai, lui Avraam, Isaac si Iacov."
Acum totul depinde de alegerea omului...in functie de ea, va fi si plata!

Unknown spunea...

Anonim: Si tie iti vine randul sa raspunzi,si fi sigur ca vei plati cu varf si indesat tot ce spui tu acum,nu am nicio indoiala,ca voi plati si eu pentru ce am facut,dar si tu si toti inteligentii care jignesc musulmanii si profetul musulmanilor vor plati! Sti de ce il pretuim atat de mult pe profet? Pentru ca,desteptule,acest profet este cel mai important in istoria profetilor! El a venit pentru toata lumea inclusiv pentru tine,pentru crestinii,pntru evrei pentru toti,in schimb ceilalti profeti au venit pentru cate un singur popor! Si Isus a venit pentru evrei,nu pentru crestini,sa-ti intre bine in troaca!Si zice: "Nu am venit decat pentru oile ratacite ale casei lui Israel!" Observ ca nu sti nimic din crestinismul tau,si te mai dai si mare scula in bascula ca sti ceva din islam;adevarul dragul meu este ca nu sti de ce te aflti pe pamant,care e rolul tau in aceasta lume,faci umbra degeaba pamantului!

Anonim spunea...

O Allah , glorie si slava tie , binecuvantat
fie numele tau si preamarita maretia ta , nu este alta divinitate decat Allah .
Bismila rahmen rahim
In numele lui Allah cel milostiv , Indurator ,
Lauda lui Allah al lumilor stapanitor ,
Cel milostiv Indurator , In ziua de apoi carmuitor .
Pe tine te adoram , la tine cerem ajutor . Amin

Bismilah rahmen rahim

El este Allah unic
Allah este stapanul
El nu zamisleste si nu este nascut
Si el nu are pe nimeni egal

Allah ai aude pe cei care al slavesc

Slava lui Allah

Toata rugaciunea este pentru Allah
Si slava si bunatatea
Pacea fie cu tine profetule si mila lui Allah si binecuvantarea lui .
Pacea fie cu noi si cu dreptcredinciosii lui Allah .Marturisesc ca nu exista alta divinitate decat la Allah si marturisesc ca Muhamed este slujitorul si mesajerul sau .

O Allah lasa mila ta sa vina asupra lui Mohamed si a neamului lui Mohamed asa cum ai lasat sa vina asupra lui Avram si a familiei sale
Cu adevarat esti demn de slava Preaslavit si Glorioas

O Allah binecuvanteaza-l pe Mohamed si pe neamul lui Mohamed asa cum l-ai binecuvantat pe Avram si pe neamul lui .
Cu adevarat esti demn de slava si Glorios

O Allah fa-ma pe mine si pe copiii mei credinciosi statornici in rugaciune , Allah primeste-mi ruga , Allah iarta-ma pe mine si pe parintii mei si pe toti credinciosii in ziua judecatii . Amin

Dragii mei crestini am vrut sa va prezint ceea ce spunem noi musulmanii atunci cand facem rugaciune .
Rog moderatorul sa fie atent la ceea ce se va scrie [ in semn de respect pentru credinta noastra ]

Rog colegii crestini sa-mi prezinte si ei un model de rugaciune [ crestina ]

Anonim spunea...

Doamna Dracea, violatorul, hotul si criminalul de profet a venit pentru mine? Pentru nevrednicul de mine? dar cata cinste, cata onoare. Multumesc, va las dumneavoastra placerea sa va bucurati de el.
Nu mi-ati raspuns la intrebare: ati avea placeri nebanuite culcandu-va cu ucigasul tatalui, sotului si altor rude?
Din felul cum comentati, presupun ca da.
Anonim 14:20
"Si vor merge acestia (pacatosii) la osanda vesnica, iar dreptii, la viata vesnica." (Matei 25, 46) Iadul nu adaposteste doar diavolul si ingerii sai.

Anonim spunea...

Alyomar, daca vrei sa te porcaiesti, ai alte forumuri la dispozitie, nu transforma blogul Vioricai in "troaca". Cat il priveste pe a-l tau profet, el va raspunde in fata lui Dumnezeu pentru tot ce a facut, asa cum raspundem cu totii! Il poti lauda, mistifica, cinsti la infinit ... insa datele istorice privitoare la el sunt foarte clare, iar eu nu fac abstractie de ele. Asadar prefer sa fac umbra pamantului decat sa fiu ca tine. Hai pa!

Anonim spunea...

Alyomar, te-ai inspirat de pe blogul anti-crestin a lui Michi Dan? de acolo ai luat citatul? Chiar vrei sa pacalesti lumea ca ai citit Biblia? :)

Anonim spunea...

Darcea Alexandra-Alyomar: Iisus a venit mai intai sa cheme oile cele pierdute ale casei lui Israel. Citeste toata Biblia, nu lua un singur verset,ca doar iti areti ignoranta.

M.

Unknown spunea...

V-a dresat Viorica cu acest "copy-paste" :)) Ce ascultatori sunteti,ati primit osul?Ce ai vrut sa dovedesti prin faptul ca ai scris "sa nu mai fie alti contaminati in Otelu Rosu"? Crezi cumva ca mi-e frica ca sti unde lociuesc? Habar n-ai cat de mult,uite deja am facut pe tine de frica! Mai bine citeste o carte,invata o limba,decat sa stai toata ziulica pe blog si sa fabulezi la nesfarsit...Nu realizezi ca parerea ta este absolut nula in fata a milioane de musulmani? Dute la un preot sa te ierte,ca cica Dumnezeu nu poate...:))Te compatimesc,saracutul de tine! Trezeste-te!!!

karma police spunea...

@alexandra-stiI-2 de I- macar putin respect pt gramatica romana

revenind la Iisus intr-adevar a spus ca a venit pentru oile ratacite ale casei lui Israel DAR asta ca sa le puna credinta la incercare; in momentul cind femeia samarineanca a venit la El si l-a rugat sa o ajute, chiar dacA la inceput a refuzat-o, again ca s-o incerce, apoi, vazindu-i credinta a ajutat-o, la fel si pe sutasul roman..sa continui? Eu nu am nimic cu profetul Muhammad, din contra il resPect enorm dar asta nu-ti DA permisiunea sa vorbesti despre Iisus fara sa intelegi, fara sa stii, e pacat ca oamenii se cearta din cauza religiilor in loc sa le inteleaga si traiasca esenta-iubirea, fraternitatea, ajutorul reciproc.
Nu-mi plac wahabis ce sa fac-ei exista in orice religie

ragaciune crestina 1 spunea...

"Rog colegii crestini sa-mi prezinte si ei un model de rugaciune [ crestina ] "

Modelul desavarsit de rugaciune crestina este Rugaciunea Domneasca spusa de Iisus Hristos (Matei 6: 9,13). Mi-e greu sa cred ca n-ati auzit-o niciodata si nu o cunoasteti, doar e rugaciunea cea mai des spusa de crestini, nelipsita din rugaciunea Bisericii si din rugaciunile personale ale fiecaruia.

