Pagini

25 sept. 2011

Pelerinajul la Mecca intre lux si saracie.

 
Costul unei astfel de peleriaj se ridica la 'modesta' suma de 3.000 de euro; dar unii ajung sa cheltuiasca pana la 40.000 - 50.000 de euro si chiar mai mult pentru un sejur de o saptamana la locurile sfinte.
Am zis sejur? nu pelerinaj? da,sejur am zis pentru ca afara de oamenii de rand iata si musulmanii cat ar fi ei de credinciosi,cad in pacatul trufiei,risipei,inavutirii exagerate...Ptiu...drace!!
Toti oamenii sunt egali in fata lui Allah...doar ca unii sunt mult mai "egali" decat altii.....
Modestie? cumpatare? ajutor pentru saraci.....?
Desigur ,dar numai in carte....pe teren lucrurile stau cu totul altfel.

Majoritatea vizitatorilor care intra in Mecca sunt musulmani saraci care isi investesc economiile de-o viata pentru a veni din Indonezia, Pakistan sau Afganistan;din Malaezia sau Somalia,din India dar exista si un numar tot mai mare de credinciosi instariti care vin cu avionul din Marea Britanie, SUA sau Maroc, pentru care pelerinajul se imbina perfect cu cearceafurile de matase, majordomii sau cumparaturile de firma.

Adevarat,cand viziteaza Marea Moschee insa, atat saracii indonezieni cat si bogatii americani se imbraca cu aceeasi camasa lunga de bumbac fara cusaturi care aminteste egalitatea ce trebuie sa existe intre oameni. Dar cand vine seara, fiecare porneste pe alt drum, iar diferentele apar din nou. Unii dorm pe strada altii in marile hoteluri de lux Boomul imobiliar a creeat monstrii de otel si sticla in chiar apropierea Locului sacru.Luminile si stilul lor arhitectonic aminteste de hotelurile stridente din Las Vegas.

Abraj al-Bait, pe langa doua elicoptere si o parcare de 800 de locuri, are si o zona pentru rugaciune cu capacitate pentru 4.000 de credinciosi. In total, constructia comandata de familia Ben Laden (chiar ea), costa in jur de 2 miliarde de euro. Complexul va fi gata anul viitor. Deocamdata, pelerinii cu posibilitati se pot caza la hotelul Raffles Makkah Palace.Hotelurile de lux le pun valeţi la dispoziţie, 24 de ore din 24, sau selecţii de ciocolate de 270 de dolari.  Pentru 3.500 -5000 de euro pe noapte, turistii se vor putea ruga intr-un spatiu de 120 de metri patrati, cu vedere spre Ka'aba /monolitul sfant pe care ar fi stat insusi Mahomed si care adaposteste piatra neaga/ si un majordom care ii sta la dispozitie 24 de ore din 24.


Africa?  Somalia ?Saracie?  Foamete?  Analfabetism ?  Natalitate exagerata si rata deceslor la fel?Lipsa de locuri de munca si de pregatire profesionala,culturala,generala? 
Pe cine intereseaza asta ? in nici-un caz pe sheicii care impart en-gross versete din Coran pe youtube.
Poate pe fraierii de "Kufar" americani si europeni....pe care in numele lui Alah cel milostivsi indurator o sa-i desfiintam daca nu inteleg care este adevarata religie.


majoritatea se adapostesc noaptea asa...dar cui ii pasa.....



Administratia regelui Abdallah bin Abdelaziz a decis sa priveasca dincolo de petrol
si a gasit un extraordinar filon economic in turismul religios;
un sector care a demonstrat ca este imun crizei.Industria turismului religios aduce în fiecare an Arabiei Saudite aproximativ 50 de miliarde de dolari şi se estimează că se va dubla până în 2020,
Ce nu inteleg insa este cum au fost 67 de cazuri suspecte de gripa porcina dintre care 4 au murit....!!!
.........................................................

aproape 40 de musulmani din judetul Constanta au in pelerinaj la Mecca, Medina. Unii au calatorit cu autocarul, iar altii au plecat cu avionul, costurile calatoriei fiind intre 1.350 si 2.700 de euro. In sumele de bani sunt incluse transportul, cazarea si masa.Organizarea-Muftiatul cultului musulman din Romania-singura autoritate de altfel a musulmanilor romani 

........................
vezi si acest articol

2 comentarii:

shakuka spunea...

unii sunt foarte ipocriti...iar "mai-marii seici" dintre cei care ne predau si noua "adevaratul Islam" tac si nu iau nicio atitudine.

viorica abbu spunea...

daca toti avem un singur Dumnezeu, atunci probabul ca avem si un singur diavol,iar daca banul este ochiul diavolului...inseamna ca suntem ca frati....!!
La bine si la rau...

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...