Pagini

24 mai 2012

Alegerile din Egipt pas cu pas.

23.05.2012
7.25
-Mai mult de 50 milioane cetateni cu drept de vot sunt asteptati la urne.
Armata a anuntat ca nu sprijina nici-un candidat si ca popotul este liber sa-si aleaga conducatorul.
-300 de mii de soldati si politisti asigura ordinea.

8.00
-s-au deschis urnele. ; afluenta la vot este foarte mare.
12.00
Votarea decurge in liniste si in mare interes mediatic national si international.
Toti cel 13 candidati au votat fiecare la sectia teritoriala de care apartine.

!6.00
Votarea continua sa se desfasoare in liniste si democratic.Venind sa verifice o sectie de alegatori,un politist a nimerit intre focurile de arma ale sustinatorilor a doi candidati.Politistul a murit pe loc,un cetatean este ranit.

20.00
Cozi de sute  de metrii au fost toata ziua la centrele de votare in total 13.000 in toata tara.
Cu foarte mici exceptii votarea continua sa fie ordonata si fara incidente speciale
Votul va continua non-stop pana maine la ora 20.00

8.00
Senzatia de libertate si de lipsa a cenzurii si fricii continua sa stapaneasca Egiptul,mai ales tinerii.Problema ramane intre a alege conform elanului de moment sau de a alege candidat care poate aduce stabilitate sau progres.Reactia de respingere a tot ce tine de regimul Mubarak,poate duce la clasica situatie cand odata cu apa se arunca si copilul.De remarcat ca nu sunt presiuni,nu sunt incalcari ale legii electorale,votul se desfasoarein liniste.
Cel mai mult sunt vazute pe teren-femeile.

24.05.2012
20,00
S-au inchis urnele in toata tara, dupa doua zile de vot liber,democratic.

22.00
in pauza pana la terminarea numaratorii voturilor,cum este normal,presa face speculatii,pronosticuri si ....caricaturi.
Iata cateva,sugestive care arata si optimism,dar si ingrijorare.
Un tanar,imbracat in steagul egiptean se teme sa voteze pentru a nu intra in capcana care va fura realizarile revolutiei.

O caricatura optimista:


Altele mai putin:


25.05.2012
0ra 8.00
Se apreciaza ca procentul de votare a depasit 70% in majoritatea sectiilor de votare.O jumatate de ora dupa inchiderea votarii a inceput numaratoarea voturilor.

19.00 Comentariu "anonim":
Turul 2:
1. Mohammed Morsi, 60 de ani, Partidul pentru Libertate si Justitie al Fratiei Musulmane , parlamentar in perioada 2000-2005, 30,8% din voturi.
2. Ahmed Shafiq, 70 de ani, fost comandant al Fortelor aeriene egiptene, prim ministru in perioada ianuarie 2011 - martie 2011, 22,3% voturi

21.00
Egiptul va alege.inlocuirea dictaturii laice, cu dictatura religioasa?
Sau va alege deschiderea,modernizarea,un regim de constructie si de locuri de munca fata de un regim de asistati social.
Fiecare dintre partile ramase in cursa revendica revolutia....
fratii musulmani ca ilegalisti,ca atatatori in piata,tineretul,intelectualitatea,oamenii de afaceri si moderni,,reclama revolutia isusi.

22.00
Scorul este 25 % fratia musulmana;24% Ahmed Shafiq

26.05.2012
19.00
Crestinii din egipt au votat in marea lor majoritate impotriva islamizarii tarii.Desi nici pe timpul lui Mubarak nu au avut drepturi depline,ca si alti egipteni doresc stabilitate si ascensiune.


In pauza pana la turul 2 am facut cateva plimbari prin forumuri si bloguri islamica sa vad parerea membrilor,musulmani sau nu, despre acest eveniment destul de important.
Macar prin faptul ca intr-o tara musulmana de marimea si forta Egiptului sunt pentru prima data alegeri libere si democtratice

Rezultatul:
forumul Rasarit  - nimic
forumul arci.ro -nimic
forumul IslamulAzi -nimic
forumul IslamulCluj - nimic
forumul Sunnah.ro -nimic
forumul Islamic.host -nimic
forumul musulmani in Romania - nimic
forumul Alexyna - nimic
forumul RomaniinEgipt - nimic
blogurile personale (6 verificate) - nimic
toate -fara exceptie- se ocupa cu "Adevarul despre Isus" ;"Pastele la crestini -un fals"; "Biblia-o carte modificata",;"Statutul minunat al femeii in islam"; "Binefacerile citirii zilnice din Coran" si alte multe si arhicunoscute materiale de propaganda ieftina.
Egiptul, starea unei natiuni la rascruce , viitorul unei tari ce cuprinde toate sectiunile sociale si economice, o tara a carui cuvant este greu in viitorul Orientului Mijlociu si al lumii - nu intereseaza. 