Rugaciunea Domneasca , ce se deosebeste prin puterea ei, prin usurinta de a fi inteleasa si prin bogatia cugetarilor ei, cuprinde trei parti: chemare, sapte cereri si incheiere. In chemare ( “Tatal Nostru care esti in ceruri”) ne-am gasit in starea cea adevarata ceruta de rugaciune, inaltandu-ne duhul catre Dumnezeu, cu incredere ca vom dobandi cele ce vom cere de la El cu cuviinta, iar in incheiere (“Ca a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin.”) ne aratam nadejdea ca vom primi cele pentru care ne-am rugat.

Pe cat este de restransa in cuvinte rugaciunea, pe atat este de cuprinzatoare in sens.

1. Prima parte a rugaciunii cuprinde chemarea: “Tatal Nostru care esti in ceruri”

Spunem “Tatal nostru” pentru ca Iisus Hristos ne-a ingaduit aceasta numire pentru Cel Atotputernic, iar chemarea desteapta incredere si invata ca cel care vrea sa se roage lui Dumnezeu nu trebuie sa vina inaintea lui numai ca o faptura a lui, ci ca un fiu a lui dupa har. Precum Dumnezeu e Tatal nostru al tuturor, tot astfel suntem datori si noi sa fim frati intre noi si sa ne rugam nu doar pentru noi , ci si pentru toti fratii nostri, precum ne invata Scriptura (Iacov 5:16)

Spunem „Care esti in ceruri” pentru ca Dumnezeu ingaduie sa fie vazut numai in ceruri, desi este pretutindeni. A-l vedea pe Dumnezeu este cu neputinta oamenilor, totusi, ingerii vad pururea fata lui Dumnezeu, Care este in ceruri (Matei 18:10). Cuvintele „Care esti in ceruri” ne aduc aminte ca menirea noastra trece dincolo de marginile vietii de acum; ca dincolo de lumea aceasta se afla casa Tatalui nostru (Ioan 14, 2), care ne asteapta: „cat pentru noi, cetatea noastra este in ceruri, de unde asteptam Mantuitor pe Domnul nostru Iisus Hristos” (Filip. 3, 20).

2. A doua parte a rugaciunii cuprinde 7 cereri:

Cererea intai este: „Sfinteasca-se numele Tau” si inseamna ca numele Tatalui se sfinteste in noi si de catre noi, cand noi ne sfintim pe noi insine cu viata cucernica si imbunatatita intru slava numelui Sau. Cu alte cuvinte, oricine rosteste „Tatal nostrum … sfinteasca-se numele Tau” isi ia indatorirea sa preamareasca prin faptele si vorbele sale pe Dumnezeu, asa incat sa se implineasca in el porunca lui Iisus Hristos: „Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri” (Matei 5, 16).


Cererea a 2-a este „Vie imparatia Ta”, ce se refera la trei aspecte: dorim ca Dumnezeu sa imparateasca peste noi, imparatia Lui sa fie printre noi si imparatia Lui sa fie in noi. Prin aceste cuvinte ne rugam sa ni se arate imparatia lui Dumnezeu acea imparatie la care suntem chemati de Hristos asa cum zice in Matei 25:34, ne rugam si pentru ca Dumnezeu, cu harul si cu dreptatea Sa si cu indurarea Sa sa imparateasca in noi toti, mai ales in inima noastra, iar nu pacatul si ne rugam pentru ca imparatia se se extinda in lume (Matei 12:28) ca si lucrarea lui Iisus Hristos a carui Evanghelie este numita Evanghelia imparatiei (Matei 9:35, 1Corinteni 15, 24-28).

Cererea a 3-a „Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant”, inseamna ca cerem ca Dumnezeu sa ne invredniceasca sa implinim voia Sa pe pamant, asa precum ingerii o implinesc in cer, ne rugam sa ne harazeasca darul de a trai pe pamant cu Puterile ceresti, asemeni ingerilor in cer care asculta pe Dumnezeu de bunavoie si pururea si cu aceeasi ravna, se supun neincetat si sunt neclintiti in ascultarea si implinirea poruncilor lui Dumnezeu (Psalmi 102: 21).

rugaciune crestina 2 spunea...

(continuare)

Cererea a 4-a este „Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua, astazi”, adica cerem lui Dumnezeu sa ne dea tot ce ne trebuie pentru intretinerea vietii trupesti si sufletesti. Painea sufletului este Cuvantul lui Dumnezeu si Cuminecarea, cum insusi Iisus Hristos ne spune (Ioan 6: 55,56)

Cererea a 5-a este „Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri”, Daca in cererea a 4-a L-am rugat pe Dumnezeu sa ne dea cele de trebuinta pentru hrana vietii, acum il rugam sa dea iertare pacatelor noastre. Vorbind despre pacatele noastre si poruncindu-ne sa ne cerem iertare, Iisus Hristos arata ca iertarea atarna de faptul de a ierta si noi pacatele pe care altii le-ar fi facut impotriva noastra (Matei 6, 14-15).

Cererea a 6-a este: „Si nu ne duce pe noi in ispita”. Prin ea ne rugam Tatalui ca harul Lui sa ne fereasca de ispitele care intrec puterile noastre. Dumnezeu nu ispiteste, dar ingaduie ispita fie pentru mantuirea sufletelor noastre, fie spre a ne da prilej sa dovedim taria credintei noastre, si astfel sa avem drept la rasplatire. Ispitele te trezesc din nepasare, te smeresc, iti sporesc virtutea.

Cererea a 7-a este: „Ci ne izbaveste de cel rau”, prin care ne rugam sa ne pazeasca Dumnezeu de tot raul, adica de pacat si de toata rautatea care atata mania lui Dumnezeu spre pedepsirea noastra.

3. A treia parte a rugaciunii este incheierea: „Ca a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin”. Rostind aceasta incheiere inseamna ca noi ii cerem lui Dumnezeu toate acestea pentru il cunoastem ca singurul si adevaratul stapan a toate, cu putere fara de sfarsit, putand face tot ce voieste, avand o marire pe care nimeni nu o poate rapi. De aceea, aducem multumire Celui ce a binevoit sa ne dea atatea bunatati si vestim ca Lui se cuvine toata marirea, toata cinstirea si toata puterea. Cuvantul „Amin” cu care se termina Rugaciunea Domneasca e un vechi cuvant evreiesc, ce are intelesul in Rugaciunea Domneasca de “asa sa fie” sau “toate sa se faca dupa cum ne-am rugat”.

viorica abbu spunea...

CREZUL este suficient pentru toate situatiile,toti oamenii

Anonim spunea...

Alyomar wrote: Ce ai vrut sa dovedesti prin faptul ca ai scris "sa nu mai fie alti contaminati in Otelu Rosu?"

Exact ce am spus. Mi-am exprimat dorinta ca oamenii cu care intri tu in contact direct, in viata de zi cu zi, sa nu fie contaminati cu modul tau de a gandi.

Unknown spunea...

@karma police-tu vorbesti de gramatica??? Rade ciob de oala sparta..."in momentul cind femeia" Suntem in secolul 21,Ceausescu a murit,lasa comunismul deoparte..."cind" se scrie asa: cand! "vazindu-i credinta a ajutat-o" ; "vazindu-i" se scrie asa:vazandu-i...sa continui? Macar putin respect pentru gramatica romana!

