Pagini

7 iun. 2013

Steaua lui David si Masoneria...

De sute de ani se incearca sub toate formele legarea simbolisticii iudaice, de simbolistica masonica.
Ca tot ce pare misterios si ale carui semnificatii sunt interpretabile, la fel si Hexagrama si Pentagrama au fost cautate in locurile ce tin de bani si de putere.

Uneori s-au gasit aceste semne comune, alteori nu, iar in multe cazuri asemanarile au fost fortate sau chiar masluite.
Nu este scopuil meu sa lamuresc acest aspect, ci doar sa punctez semnificatii similare cu cel a Iudaismului,sionismului, ce il are Steaua lui David - Maghen David - Steaua in 6 colturi




Figura 3.1, reprezinta simbolul iudaismului, sionismului, al statului Israel re-infiintat 1948

Figura 3.2 este un simbol Rasta, se atribuie de asemeni sionismului si iudaismului, ca simbol de odihna si pace sufleteasca

Figura 3.3 este denumita Hexagrama Unicursala, asta deoarece exista posibilitatea de a desena acest simbol fara intrerupere.
El a fost creat de Aleister Crowley, ocultist, francmason si scriitor. Simbolul este intalnit de adeptii miscarii religioase Thelema, unde Crowley adauga in religia lui in Noul Testament parti din Yoga, misticism,ocultism si Kabbala.

Figura 3.4 este Steaua Mesianica (imagine folosita de primele miscarile crestine),

Figura 3.5 Hexagrama Raelitilor religie fondata in 1974 de Claude Vorilhon. Viata pe pamant spune el, este creeata stiintific si o datoram extraterestilor numiti de raeliti....cum altfel ? Elohim...!!

Figura 3.6 Sigiliul Mesianic compus din simbolul mesianic al pestelui, folosit de primii crestini pentru a-si declara apartenenta la crestinatate, steaua lui David si Menorah, (unul dintre cele mai vechi simboluri religioase iudaice, am vorbit de el mai sus).

Figura 3.7 Simbolul Shatkona, o imagine hindusa folosita pentru a simboliza creatia si legatura intre barbat si femei, apa si foc.

Figura 3.8 In fine un simbol masonic derivat din steaua lui David (?) echerul si un compasul, unul dintre cele mai cunoscute simboluri masonice poate fi hexagon,poate fi inclus intr-un cerc,poate fi arice alt ceva.
Dar ca sa nu stri placerea celor ce vor sa lege neaparat iudaismul de masonerie...ok....este derivat din Steua lui David.


David meleh Israel.............!!

--------------------------------------

Si in fine, o legatura mult mai putin uzuala....
aceea de legatura cu mediul si cu echilibrul din natura...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...