Pagini

18 aug. 2012

Procurorii DIICOT au pus mâna pe un grup de evazionişti libanezi care au păcălit statul român cu 30 de milioane de euro

Se pare ca nu toti libanezii au grija izbucnirii unui nou razboi civil in tara lor,sau a refugiatilor Sirieni,
a dezvoltarii Libanului ramas la multe capitole intr-o inapoiere ingrijoratoare pentru un stat
care candva se dorea a fi "Mica Franta".

Majoritatea celor cu posibilitati materiale,au fugit ca potarnichile, peste hotare unde fac bani frumosi si duc o viata de film.
Altii, mai amarati, stau acasa si vad de 40 de ani propriu lor film, film de actiune adevarat, uneori de groaza.
Libanezii au ajuns si prin Romania.
Cu afaceri curate -cei mai putini -
Cu contrabanda de femei,tigari,droguri,arme,spalare de bani,evaziuni fiscale, cei mai multi.

Ultimul caz:
Procurorii au destructurat un grup infracţional organizat, din care fac parte cetăţeni români şi libanezi, specializaţi în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale.
În acest sens, au fost efectuate un număr de 56 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale precum si la locuinţele învinuiţilor din judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timişoara, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.
Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind învinuiţii El Khalil Jihad, 48 de ani şi Youssef Laoun, 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică.
Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.
Mai exact, în perioada 2010 - 2011, învinuiţii au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienţei  reale a mărfurilor.  Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extra-comunitare în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de T.V.A.

Jihadul mafiotilor.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...