Unknown spunea...

@Anonim 07.06.2012, 18:21 - Stii ceva dragutza? Vezi-ti de treaba ta,si lasa-ma cu dumele astea de copii de gradinita...Eu nu inteleg ce te tot agiti atat ca Pepsi( vezi ca faci spume la gura) incercand sa-mi demonstrezi cat de gresita e religia mea...Vai Doamne,s-a gasit cine sa ma invete...Fa umbra pamantului si traieste ca o pasare...in lumea ta perfecta tot ce zboara se mananca....Iti doresc vise placute in continuare...;)

pentru anonim 17:36 spunea...

Rugaciunile crestine sunt aduse spre slava lui Dumnezeu si pot fi impartite in doua categorii: rugaciuni care aduc slava lui Dumnezeu in mod direct si rugaciuni care aduc slava lui Dumnezeu in mod indirect prin lucrarea acestuia asupra proorocilor, drept-maritorilor (sfintilor) sau ingerilor, in care “straluceste” Dumnezeu. In bisericile traditionale exista ambele tipuri de rugaciuni, in bisericile netraditionale doar lauda directa. Fiecare crestin se roaga dupa puterile sale, in camara inimii lui, insa se roaga si impreuna cu ceilalti, in cadrul sfintelor slujbe si in familie.

Exista rugaciuni pentru fiecare zi a saptamanii, exista tropare liturgice, canoane de rugaciuni,randuiala celor sapte laude (rugaciune la miezul noptii, rugaciunea de dimineata, randuiala mesei, vecernia, rugaciunea la masa de seara) si multe altele. Le gasiti pe internet daca doriti sa vedeti model de rugaciune crestina si cum trebuiesc spuse.

Anonim spunea...

doamna Dracea, consultati dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al
limbii romane si vedeti acolo permisivitatile pentru scrierea cu î din i, iar dupa treceti la jigniri, care oricum nu va onoreaza.

Anonim spunea...

Precum ciungii, bubosii, leprosii, ologii isi arata bolile sa se milogeasca, asa si doamna Dracea isi arata prostia monumentala. Este capitalul ei de pret, este hijabul cu care se infasura sa o vada lumea este prostia ei si a nimanui altcuiva, cum sa renunte la ea?
Priviti-va doamnelor ca intr-o oglinda. Convertite sau pe cale, toate sunteti mai mult sau mai putin o Dracea.
Nu se convertesc femei inteligente si libere, asta nu. Slabe de inger si crezand ca sansa vietii lor e un musulman care sa le acopere la 40 de grade si sa faca baie imbracate, ele gonesc cu rasuflarea taiata spre mantuire.
Nimic din ce scriam noi aici nu putea sa umbreasca "perla" prostiei draciene, doar s-o scoata si mai mult in evidenta. Obisnuit cu femei inteligente, am sperat sa fie o gluma dar s-a dovedit ca ma insel. Exista prostia absoluta. O certific. A castigat-o doamna Dracea, un nume predestinat.
Alexandru

Anonim spunea...

D-nle Alexandru , vad ca deja v-ati intrecut cu gluma ati inceput sa jigniti . Eu cred ca ar trebuii sa va documentati si sa vedeti cate persoane sus puse s-au convertit la Islam . In momentul cand o femeie alege sa se converteasca d-nle Alexandru o face pentru ea nu ptr lumea de pe strada ,poate ca mai sunt si exceptii care o fac doar ptr sotul , fam sotului etc etc , eu aveam niste cunostinte care asi puneau hijab in cap doar cand plecau in tara sotului .
Islamul pentru noi musulmanii este cea mai curata si mai frumoasa religie .
Vad ca va laudati cu femei inteligente si ca aveti impresia ca tot ce inseamna femeie muslima este batuta in cap , va rog sa ramaneti cu parerea dvs iar noi cu parerea nostra .
Eu una ai multumesc lui Allah ptr ceea ce sunt , ptr ceea ce mi-a oferit , si ptr ceea ce o sa-mi ofere de acum inainte .
Cand ies pe strada acoperita ma simt foarte bine d-nle Alexandru , ma simt protejata , simt ca sunt eu cu adevarat .
Dar banuiesc ca dvs va plac fetele care asi i-au fuste scurte ca sa aveti dupa ce sa intoarceti capul , la noi este altfel Alhamdulilah , ne protejam de privirile acelea , pastram poruncile divine care din pacate sau pierdut pe aceste meleaguri .
Asa cum ne condiderati dvs proaste noi avem o familie , avem un jobb , avem respect din partea sotilor nostrii , dar acele doamne , domnioare inteligente din anturajul dvs ce au ??? ,
Da noi ne imbracam si la 50 de grade ptr ca asa ne-a poruncit Allah si nu ptr ca asa ne spune sotul , si insh allah o sa fim mantuite ,
Uitati-va putin si meditati la icoana pe care o aveti pe perete cu fecioara Maria si spuneti-mi pe ea cum o vedeti imbarcata ??
Ce credeti ca s-a schimbat intre timp , de ce au renuntat femeile la hainele acelea lungi ? , si au trecut la haine moderne , eu cred ca este de vina democratia nu ??? , dvs ce credeti ??

Unknown spunea...

Stii doar,Alexandru,ca imi este indiferent ce parere ai tu? Ma sterg la fund cu parerea ta....Nu valoreaza nici cat o ceapa stricata...Imi pare rau de tine,ramai in ignoranta ca doar asta sti sa faci-sa critici sa injuri sa jignesti,nu ai nici macar 1 an de acasa,dar mai 7...cred ca ai fost si poate mai esti o povara pe umerii bietei tale mame...Du-te cu Dumnezeu pana nu te dau d....!

Anonim spunea...

Doamna 15:39,
Sigur este ca din partea mea puteti umbla pe strada si in costum de urs polar. Ca barbat, nu pot spune ca prefer goliciunea, mai degraba misterul; dar asta nu prevede imbracarea sotiei in draperie pana nu i se mai vad decat ochii. Nu e mister, e prostie si lipsa de respect pentru persoana de langa tine. Eu merg cu maneca scurta sau in pantaloni scurti, ma bucur de libertate, in vreme de sotia se incotosmaneste. Nu doamna draga, cu asta n-ati nimerit-o. Profetul d-voastra a fost un om si a avut slabiciunile lui. Mai ales in ce priveste femeia, incepand de la cat valoreaza ea pana la imbracaminte. Daca sunteti sincera, veti recunoaste si singura, fara ajutorul nimanui ca e o inechitate frapanta.
Chiar daca mi-ar maguli orgoliul sa stiu ca nevasta-mea umbla acoperita ca sa nu o vada alti barbati, chiar daca as sti ca mi-e supusa si tace cand trebuie (multe femei nu stiu cand sa taca) pentru ca altfel as pedepsi-o, la un moment dat m-ar scarbi sa am langa mine nu o partenera, ci o sluga.
Iar islamul face slugi din femei.
Ati intrebat ce au femeile de langa mine? Ati devenit amnezica, ati uitat cum erati inainte de casatorie? Libera si cu drepturi, asa sunt femeile aici.
Imi pare rau ca aduceti vorba de Fecioara Maria, "cea buna musulmanca" cum au grija sa mentioneze ipocritii si mincinosii dumneavostra colegi, fara suparare as dori s-o lasam unde ii e locul, altfel erau vremurile atunci si altfel sunt acum, alta era traditia. O femeie decenta si cu frica lui Dumnezeu nu e obligata sa se imbrace la extrem, ca sa dovedeasca ce? Supunere fata de un sot obsedat. Protejata de cine? spuneti protectie, chiar asa sunt barbatii de unde locuiti, asa sunt musulmanii, le curg balele si sar pe d-voastra daca va aratati o glezna? Atunci cu atat mai rau ca v-ati maritat cu unul. Eu nu sar pe nimeni nici daca umbla cu fusta de o palma. Si va mai laudati cat sunt de credinciosi, adevarata credinta e in suflet si in taria sufleteasca, iar ai vostri soti sunt neputinciosi. Asta-i rezultatul infranarii. Cu cat tii mai mult acoperit, cu atat starnesti mai mult. Dar minte va trebuie la toti, doamna draga.
O zi buna doamna.
Alexandru

