Pagini

21 nov. 2015

Cat de simplu este conflictul Sirian....!!!!

"Presedintele Assad (care este rau) este un om murdar ce a reusit sa-si rascoale poporul impotriva lui, iar acesti Rebeli (care sunt buni) au inceput sa castige (Uraaaa!). Dar apoi, unii dintre rebeli s-au murdarit si ei un pic si s-au autoproclamat Statul Islamic (care este categoric rau!), iar ceilalti rebeli au continuat sa suporte democratia (care inca sunt buni). Asa ca americanii (care sunt buni) au inceput sa bombardeze Statul Islamic (care este rau) si sa dea arme rebelilor sirieni (care sunt buni) ca sa se poata lupta cu Assad (care inca este rau) ceea ce a fost bine.
Apropo, mai este un stat in nord condus de kurzi, ce vor sa lupte impotriva Statului Islamic (ceea ce este un lucru bun), dar autoritatile turcesti cred ca ei sunt rai, asa ca noi trebuie sa spunem ca sunt rai in timp ce in secret ii consideram buni si le dam arme sa se lupte cu Statul Islamic (ceea ce este un lucru bun) dar asta este alta problema.
Inapoi la Siria. Deci Presedintele Putin (care este rau, pentru ca a invadat Crimea si Ucraina si a omorat foarte multi oameni) a decis sa-l sustina pe Assad (care inca este rau) atacand ISIS (care sunt tot rai) ceea ce este oarecum un lucru bun? Dar Putin (inca rau) crede ca rebelii sirieni (care sunt buni) sunt tot rai, asa ca ii bombardeaza si pe ei, ce ii enerveaza pe americani (care sunt buni) care sunt preocupati dand arme rebelilor (care inca sunt buni).
Acum iranienii (care erau rai, dar au acceptat sa nu construiasca nicio bomba nucleara pe care sa o foloseasca pe Israel, deci sunt buni) vor furniza trupe pentru a-l suporta pe Assad (inca rau), la fel ca rusii (inca rai) ce au infanterie si forte aeriene in Syria. Asadar, Coalitia lui Assad (inca rea), Putin (foarte rau) si iranienii (buni, dar intr-un mod rau) vor ataca Statul Islamic (care sunt rai) ce este un lucru bun, dar si pe rebelii sirieni (care sunt buni) ceea ce este rau.
Acum englezii (buni) si americanii (buni) nu il pot ataca pe Assad (inca rau) din frica de a-l supara pe Putin si pe iranieni (buni/rai) care acum si-au dat seama ca Assad nu este atat de rau in comparatie cu Statul Islamic (care sunt super rai). Asa ca Assad (rau) este acum probabil bun, fiind superior Statului Islamic (dar sincer, orice este mai bun decat Statul Islamic deci, nu am avut nicio alegere) si din moment ce Putin si iranienii se lupta cu Statul Islamic atunci ii consideram si pe ei buni.
Americanilor (inca buni) le va fi greu sa trimita arme spre grupuri de rebeli ce sunt atacati de rusi din frica de a-l supara pe domnul Putin (acum bun) si pe acel nebun Ayatollah din Iran (tot bun) asa ca sunt fortati sa spuna ca rebelii sunt rai, sau cel putin sa-i abandoneze. Asta ii face pe rebeli sa fuga spre Turcia si in continuare spre Europa, ori sa intre in Statul Islamic (care este singurul grup constant rau).
Un atac al musulmanilor shiiti (Iran si Assad) cu suportul rusilor va fi vazut ca un Razboi Sfant de catre musulmanii sunniti, iar rangurile Statului Islamic vor fi vazute de catre sunniti ca singurii jihadisti ce se lupta in "Razboiul Sfant", iar prin urmare multi musulmani vor vedea Statul Islamic ca fiind bun! Musulmanii sunniti vor vedea si lipsa actiunilor din partea Britaniei si a Statelor Unite in suportul fratilor lor rebeli ca pe o tradare (ceea ce este destul de normal), iar prin urmare vor fi vazuti ca fiind rai.
Asa ca acum ii avem pe americani (acum rai) si englezi (tot rai) ce furnizeaza trupe catre rebelii sunniti (rai), dintre care multi se uita spre Statul Islamic (rau/bun) in speranta de a primi suport impotriva lui Assad (acum bun) care, impreuna cu Iran (tot bun) si Putin (acum, de necrezut, bun) vor sa incerce sa reia tara pe care Assad o conducea inainte sa inceapa toata nebunia. Sper ca asta a clarificat totul!"


sursa

Un comentariu:

cherie spunea...

Uite asa... am inteles mai bine ! :)

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...