30.05.2012
12.40
Tensiunile in Egipt cresc in vederea turului doi din 16-17 iunie.
Sediul lui Shafiq a fost ars si s-au inregistrat si alte violentr.
Greutatea de a hotara intre un candidat apropiat vechiului regim si unul islamist care aduce o incertitudine a aplicarii legilor religioase.

36 de comentarii:

alexandra spunea...

deschidem casa de pariuri? :) Mi-ar place ca fostul lor ministru de externe, Amr Mousa, daca i-am retinut bine numele, sa ajunga in turul 2. E un om cu experienta intr-ale politicii, ceva mai diplomat ca ceilalti.

viorica abbu spunea...

pariul meu :
-nici un candisat nu trece de 50%
-turul doi-jum. lui iunie- reprezentantul
fratiei musulmane castiga.
Motiv ca armata sa nu predea prerogativele cum a spus

Asta datorita ascultarii neconditionate a religiosilor la ce spune imamul, vis-a-vis
de slaba participare efectiva a laicilor.

viorica abbu spunea...

Musa este cel mai potrivit.Are priza internationala,experienta,relatii diplomatiice si in lumea occidentala si in lumea araba.
Are aplomb si stil.
Dar....
Fiind legt de Mibarak,nu are sanse.Lumea inca este furioasa iar furia nu este un sfetnic bun

cherie spunea...

Chiar nu stiu cine ce sanse are... dar vad ca sunt multe femei la vot...
Sotul zice ca pariaza pe unul de la comisia atomica... Dar nu stie dece ma interesez eu :))

cherie spunea...

Femeile participa masiv la vot si voteaza cum le spune imanul (pariez eu nu Luky)

viorica abbu spunea...

Tot ce este in jur trebuie sa ne intereseze.
Apoi,ai dreptate.De aceea religiosii reusesc sa castige -datorita supunerii,disciplinei, in timp ce laicii stau la televizor si la rontait semninte ei se duc la vot.

alexandra spunea...

Daca in pozele alea apar numai femei, poate le-au facut intrari separate in sectia de vot pentru femei, respectiv barbati, doar stiti cum sunt ei cand vine vorba de segregare in spatiul public, sa nu stea impreuna atatea ore la coada si sa socializeze. Femeile lor nu iasa fara barbati din casa, deci sigur sunt si ei prin zona.

Anonim spunea...

Turul 2:

1. Mohammed Morsi, 60 de ani, Partidul pentru Libertate si Justitie al Fratiei Musulmane , parlamentar in perioada 2000-2005, 30,8% din voturi.

2. Ahmed Shafiq, 70 de ani, fost comandant al Fortelor aeriene egiptene, prim ministru in perioada ianuarie 2011 - martie 2011, 22,3% voturi

viorica abbu spunea...

extrem de semnificativ punct de cotitura.
Ce va alege Egipteanul si care mentalitate va invinge:
-cea orientala cu accent pe rugaciune si ajutor social,
-sau cel mai occidental care indeamna la productie,creeare de bunuri si modernizare.


Iar cum numarul sracilor este foarte mare,iar in ultimul sn s-a marit mai mult nu-i greu de ghicit.

Anonim spunea...

Scapi de dracu, dai de ma-sa, spune un proverb romanesc.

cherie spunea...

Nici cu bogatii la putere nu-i o sfaraiala...
Noroc ca asa este facuta lumea incat daca indesi prea mult intr-un "bord", barca vietii se rastoarna....

Anonim spunea...

Politica israeliano-palestiniana e cea care-i intereseaza pe majoritatea musulmanilor. Daca erau alegeri in Fasia Gaza sa vezi cum scriau pe toate forumurile islamice si dezbateau, insa Egiptul nu-i atat de interesant, asa ca raman la subiecte anti-crestine. Pe un musulman nu-l intereseaza sarbatorile crestine, isi vede de ale lui, doar un fost crestin poate fi atat de inversunat impotriva lor si crede ca a descoperit piatra filosofala odata ce s-a numit pe sine musulman.

viorica abbu spunea...

Alyomar pe IslamulAzi ....