Anonim spunea...

D-nle Alexandru ,v-am mai spus si va mai repet , eu nu ma acopar ptr sotul meu , eu doar urmez poruncile pe care Allah ni le-a lasat .
Atunci cand am ales sa ma convertesc la Islam , sotul meu a ramas masca si mi-a spus ca este alegerea mea , el nu a avut nici o contributie .
D-nle Alexandru trebuie sa intelegeti o data ptr totdeauna ca femeia muslima nu este o sluga , ci o femeie normala si singura diferenta dintre noi si femeile non musulmane sunt hainele cu care iesim din casa .
Vreau sa va intreb ceva , : daca eram o sluga mai aveam serviciu , mai avema in casa mea o menajera si o bona ??? , eu zic ca nu ar fi trebuit sa stau si trag la jug toata ziua dupa parerea dvs corect ?
Multumesc lui Allah ca nu sunt si nu suntem asa cum ne considerati dvs , Am propria afacere de care ma ocup de ani de zile . Sotul meu este un domn si-mi respecta intotdeauna deciziile pe care le i-au .
Ce va face sa credeti ca femeile musulmance nu au drepturi ? , Dvs stiti ca o femeie muslima cand se casatoreste are foarte multe drepturi ? , in primul rand un sot cand face logodna trebuie sa-i cumpere sotiei haine , aur , casa , sa-i treaca bani pe contract muadam si muuahar , [ niste bani in cazul in care se despart sotii ] o despagubire .
Si nu nu m-ai de aceste drepturi vorbesc sunt foarte multe .Vad ca aruncati foarte mult cu noroi in musulmani , dar asta este viata asa cum dvs va continuati drumul si noi la fel
Dumnezeu este numai unul fara mijlocitori .

Anonim spunea...

Eu nu-mi schimb parerea doamna, dar va doresc tot binele din lume. Dn aceste schimburi de idei vreau sa cred ca sunt fete care citesc si gandesc inainte de a face pasul casatoriei cu un musulman.
Degeaba va e colivia aurita, din exterior se vad gratiile. Si nu va intrebati de ce peste 90%din fetele casatorite se convertesc? Oare sotii lor au ramas toti masca? Sa nu mintim doamna, va rog eu. Stiu ei cum sa va ia. Daca eu luam o muslima de nevasta se crestina cat ai zice peste. Caracterul slab al femeii este notoriu. Stiu si arabii, de aceea au interdictie femeile musulmane la casatorii cu alte religii. Biblia spune: "barbatul te va stapani". Ei au citit-o atent.
Alexandru

Unknown spunea...

Sora...degeaba le spui,tu nu observi ca Allah i-a ratacit? Stii destul de bine la fel ca si mine ca si alte milioane de musulmani ca o data ce Allah a ratacit un om nimeni si nimic nu-l aduce pe calea cea dreapta,nu conduci spre islam pe cine iubesti,ci pe cine doreste sa fie condus...Daca acest domn,Alexandru are impresia ca daca si-ar fi luat o sotie musulmanca ar fi convertit-o imediat la crestinism,se inseala amarnic,habar nu are ce zice...Si in primul rand o musulmanca nu se casatoreste cu un crestin,si aici acest domn din nou nu stie de ce...deoarece copiii rezultati din aceasta casatorie vor mosteni religia tatalui nu a mamei,si bineinteles cum sa fie copii crestini? Cum,din moment ce copiii se nasc musulmani? Te chinui degeaba sa le explici,sa le arati valorile adevarate si importante ale islamului,acesti oameni de genul lui Alexandru sunt orbi si surzi,oameni care traiesc in ignoranta,sti vorba aceea: "Pasarea malai viseaza"....Daca s-ar interesa mai bine genul asta de oameni ar descoperi ca femeia musulmana are si avea drepturi de acum 1400 de ani,daca ar sti el de perioada preislamica cand barbatii isi luau 50 de neveste si le foloseau ca pe niste obiecte,a venit islamul si a dat drepturi egale femeii cu ale barbatului,un barbat are dreptul la 4 neveste dar cum zice Allah in Nobilul Coran: " Dar mai bine pentru voi este una" Pace tie sora si familiei tale,Allah sa va calazeasca pasii. AllahuAkbar!!!

Anonim spunea...

Buna ziua , in primul rand ,nu va puteti casatorii cu o femeie muslima doar daca dvs va schimbati releigia .
Asi avea o intrebare , dvs personal ati cunoscut vrun musulman ? . D-nle Alexandru de cate ori sa va explic ca noi nu suntem asuprite , chinuite sau mai stiu eu ce .
Avem o viata ca toate celelalte femei , singura noastra diferenta este ca noi avem religii diferite , dvs vb de restrictii poate , da intradevar sunt restrictii dar stiti care ? , acelea de a nu merge intr-o discoteca sau intr-un club sa ne destrabalam , de a nu merge in baruri sa bem alchool , sau mai stiu eu ce altceva etc etc etc.
Tin sa va spun inca o daca ca sotul meu nu a avut nici ce-a mai mica contributie ca convertirea mea .
In orice religie femeia trebuie sa-i fie supusa sotului , dar in ce sens d-nle Alexandru ? , sa fie o femeie de casa muncitoare , desteapta , cred ca orice barbat asi doreste sa aiba langa el o astfel de femeie , Femeia este un partener de viata .

Anonim spunea...

"Caracterul slab al femeii este notoriu"

Sunt destui barbati care trec la diverse secte. Cauza si in cazul lor si al femeilor e necunoasterea credintei celei adevarate, pentru ca un adevarat fiu sau fiica a Bisericii nu va fi niciodata amagit de vreo secta, de o grupare religioasa, de un guru, nici macar de propriul partener de viata.

Nu lipsa de raspunsuri le-a facut pe romance sa caute in alta parte si sa treaca la Islam, ci lipsa impartasirii de viata dumnezeiasca prin Sfintele Taine, nu au trait in Biserica.

Dumnezeu daruieste fiecaruia sansa de a gasi drumul spre casa. Sa ne ajute pe toti sa gasim calea care duce la mantuire.

viorica abbu spunea...

