Pagini

10 ian. 2013

Alegeri si in Israel


O sa spuneti ca tara arde si baba se piaptana.
Baba fiind eu.
Romanii se ocupa cu "sus Basescu -jos Basescu", "sus Ponta...jos Ponta..." ,cui ii arde de Israel ?
Va amintesc insa ca in anul 2013,cineva din acea zona poate apasa un buton rosu,care va aduce atat praf in aer incat se va putea simti si in Bucuresti.
Ca un tsunami....
Si nu un praf oarecare,unul radioactiv.
Asadar 22 ianuarie 2013 -alegeri parlamentare in Israel pentru ocuparea celor 120 de locuri in parlamentul tarii.
Ei vor stabili politica internationala in functie de influenta politica determinanta.
Cateva partide isi disputa locurile,unele mai vechi,altele noi.
Cativa actori noi si senatori mai vechi,unii iesiti din puscarie,altii doar acuzati.Cativa generali vor lasa tresele si vor debarca pe scena politica, la partidele care le ofera locuri in loja centrala.
Partidele religioase in crestere,la fel dreapta extremista,partidele de stanga se dau a fi de centru, ca sa nu piarda si ultimul electorat,doar partidul Comunist Israelian este neperturbat...
Jumatate arabi, jumatate palestinieni si aceeasi agenda. Jos Sionismul...!


Asadar,nu de mult au fost alegeri in Rusia,mai zilele trecute in America,urmeaza si in Israel.

Actualul prim ministru,speriat ca toate partidele au fostii lor detinuti si cercetati penal,numai al lui nu are, s-a aliat cu Mafia ruseasca.Adica cu Mr Liberman cercetat de cativa ani buni pentru fel de fel de necuratenii.
Dar ca un bun urs siberian,acesta nu se lasa ingenunchiat cu una cu doua.

Deci Benjamin Nethaniahu,pe numele de piata Bibi, a lasat idealurile lui Jabotinsky,a lasat imnul Beitar si si-a asigurat mai bine scaunul....
Doar ca ...miscarea a facut-o mizand pe Romney presedinte, pe care l-a sprijinit fatis inaintea alegerilor spre iritarea lui Obama,care a luat asta drept obraznicie. (nu spun evreiasca,caci ma acuzati  de  antisemitism)

Deci ce-i ramane acum de facut primului ministru viitor, caci sigur va fi reales,restul partidelor fiind foloshtine de categoria 2-a, domnului - pe nume de piata - Bibi ??

Doar sa incalzeasca motoarele F16 in directia Iran.
Si sa tarasca o populatie dusa cu presul despre marele pericol Iranian spre razboi.

In rest?
oportunisti-ca peste tot, agramati - ca peste tot ...fosti puscariasi penal acum in cursa de alegeri...cam mai mult decat peste tot, o populatie obosita de amenintari cu exterminarea ba din nord,ba din sud ,ba din Iran, cresteri de preturi, si monopolizarea averilor in mana catorva familii,populatie speriata ca fondul de pensii se joaca la bursa,dar care inca nu e coapta sa iasa in strada sa demonstreze.Inca mai are ceva osanza.

Stanga politica e nesimnificativa,centrul hartii politice nu are nici-o idee ce program are,
dar deja sunt trei partide rivale,religiosii au crezut ca dau lovitura readucandu-l in prim plan pe fostul puscarias de drept comun Arie Dreri,care o tine una si buna cu ce marginalizare patesc sefaradimi de la ashkenazimii aroganti...si absolventi de universitati...
Nimic nou sub soare,inca ceteva miliarde aruncate pe apa Iordanului..care apoi sunt pescuite dupa varsarea sa in Marea Moarta de prietenul lui Bibi domnul Ofer care da cu tifla bancilor la care este dator...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...