Dar ce e ciudat....crestinii spun ca Pastele semnifica invierea lui Isus(alleihi sallam),dar eu stiam ca Pastele se sarbatorea dinainte de Isus....poate ma insel,oricum sigur exista o confuzie aici.De la cele 3 zile care le-a stat Isus in mormant,care era defapt o zi si 2 nopti,pana la ouale rosii.....inca nu am reusit sa inteleg care e faza cu ouale rosii,am auzit totusi o versiune: Cica atunci cand Isus era rastignit pe cruce,o batrana trecea pe acolo cu un cos de oua si s-a dus sub cruce si a patat ouale cu sangele lui Isus....fabule....ce cauta baba aia cu ouale pe acolo chiar sub crucea lui Isus cand el era pazit de romani cu sulite,cu sabii??? Fantastic,a reusit sa treaca neobservata,doar ca sa vopseasca ouale in sange rosu....hmmm :)),Poate ca sunt mai multe versiuni ale acestei chestiuni cu ouale rosii,deobicei crestinii au mai multe versiuni in toate...AllahuAkbar!!!

Diferenta dintre un om care-L pomeneste pe Allah si unul care nu-L pomeneste,este precum diferenta dintre un om viu si unul mort


Cand i se spune ca greseste ca confunda Pastele crestin cu Pesah evreiesc,ea spune:


Tot ce ii posibil sa fac o confzie,poate ca ai dreptate,inseamna ca pana si filmele cu Isus,cu Saptamana patimilor etc sunt gresite,eu dintre-un film cu Isus vizionat de Paste la tv am vazut ca se sarbatorea Pastele inainte de el,dar cum am spus ii posibil sa fi inteles gresit.


Penibil nu pentru fata asta,care poate e mai saraca cu duhul e de la tara,nu a prea citit in viata ei, dar penibil pentru cine conduce acest forum unde din dorinta de noi convertiri se aceepta toate ineptiile cerute de Liga islamista din Romania

Anonim spunea...

:) ce legatura a facut intre legenda oului rosu si rastignirea lui Isus. Alyomar face parte din grupul muslimelor cu cultura teologica crestina de valoarea lui 0 taiat in patru, ce scandalizeaza de legende si mituri populare. Saraca la minte, nu saraca cu duhu :) Urla prea tare mandria de muslima in ea ca sa fie saraca cu duhu.

Anonim spunea...

Pastele evreiesc (pesah) e o comemorare a eliberarii poporului evreu din robia egipteana, e trecerea de la robie la libertate, de aceea e sarbatorit de evrei, in timp ce Pastele crestin e vindecarea firii omenesti, invierea ei prin trecerea de la moarte la viata vesnica. Confuzia din capul unor musulmani e naucitoare.

Unknown spunea...

Domnisoara sau doamna Viorica Abbu,altceva mai bun in viata dumitale nu ai de facut? cine te crezi draguta? geniul lumii? ai impresia ca le stii pe toate? grav daca te amagesti singura! mai bine ti-ai vedea de treaba ta si ai incerca sa-ti vezi barna din ochii tai,in loc sa vezi paiul din ochii celuilalt! ca tine am "fumat" deci esti cumva trecuta...daca ma intelegi,asa ca imi este total indiferent care este opinia ta referitor la mine,la cat sunt de oraseanca sau de desteapta......Asta dovedeste ca nu aveti habar de viata vostra si de jegul din jurul vostru,dar aveti tupeul jegos sa va uitati in gradinile altora! Cata ignoranta si ipocrizie! Saracutele de voi! Imi pare rau de voi,va compatimesc! Bafta in continuare la scormonit ;)

viorica abbu spunea...

Doamna alexandra.Ma bucur ca ati fumat mult.Nu va intreb ce...
De asemeni probabil ca ati avut in viata pauze mari de apa curenta avand in vedere cat de des folositi cuvantul "jeg" care -aveti dreptate- se lipeste,uneori pe toata viata.

apropo...cine sunteti ???

Unknown spunea...

Apropo...nu te intereseaza !!! Cam iti dai cu parerea fara sa ai habar despre ce vorbesc...Pe ce planeta traiesti? Sau din ce univers vii??? Te crezi serif stelar? Nu-mi mai pierd timpul pretios cu inutilitati si cu persoane antipatice si arogante ca tine....Ti-am citit postarile de pe majoritatea site-urilor despre islam,nu stiu sigur ce esti-barbat sau femeie-probabil amandoua :)) si te-am caracterizat ca fiind un specimen de om rar intalnit,poate singurul,asa ca scuteste-ma te rog de comentarii idioate la adresa mea si vezi-ti de treaba ta in continuare!

alyomar spunea...