Sa facem putina ordine.
Vorbim de acelas lucru dar manifestat diferit.

Esre adevarat ca femeile musulmane care traiesc in Europa,care au soti care traiesc in Europa sau chiar intr-o tara araba civilizata, au parte de un tratament mai diferit.Parte acest tratament, este generat de mandria barbatului in fata comunitatii,de a se vedea ca familia lui are servitoare si bona iar el este in stare sa o tina acasape sotie.
Nimeni nu stie ce este in casa altuia in intimitate,nimeni nu stie cat si daca femeia sufera.
Alexandru si multi care judeca islamul se refera insa la acele comunitati islamice -majoritatea -unde dicteaza mai mult traditia,iar aceasta este inapoiata,primitiva,nu ofera femii decat prea putin afara de munca,a servi sotul si familia lui si a creste copii.Acele comunitati semi analfabete,incapabile sa se intretina,sa produca,sa avanseze desi au si bogatii naturale si clima buna si relief.

Este ceea ce se intampla si la crestini intre counitatile din statele si orasele dezvoltate fata de fel de fel de catunuri izolate in creerul muntilor.Sau in comunitatile ultrareligiosilor evrei.

SIGUR CA SI RELIGIA ARE ROLUL EI in aceasta atitudine
Dar nu determinant si nu in amanunt cum dicteaza azi fiece imam,rabin sau popa care si-a facut filmulet pe youtube

Dumnezeu a dat 10 porunci de baza pentru a ne usura viata -noi am inventat zeci de restrictii pentru a ne amari viata
Cu batic,fara batis,cu pamtaloni fara pantaloni,CU HALAL SAU FARA, CU KOSHER SAU FARA,CU POST SAU FARA
JIGODIA ESTE JIGODIE SI OMUL DE CARACTER RAMANE OM DE CARACTER
si asta depinde de mediul in care se dezvolta de educatie si de gene.

Si zau doamna anonima,oamenii pot asculta muzica -fara sa se destrabaleze-,pot merge la teatru -fara sa se destrabaleze,-femeile pot fi elegante fara a fi curve.
Ce e aia nu te poti casatori fara a schimba religia????????
De ce nu spuneti adevarul aici ?
Ca fiecare zice la inceput "vai draga,dar poti ramane crestina,noi ii respectam pe crestini,dar cand vezi 20 de ochi pe tine cum te masoara si cantaresc si cum te fac mica-mica dandu-ti de inteles ca nu esti de a lor-ai de ales: ori treci la islam ori te intorci acasa.Iar fetele de regula sunt nevoite sa treaca la islam ca nu au carte,nu au meserie,nu au posibilitati materiale si spera ca li se va avea grija pe gratis......

De acest misionarism si de coborarea la nivele de judecata ce le-a arata aici "anonima' se ocupa special "mentorele" pe messanger sau "Skype".Niciuna din aceste "mentore" si "insotiroare" nu arata adevaratele pericole ale schimbarii credintei.

nu e deloc pe gratis.
Este cu pretul demnitatii si independentei

Anonim spunea...

Viorica te contrazic in ceea ce spui mai sus , eu am foarte multe prietene romance casatorite cu musulmani si nu au o zi doua impreuna , care pana ai ziua de azi nu s-au convertit la islam si au si ele copii .
Pericol de schimbare a credintei exista doar pentru acele fetite care alearga dupa arabi , turci musulmani doar ptr bani , iar daca ei le spun sa-si schimbe religia si ele accepta , urmeaza calvarul vietii lor , de la plecari in X Y locuri li se inchid toate aceste drumuri din start . Mai ales daca pleaca intr-o tara musulmana si nu mai pot esi din casa singure oricand vor ele , iar li se pare ca sunt sechestrate , Tu stii mai bine nu trebuie sa-ti expilc ptr ca si tu ai trait intr-o tara araba , acolo femeia nu iese neansotita pe starda .

Anonim spunea...

Alyomar, vorbesti prostii. Cunosc destule musulmance casatorite cu crestini si o duc foarte bine. Nu fac cununie religioasa, ca nu se poate face, Biserica si nici cultul tau nu accepta mariajul, dar se casatoresc civil. Sunt multi in situatia asta, inclusiv la noi in tara!

Anonim spunea...

"dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă" (Matei 15:14)

Alyomar care si-a "pierdut vederea", vrea sa calauzeaza pe altii. Apostata Alyomar da lectii despre credinta crestina, dand exemple din Biblie. Apostatul CatalinR judeca practicile crestine pe Islamul Azi. Unii chiar n-au simtul ridicolului si fac pe invatatorii, in loc sa ramana ucenici in ale Islamului daca tot l-au ales.

Alexandru, daca vrei sa cunosti Islamul, vorbesti cu un musulman nascut intr-o familie musulmana si crescut conform valorilor cultului musulman. Daca vrei sa dialoghezi pe marginea Crestinismului cu un musulman, o faci tot cu un astfel de om. Indiferent ce spune Alyomar despre Crestinism, cuvantul ei e mort. Apostatul e "mort", il ignori.

Anonim spunea...

tot pentru Alexandru:
"Moartea" apostatului inseamna ignorare. Pentru fratii lui Alyomar, moartea apostatului inseamna sa-i curmi viata cu cruzime, asa cum au facut recent cu baiatul asta din Tunisia. http://www.meforum.org/3256/tunisia-muslims-slaughter-christian-convert ( atentie, imagini dure!)

Nu o mai baga in seama nici pe ea, nici pe celelalte, ca-s moarte pentru noi! Nu ai ce invata despre credinta de la ele.

Stii cum se roaga sheicii egipteni? Ii cer lui Allah sa-i loveasca pe nemusulmani cu cancer si boli. http://www.raymondibrahim.com/10669/muslim-prayers-of-hate

Da-i incolo!

Unknown spunea...

anonim 13.06.2012, 13:16@ Daca intr-o tara araba femeia nu iasa din casa neinsotita,asta tine de legile tarii! De ce se tot confunda mereu legile tarii islamice cu legile Coranului? In multe cazuri legile tarii nu au nimic de-aface cu ce spune Sfantul Coran! Cat despre femeile care le-ai pomenit tu,nu sunt toate asa,nu generaliza! Si eu am prietene adica surori casatorite cu tunisieni,marocani,afgani si iti spun pe cuvant ca aceste femei se comporta ca orice femeie normala,adica merg la cumparaturi,merg la salonul de infrumusetare(adica pentru manichiura si pedichiura),merg la picnic,la cafea insotite de alte femei...Sunt perfect normale,asa ca nu mai generaliza si nu mai confunda legile Coranului cu legile unei tari! Poate intr-o tara araba(indiferent care) sunt doar cateva mii de musulmani restul crestini,iudei etc.

viorica abbu spunea...

Alexandra,am subliniat asta si repet aici s nu fie neintelegeri:

"Nimeni nu stie ce este in casa altuia in intimitate,nimeni nu stie cat si daca femeia sufera.
Alexandru si multi care judeca islamul se refera insa la acele comunitati islamice -majoritatea -unde dicteaza mai mult traditia,iar aceasta este inapoiata,primitiva,nu ofera femii decat prea putin afara de munca,a servi sotul si familia lui si a creste copii.Acele comunitati semi analfabete,incapabile sa se intretina,sa produca,sa avanseze desi au si bogatii naturale si clima buna si relief se reprezinta pe ele si nu tordeauna Islamul si invataturile Coranului."

