Pagini

28 nov. 2013

Au voie crestinii in sinagoga ???

Vorbim de sinagogi....
Dar ca si in cazul cimitirelor si sinagogile din Romania sunt in mare parte distruse, altele inchiriate pentru spatii comerciale.

Si ca si in cazul cimitirelor, persoana care statea cu lupa pe ce scriu eu la obiceiuri si traditii evreiesti de frica ca nu mentionez sursa coletivului JEN ro
a disparut subit cand am pomenit de raspunderea FCER, de fondurile uriase care uite....nu-s ...cand e vorba de paza sau gard la cimitie sau de reparat acoperisul unei sinagogi.....

Nu e vorba de miliarde de dolari dar totusi....din donatii, din vanzari, din inchirieri, de la fondul Caritatea....daca nu curge...pica....

Pica ploaia si din tavanul sinagogii...
si nu, nu musulmanii au distrus-o...nu...
indiferenta FCER a distrus-o




Duminică 7 aprilie a.c., în localitatea Tivon din Israel, Dl Menahem Ariav, Preşedinte în Exerciţiu al Fundaţiei Caritatea a fost vizitat de Dl Aurel Vainer, Preşedinte F.C.E.R. – Vicepreşedinte al Fundaţiei Caritatea şi dl Smuel Iszak Director Executiv al Fundaţiei Caritatea.
Cu acest prilej Preşedintele FCER a adresat mulţumiri dlui Menahem Ariav pentru colaborarea rodnica şi îndelungată.
Totodată i s-a acordat Medalia de Onoare Prieten al Comunităţilor Evreieşti din România, împreună cu Brevetul, corespunzător în care s-au remarcat contribuţiile importante ale laureatului la consolidarea relaţiilor de prietenie şi conlucare între evreii din România şi evreii originari din România trăitori în Statul Israel.
În final s-au exprimat sentimente şi gânduri bune pentru colaborare în viitor îndeosebi privind organizarea şi funcţionarea Muzeului Originarilor din România de la Rosh Pina.

La "Caritatea" o sa ma intorc curand...






Pana atunci sa retinem.... în localitatea Tivon din Israel, Dl Menahem Ariav, Preşedinte în Exerciţiu al Fundaţiei Caritatea a fost vizitat de Dl Aurel Vainer, Preşedinte F.C.E.R. – Vicepreşedinte al Fundaţiei Caritatea şi dl Smuel Iszak Director Executiv al Fundaţiei Caritatea.

Adica fundatia care administreaza tot fondul fix al comunitatii, care inchiriaza si vinde si cumpara imobile, care are pe mana milioane de dolari.....

FUNDATIA CARITATEA a fost fondata de FEDERATIA COMUNITATILOR EVREIESTI DIN ROMANIA impreuna cu ORGANIZATIA MONDIALA EVREIASCA PENTRU RESTITUIREA BUNURILOR - THE WORLD JEWISH RESTITUTION ORGANIZATION ca o institutie permanenta de conservare, administrare si valorificare a patrimoniului cultural si spiritual al evreilor din Romania, drept marturie de neinlocuit a potentialului creator uman al evreilor romani in cadrul mediului istoriceste constituit de pe teritoriul Romaniei al istoriei si civilizatiei nationale si universale.

INDUIOSATOR..............!!!!!!!!!!!!!!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...