Viorica Abbu...am aflat cine esti,sau ce esti...un evreu platit de guvern sa denigrezi islamul,sunt pe Google enorm de multe informatii despre persoana ta,majoritatea impotriva ta. Asa ca nu ma astept la nimic bun din partea ta. Te-a mai avertizat cineva ca vei plati pentru ce faci,eu iti reamintesc. Daca in cel mai rau caz nu vei da socoteala in aceasta viata,stai linistit si fii sigur ca va veni o zi in care o vei face negresit,si nu mai e cale de intoarcere,atunci nu va mai fi Statul in spatele tau sa te apere. Iti recomant insistent sa te trezesti si sa revii cu picioarele pe pamant

viorica abbu spunea...

Dragele mele...o pauza de fumat ierburi v-ar ajuta sa va faceti putina ordine in ganduri.Atatea cate aveti.
Nu va ia mult timp.
Banuiesc ca nu ati invatat mai mult de clasa a 7-a asa ca am sa vorbesc rar si cu poze ca sa intelegeti din prima.

Da,sunt un evreu caruia i s-au inrosit ouale cand a trecut pe langa locul unde s fost rastignit Isus...
In rest,
Sunteti cam tampitele.
Si va dati si in spectacol
Punct.

..................................
Mai e unu de ma cauta de 2 ani-MUNIR.
A promis sa-mi suceasca gatul si ma bage in portbagajul masinii.
Crestineste.
Daca il vedeti, spuneti-i ce-ati gasit pe Google

Anonim spunea...

Ar fi mai bine sa va potoliti ,Viorica ti-am mai spus sa ne lasi in pace si sa nu mai stai la panda dupa fiecare comentariu facut de o sora musulmanca , Vreau sa intelegi o data ptr totdeauna ca sunt fete convertite la islam de curand care au multe de invatat .In momentul in care o persoana alege sa se converteasca la o religie asta nu inseamna ca este cunoscator a intregii religii , invataturiile vin treptat , iar atunci cand gasesti niste mari diferente este normal sa ai anumite iesiri , sa spui Doamne eu pana acum am trait ca un orb nestiind nimic .
Deci te rog Viorica chiar daca tu esti atee nu mai critica niste oameni care se regasesc in religia lor sau pe ceea care au ales-o .

Allah sa te calauzeasca si pe tine pe drumul cel bun Insh Allah .
Islamul nu este ceea ce crezi tu Viorica , Este ceva mult mai bun

viorica abbu spunea...

Desi nici popa nu bate toaca de doua ori pentru babe surde,am sa-ti raspund.

Ma revolta ANUMITE fete care s-au convertit si care ARUNCA CU NOROI IN VECHEA RELIGIE SAU IN ALTE RELIGII dorind sa demonstreze ce buna musulmana a devenit.

Am cunoscut fete nascute musulmane,care v-ar lua de par si v-ar arunca pe scari in jos, auzindu-va cum vorbiti si ganditi si cate fasoane de bune credincioase faceti.

Pentru mine, cele ca tine si preietena ta si altele de pe Islamul Azi,sunteti doar niste gasculite cu creer de gaina,care inghititi nemestecat tot ce vi se povesteste -din lipsa de cunostiinte si va manevreaza cum vor cei interesati sa adauge numaric noi musulmani.
NUMAR
Fara calitate.

Unknown spunea...

Esti un biet prost,faci umbra pamantului degeaba,cred ca ai capul ( gol,de altfel) pe umeri ca sa nu-ti ploua in gat,in rest pentru mine esti un mare NIMIC! Atat am avut de zis si parerea mea despre tine este ca esti mai gasculita decat mine de N ori,asa ca nici nu te calculez,esti o pierdere de timp. Apropo,mai ia cate o data dictionarul limbii romane ca sa descoperi cum se scriu cuvintele corect. Iti recomand inca o data insistent sa revii cu picioarele pe pamant,altfel va fi vai si-amar de capul tau ( GOOOOOL)!

viorica abbu spunea...

Du-te draguta la facut copy-paste.
Sau la pascut.
ai de ales

Alegerile din Egipt mi-s mai impotante decat prostiile tale.
Cand am sa mai adun perle spuse de tine am sa-ti fac cinstea sa deschid un topic

Anonim spunea...

Cine-s cele doua gasculite islamizate, alyomar si dracea? Alyomar, in loc sa-si ceara scuze pentru prostia afisata pe islamulazi si sa se trezeasca la realitate, vine cu acuze, iar cealalta ... no comment :)))

viorica abbu spunea...