Anonim spunea...

Ptr Alexandra .
Am spus ca nu poate iesi singura din casa nu ca nu poate iesi deloc sora. Este o mare diferenta ,

Anonim spunea...

Femeile musulmance nu iasa din casa neinsotite datorita mentalitatii arabe! Mergeti in Siria, mergeti in Egipt si o sa vedeti. Nu legea statului le obliga, ci legea nescrisa a societatii in care traiesc, mediul lor cultural. Femeile maritate nu ies singure si in unele parti nici nu le lasa sa iasa cu o prietena nemaritata, numai cu femei casatorite. Asa-s cutumele lor.

Anonim spunea...

Nici maritate ni ne maritate , am fost in tari arabe si cunosc destul de bine modul lor de gandire . Dar asta este cultura si ei o respecta nu putem ctitica noi . Ficare bordei cu cate un obicei

Unknown spunea...

Viorica Abbu@ Exact,asta incerc sa-i explic lui Alexandru,dar el mereu confunda intentionat sau nu traditia,obiceiurile unor comunitati musulmane care traiesc ca in Evul Mediu cu legile Coranului! De exemplu in Dubai....religia,invataturile Coranului,poruncile lui Allah sunt pe locul 10 pentru arabi. Ce exemplu iei de la ei? Ca trebuie sa sapi ca disperatul dupa petrol? Ca trebuie sa faci turnuri de 1 km inaltime? Acesti oameni nu sunt un exemplu bun pentru musulmani!

Unknown spunea...

Anonim 14.06.2012, 16:50 @ Si eu ce am spus? Ca nu poate iesi deloc din casa??? N-ai inteles nimic din comm meu!

sara spunea...

Alyomar spune:"Nene, a muri e un pacat?"

Inainte de a exista lumea asa cum o stim noi, inainte de a fi tari sau continente asa cum le cunoastem, exista un loc numit gradina Eden unde primul om si prima femeie, Adam si Eva unde au locuit pana la savarsirea primului pacat, neascultarea.Locul in care locuiau era placut, necorupt, neintinat...nu se stia ce este moartea, suferinta si durerea...era locul de eterna fericire.
Dar odata cu intrarea primului pacat in lume a aparut si suferinta, boala, durerea si MOARTEA, CRUDA SI NIMICITOARE, lucru necunoscut pana atunci...astfel pentru cei ce au venit ca urmasi
ai lui Adam, au gustat din plin urmarile pacatului, caci plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu, prin Isus Hrsitos este Viata vesnica, fara El noi nu putem avea Viata!

Unknown spunea...

Bre Alexandre! Spui ca esti obisnuit cu femei inteligente? Cine sunt? Maicata si sor'ta? Daca era asa poate ciupeai si tu cata inteligenta! Inteligenta te urmareste dar tu esti mai rapid,esti imun la "boala" asta! Ce sa faci si tu,asta este tre' sa te resemnezi. Incredibil cat de invidios esti! Mori!

karma police spunea...

@ madam alyomar-nu am timp sa iti dau copy si paste la greselile tale de gramatica, spre deosebire de tine eu NU fac greseli DELOC de gramatica ci pur si simplu ca jurnalist ALEG sa respect vechea (si corecta) gramatica romana-tu insa faci greseli de limbaj, de gramatica ce iti arata incultura-si daca vrei cind o sa am timp o sa ti le arat, dar esti extrem de inchisa la minte, si asa cum am spus nici macar nu meriti atentia mea-nu ai incercat nici macar sa observi tonul meu moderat-nu-i bai pot fi foarte agresiva-ca sa rezumam aceasta discutie ce nu duce nicaieri, incultura ta nu se oglindeste doar in cele 4 clase pe care probabil le-ai terminat ci mai ales in PROASTA intelegere si cunoastere a Islamului. Nu asa convingi pe cei de alta religie sa acorde respect Islamului-exista shayks minunati, scrieri frumoase pe care le-am pomenit mai sus si de care in mod clar nu ai auzit...in nici un caz tu care -repet-nu iti cunoasti bine propria religie.Discutia asta degenereaza si nu duce nicaieri, un drept credincios draga Alexandra sta la rugaciune si incearca cu argumente din inima nu din mintea de maimuta si din carti sa le deschida inimile celorlalti(valabil pentru orice religie de altfel). "Adevaratul Jihad este Jihadul interior"-Profetul Muhammad(pbuh)

Unknown spunea...

sara@ Stiu povestea...dar ce eu nu pot accepta este ca noi,adica voi platiti pentru un pacat pe care nu l-ati comis...adica Adam si Eva au mancat din acel fruct interzis si platiti voi pentru aceasta greseala?? Absurd! Platesti pentru un pacat pe care l-ai comis tu nu altul...Daca era asa cum zici insemna ca Dumnezeu nu e drept,cand El este Cel Drept! Aceste e unul din cele 99 de atribute care ii revin numai Lui! N-are cum Dumnezeu din moment ce El este Cel Drept sa ne faca pe noi oamenii,sa platim pentru greseala comisa de Adam si Eva!

Anonim spunea...

O perla de pe Islamul Azi:
“Rasplata pentru rugaciunea in grup este de 27 de ori mai mare decat rasplata pentru rugaciunea individuala”.

Cum au calculat? De ce 27 si nu 30, 37, 42? Mohammed i-a momit cu cifre mari pentru a se ruga, ca arabii-s mercantili :) La fel au ramas si acum. Daca nu se gandesc la rasplata, nici nu se roaga! In loc sa se spuna beneficiile rugaciunii in grup, comuniunea interumana, ei insista pe rasplata individuala, de aia e important sa se roage in grup, sa primeasca mai multa rasplata :))) si oamenii astia se cred credinciosi si dau lectii altora! wahabiti.

Unknown spunea...

Karma.....te crezi inteligenta? Ei bine afla, ca esti cu stirile in urma chiar daca te autonumesti jurnalist...Poti folosi si gramatica limbii chineze,imi este absolut indiferent,la fel cum imi este absolut indiferent de cuvintele tale care de definesc si iti descriu educatia...poate ca eu am 4 clase,dar tu cate ai? 2 ca trenul? Fii serioasa si vezi-ti de jurnalismul tau infect,nu-mi mai da lectii de gramatica ca nu te pricepi,esti departe de a putea corecta pe cineva...Probabil esti comunista,sau batrana,cine stie;probabil ai vreo 70 de ani de folosesti INCA in mijlocul cuvintelor "â" din "i".....In Romania secolului 21 nu se mai folosesc literele in aceasta forma. Wake up! Si ca sa stii,nici nu doresc atentia ta! N-am nevoie deloc de atentia ta! Ghideaza-ti-o spre o carte de romana,de unde poate ai sa afli si tu cum se scrie corect. Iti urez " succesuri "!

sara spunea...

