Pagini

22 apr. 2013

Anul acesta Parada Gay pică în aceeași zi și la catolici și la ortodocși



O data la o suta de ani
Parada Gay de anul acesta pică, conform metodei calendarului, în aceeași zi și pentru catolici și pentru ortodocși, adică în ultima sîmbătă din luna iunie.
Patriarhul Daniel va fi și el prezent la această sărbătoare, diversitatea, spune el, fiind una dintre valorile fundamentale ale bisericii:
 "În primul rînd că respectăm diversitatea din cauze diverse.

În al doilea rînd că BOR are în proprietate diverse chestii, de la case și terenuri la radiouri și televiziuni.
În al treilea rînd, așa, ca fapt divers, respectăm diversitatea opiniilor: ați văzut că în Biblie sînt patru evanghelii. E drept, ele spun același lucru, dar le-am dat o șansă la diversitate".

În această zi preoții catolici au dezlegare la adolescenți, iar preoții ortodocși la alți preoți ortodocși.

Nu stiu de ce Catolicii par mai suparati decat ortodocsi...pentru ca -banuiesc eu- au pus mana pe mai multe locuri sfinte in tara sfinta si...de....sa nu piarda influenta...

Patriarhul latin Fouad Twal, cea mai inalta fata bisericeasca din Biserica Catolica din Ierusalim a iesit cu o declaratie publica in care denunta parada gay organizata in oras.
"Organizatorii acestui eveniment precum si autoritatile care si-au dat acordul dau dovada ca nu le pasa nici despre sentimentele familiilor si nici despre sfintenia acestui oras". Twal considera ca autoritatile israeliene ar fi trebuit sa intervina si sa interzica intregul eveniment din respect pentru Tara Sfanta.
Sa ne aducem aminte faptul ca parada care a avut loc joia trecuta a adunat peste 3000 de persoane. Si hai sa analizam contextul: suntem intr-o Europa care lupta pentru egalitatea in drepturi indiferent de orientarea sexuala. Suntem intr-o lume in care media din America se raliaza ca sa prezinte mai multe programe cu personaje gay infatisate intr-o lumina pozitiva.
 
Sa nu mai incurcam marfa cu ambalajul - respectarea drepturilor democratice nu aduce nici o atingere institutiei bisericesti, iar singurul lucru salutar pe care l-ar putea face Biserica Catolica este sa nu se puna de-a curmezisul doar ca sa arate lumii ca inca mai poate manipula mase de credinciosi. Pentru ca nimeni nu are nimic cu cei care merg la biserica in fiecare duminica si platesc taxele catre Biserica. Daca ar fi si reciproc, ar fi ideal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...