De Alyomar sa te ti departe ...e periculoasa.
asculta:

"Posted 26 May 2012 - 04:24 PM

Assalamu aleykum,as dori ceva informatii despre ce semnifica salamandra in islam,am citit undeva ca Allah da un bine celui care o ucide dintr-o singura lovitura. Asa este? Va rog cine stie mai multe sa ma lamureasca si pe mine,inshaAllah. Multumesc "

si ca s-ti fie mai clar:

"Posted 19 May 2012 - 02:18 PM
Eu cred ca astronautii sunt extraterestrii,din moment ce sunt inafara atmosferei"

Unknown spunea...

:)) Asa de amuzant esti si de ilar si de patetic,incat ma faci sa ma amuz copios de tampenia ce o porti nestingherit pe umeri...:)) As sta toata ziua sa iti citesc postarile,sa vad pana unde poate ajunge prostia omeneasca,sa vad cat esti in stare sa debitezi tampenii...Cateodata imi luminezi ziua cand citesc ce poate creierasul tau de curca beata sa formuleze...Exista o vorba mareata,la fel ca cel care a rostit-o : "Universul si prostia omeneasca sunt infinite;in privinta universului nu sunt inca sigur..." Autor-Einstein Albert,destept om,nu degeaba a refuzat propunerea de a deveni presedintele Israelului...Si nici Hitler nu degeaba a vrut sa va extermine...De-ar fi reusit pana la capat,azi ar fi fost liniste si pace in lume.Si nu degaba va numiti poporul fara tara... Hai, scuti ca ma plicti :))

viorica abbu spunea...

Albert Einstein a murit inainte de infiintarea statului Israel.
drum bun spre infinitul prostiei...nu mai ai mult.

Unknown spunea...

Vezi ca esti prost de dai in gropi? O data spui ca Einsteint a murit inainte de infiintarea statului Israel,si dupa-ceea spui ca Israelul exista de 4000 de ani,mai prost de atat nu cred ca ai cum sa fi....Einstein a trait acum 4000 de ani??? Oh Doamne mare e gradina ta si multi prosti sar gardul cu poarta deschisa,si esti si mai idiot daca nu ai inteles la cine faceam aluzie cu infinitul prostiei...evident esti in fruntea listei de stupizi

Unknown spunea...

A...si inca ceva,nu exista " Statul Israel",poate ai vrut sa spui Palestina,si ai confundat numele...te inteleg multi prosti sunt in situatia ta. Asa de mila imi e de tine,nu ai idee

viorica abbu spunea...

Cititi istorie.Are si poze.

Anonim spunea...

Viorica daca asa te numesti cu adevarat . Nimeni nu-ti cere sa vorbesti de 2 ori . cel mai bine ar fi sa nu mai vorbesti deloc . Eu cunosc o gramada de fete musulmance nascute si crescute in tari arabe si pana acum nu ma luat nici una de par , asa ca nu cred ca esti in masura sa-ti dai cu parerea , mai repede cred ca te-ar lua pe tine de par daca ar auzi cum incerci sa denigrezi Islamul.
Oricum eu nu am intrat aici sa-ti fac morala ci doar sa-ti cer sa te potolesti si sa lasi fetele in pace , nu cunosc nici un domn Munir personal, asa ca te rog sa nu mai asociezi tu oamenii dupa placul tau .
Mai bine ti-ai vedea de treaba ta si daca vrei sa faci ceva bun incearca sa-ti ajuti tara cumva.

Anonim spunea...

Cuvantul prost are conotatii infinite atunci cand o fata crestina devine musulmana. Se vede cu ochiul liber.
Alexandru

Anonim spunea...

Cuvantul prost are conotatii infinite cand o pseudo-crestina devine o pseudo-musulmana. Chiar ca se vede cu ochiul liber!

M.

Anonim spunea...

Egiptenii vor sange pentru sange. Condamnarea la inchisoare pe viata a fostului presedinte Mubarak a nemultumit lumea, care a iesit in strada.

viorica abbu spunea...

E normal sa vrea asa.In valtoare evenimentelor nimeni nu poate vedea in vuiitor,in perspectiva.Impulsul este mai puternic decat judecata-este regule tutror revolutiilor.

ca apoi sa-si manace proprii copii.cei ce au stat deoparte si au manevreat ,facandu-si apoi partid desi au afirmat categoric ca nu,adica Fratia musulmana,vor anihila toate dorintele initiatorilor revolutiei.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...