Alexandra nu am timp sa iti raspund acum.Dar uite tocmai de pe urma pacatului aceluia, platesti si tu, prin moarte, sau vrei sa spui ca traiesti, fizic, vesnic?

Anonim spunea...

Madamme Alyomar, potoleste-te ca nu cunosti Crestinismul. Noi suntem insa urmasii omului muritor, de aceea murim la randul nostru, insa pentru ca Dumnezeu este drept, ne-a dat sansa la viata vesnica.

sara spunea...

Alexandra, las Biblia sa vorbeasca:
"12. De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit…
13. (Caci inainte de Lege pacatul era in lume. Dar pacatul nu este tinut in seama cata vreme nu este o lege.
14. Totusi moartea a domnit, de la Adam pana la Moise, chiar peste cei ce nu pacatuisera printr-o calcare de lege asemanatoare cu a lui Adam, care este o icoana preinchipuitoare a Celui ce avea sa vina.
15. Dar cu darul fara plata nu este ca si cu greseala; caci, daca prin greseala unuia singur, cei multi au fost loviti cu moartea, apoi cu mult mai mult harul lui Dumnezeu si darul pe care ni l-a facut harul acesta intr-un singur Om, adica in Isus Hristos, s-au dat din belsug celor multi.
16. Si darul fara plata nu vine ca prin acel unul care a pacatuit; caci judecata venita de la unul a adus osanda; dar darul fara plata, venit in urma multor greseli, a adus o hotarare de iertare.
17. Daca deci prin greseala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, in toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni in viata prin acel Unul singur, care este Isus Hristos!)
18. …Astfel, dar, dupa cum printr-o singura greseala a venit o osanda care a lovit pe toti oamenii, tot asa, printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da viata.
19. Caci, dupa cum prin neascultarea unui singur om, cei multi au fost facuti pacatosi, tot asa, prin ascultarea unui singur Om, cei multi vor fi facuti neprihaniti.-Romani 5
54. Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta.
55. Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?"
56. Boldul mortii este pacatul; si puterea pacatului este Legea.
57. Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos!-1 Corinteni 15

Anonim spunea...

Binefacerile Rugaciunilor obligatorii In grup:



"Rugaciunea facuta In grup este mai buna decat cea facuta de unul singur de 27 de ori", conformspuselor Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!).

De asemenea, Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a spus: "Daca vreunuldintre voi Isi face ablutiunea Intr-un mod corect si se duce la moschee, doar pentru Rugaciune,atunci cu fiecare pas i se ridica (rangul) cu o treapta si i se iarta un pacat. Din momentul In careIncepe sa se roage si pana cand se afla In moschee, atat timp cat mai are ablutiunea, Ingerii se roaga pentru el, spunand: Allah, binecuvanteaza-l, Allah, fie-ti mila de el.”
Dragii mei vreau sa intelegeti o data pentru totdeauna ca noi musulmani sunah urmam sfaturile profetului nostru Mohamed alei salahu aul salam.
Dana

Anonim spunea...

Rasplata rugaciunii



Pentru a obtine Intreaga rasplata a Rugaciunii este necesara concentrarea In timpul ei si, deasemenea, nu trebuie facuta In graba, conform unei Intamplari In care Profetul,( Allah sa-lbinecuvanteze si sa-l miluiasca), i-a spus unui musulman, care-si facuse Rugaciunea In fata lui, s-o repete, motivand ca a Implinit-o prea repede si l-a sfatuit sa stea In fiecare pozitie a Rugaciuniicat sa se relaxeze pentru a se concentra. Invatatii musulmani au spus ca timpul minim derelaxare care este necesar fiecarei pozitii este atat cat sa-L preamaresti o singura data pe Allah,spunand "Subhanallah".

Intr-o alta relatare, Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a spus ca cei maijosnici dintre hoti sunt cei care fura din Rugaciune. A fost Intrebat cum se Intampla acest lucru,la care a raspuns: "Nu Isi Intregeste pozitia de Inchinare "ruku" si nici cea de prosternare"sujud".

De asemenea, Profetul, a spus : "Un om Isi face Rugaciunea si nu i se scrie din aceasta (adica nu este rasplatit) decat o treime sau o patrime sau o jumatate sau o sesime sau o optime sau ozecime (din rasplata Rugaciunii)."

Rugaciunea nu consta numai In diferite miscari si pozitii. Concentrarea In timpul ei este sufletulRugaciunii, iar Rugaciunea lipsita de concentrare este ca si trupul fara suflet. Asadar, de tinedepinde rasplata pe care o vei primi dupa fiecare Rugaciune

Dragii mei daca facem rugaciune asta nu inseamna ca suntem suta la suta siguri ca v-a fii primita [Allah stie mai bine] , poate in timpul cand ati faci rugaciunea iti vin in minte si alte ganduri . De aceea profetul ne spune ca este posibil ca numai o parte sa fie buna din ea
Dana

Unknown spunea...

Sara@- Nu draga nu traiesc vesnic pe acest pamant...Dar din moment ce eu nu cred in acest pacat originar si ti-am spus de ce,nu am cum sa il platesc pentru ca voi fi judecata de Dumnezeu( nu de Isus) pentru ce am agonisit eu in viata asta nu pentru altcineva. Pentru mine nu exista pacat originar. Am o curiozitate si daca vrei si poti sa-mi raspunzi: Deci se presupune ca Isus a fost crucificat si a murit pentru a salva lumea de pacate,da? Corecteaza-ma daca gresesc. Daca Isus a salvat lumea de pacat cum credeti voi,crestinii,atunci de ce mai exista pacatul originar,pe asta nu a putut sa-l ia asupra sa? Si inca ceva la care ar trebui sa meditezi... Daca Isus a luat pacatele credinciosilor asupra sa si a absolvit lumea de pacat inseamna ca era cel mai pacatos om din lume.Credeti ca Isus este Fiul lui Dumnezeu;cum poate cineva care se presupune a fi fiul lui Dumnezeu sa fie cel mai pacatos om? Nu ar trebui acest fiu sa fie cel mai curat, cel mai pur? Fara pacat, fara greseala? Mi-ar placea sa citesc opinia ta,cum vezi tu lucrurile d.p.t.d.v.As avea mai multe intrebari,inca nu am gasit pe nimeni capabil sa raspunda,sunt prea multe contradictii si toti isi inchid gura in loc sa explice cum ar fi normal.

sara spunea...

Alexandra spune:"Daca Isus a luat pacatele credinciosilor asupra sa si a absolvit lumea de pacat inseamna ca era cel mai pacatos om din lume.Credeti ca Isus este Fiul lui Dumnezeu;cum poate cineva ca...."
Raspunsul meu este un exemplu pentru care sa meditezi:
Exista mai demult un lume doi frati, care odata ce sau facut mari, drumurile lor s-au despartit.Cel mic a devenit judecator, iar cel mare, un hot nototiu.Intr-una din zile in fata instantei judecatorului a fost adus fratele sau, acuzat de furt.Cand l-a recunoscut, judecatorul nu s-a clintit, si a dat sentinta corecta, insa fratele sau nu avea cu ce sa plateasca.Atunci, dupa rostirea sentintei, judecatorul s-a dezbracat de hainele sale, si s-a asejat langa fratele sau, spunand ca va achita tot.Te intreb:"poate fi acuzat judecatorul de furt?"
Astept raspunsul.

sara spunea...

Alexandra, moartea si invierea lui Isus, nu se presupune, ci este un fapt real confirmat atat de Biblie cat si de istorici!

sara spunea...

Cu toti moștenim firea păcătoasă( sau pacatul originar) de la părinți la naștere. Biblia explică acest lucru care trebuie înțeles de orice om ce doreste să caute mântuirea ce este în Isus Hristos.

Firea păcătoasă o moștenim la naștere.
Când își plângea păcatul săvârșit împotriva lui Bat-Șeba și a lui Urie, împăratul David, la insuflarea Duhului Sfânt a spus:

"Iată că sunt născut în nelegiuire, şi în păcat m-a zămislit mama mea. (Psalmul 51:5)"

Prin aceasta David nu spune că mama lui l-ar fi conceput dintr-o relație imorală, ci faptul că a moștenit firea păcătoasă de la părinții lui și adevărul acesta este explicat mai detaliat de către Apostolul Pavel în Epistola către Romani.

Prin Adam a întrat păcatul și ne-a afectat pe toți.
Explicandu-le creștinilor din Roma despre mântuirea pe care o avem toți oamenii prin Isus Hristos, Apostlul Pavel a scris:

… printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit… (Romani 5:14)

Contextul ne arată că acest “un singur om” este Adam. Prin el păcatul și moartea au intrat în lume și au ajuns să ne afecteze pe fiecare în parte.

Dumnezeu ne dă iertarea de păcate în dar.
Chiar dacă ne-am născut cu o fire păcătoasă și am săvârșit multe păcate, în dragostea și mila Lui, Dumnezeu L-a dat pe Domnul Isus să moară în locul nostru la cruce și astfel să plătească vina pentru păcatele noastre. Să venim cu credință la El, să ne pocăim, să intrăm în Noul Legământ și să avem parte de darul vieții veșnice:

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)

Vino la Domnul Isus, crede în El și scapă de robia păcatului.

sara spunea...

Dana, rugaciunea adevarata:
Ce spune Biblia, prin Isus Hristos,Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul omenirii:
"Cand va rugati, sa nu fiti ca fatarnicii, carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi si la colturile ulitelor, pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.
6. Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.
7. Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati."-Matei 6:5
"24. De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.(adica cu credinta)
25. Si, cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre.
26. Dar, daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre."-Marcu 11

"27. Dar Eu va spun voua care Ma ascultati: Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc,
28. binecuvantati pe cei ce va blestema, RUGATI-VA pentru cei ce se poarta rau cu voi.
29. Daca te bate cineva peste o falca, intoarce-i si pe cealalta. Daca iti ia cineva haina cu sila, nu-l opri sa-ti ia si camasa.
30. Oricui iti cere, da-i; si celui ce-ti ia cu sila ale tale, nu i le cere inapoi.
31. Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel."-Luca 6
Amin, Doamne ajuta!

Unknown spunea...

sara-Vino la Domnul Isus, crede în El și scapă de robia păcatului. @ Sa inteleg ca daca nu ma pocaiesc,adica daca nu-l primesc pe Isus in inima mea voi ajunge in Iad? Daca asa crezi,te inseli; oare triburile de bastinasi care nu au habar pe ce lume traiesc,vaneaza animale sa se hraneasca sau nu au habar de restul lumii ce se intampla cu ei? Sunt oameni pe lumea asta care nu au auzit de aceasta idee de mantuire a pacatelor! Ei saracii,ce fac? La mila Lui Dumnezeu sunt si ei cum suntem toti,inclusiv tu,poti face tu tot binele din lume tot prin mila Lui ajungi in Rai!

sara spunea...

Corectare primul mesaj:"in lume, notoriu"

sara spunea...

asezat*

Anonim spunea...

Prin Adam si Eva a intrat pacatul in lume, iar in urma pacatului originar firea umana s-a rupt de Dumnezeu, pedeapsa pentru pacat fiind moartea. Hristos a fost cel care a venit sa ridice pacatul lumii, cel care a venit sa birue moartea, ce a tinut pana atunci despartita firea umana de cea divina. Hristos nu a inviat pentru el insusi , nici demonstrativ ca sa-si arate dumnezeirea unor oameni fara simtul transcendentei , ci a inviat tocmai ca sa invieze firea umana pe care si-o adaugase prin Intrupare, adaugata tocmai in scopul asta: pentru a o aduce din nou in starea originara de dinainte de pacat, pentru a o modifica ontologic din interiorul ei, pentru a o tamadui dinlauntru de boala numita moarte si a o invia la viata eterna. Hristos e implinirea fiintei reale a omului pentru ca in El omul e deplin unit cu Dumnezeu, de aceea el este tinta si calea noastra.

Alexandra

sara spunea...

Alyomar, daca nu ne pocaim, daca nu credem in Isus Hristos si nu traim asa cum a trait El, toti vom ajunge in iad!Pocainta de pacate=/=*a-L primi pe Isus in inima nu este sinonim cu a te pocai, a-ti parea rau de ceva(pacate).
Iata ce spune Biblia:
"Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el." (Ioan.3:36)
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16)"
Dumnezeu a pus in oameni gandul vesniciei, si dorinta de a-L cauta chiar daca trebuie sa il caute cu sarguinta.El nu tine cont de vremurile de nestiinta ci porunceste tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca pentru ca a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Omul (Isus)pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat tuturor o dovada de netagaduit prin faptul ca L-a inviat din morti.
Tot Biblia spune:
"13. Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit."
14. Dar cum vor chema pe Acela in care n-au crezut? Si cum vor crede in Acela despre care n-au auzit? Si cum vor auzi despre El fara propovaduitor?
15. Si cum vor propovadui, daca nu sunt trimisi? Dupa cum este scris: "Cat de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!"
16. Dar nu toti au ascultat de Evanghelie. Caci Isaia zice: "Doamne, cine a crezut propovaduirea noastra?"
17. Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.
18. Dar eu intreb: "N-au auzit ei?" Ba da; caci "glasul lor a rasunat prin tot pamantul, si cuvintele lor au ajuns pana la marginile lumii."-Romani 10

Fie ca Domnul sa atinga inimele tuturor celor ce vor auzi Cuvintele Vietii!

sara spunea...

ALexandra, 18:44, multumesc de explicatie!

viorica abbu spunea...

Multumesc tutUror celor ce au participat cu ardoare,cu date,cu observatii la aceste discutii.
nU II NOMINALIZEZ DAR II ASIGUR DE RESPECTUL SI APRECIEREA MEA.

SCOPUL TOPICULUI NU ESTE INSA POCAINTA,SAU TRAMBULINA PENTRU MISIONARISM,LUCRU CARE NU IL VAD CU OCHI BUNI.

Ca atare consider ca am atins scopul de a arata cat de fragila,neintemeiata si inutila este trecerea de la o religie la alta.

Eu le-as desfiinta pe toate si as obliga slujitorii lor sa serveasca tara cu unelte de munca,cu arma sau cu capul,in loc de a fi parazitii ei.

Multumiri inca odata- TOPIC INCHIS