Pagini

9 mar. 2011

ieri aliati la revolutie,azi, din nou dusmani de moarte.

Zece persoane au fost ucise si 110 ranite marti seara in confruntarile dintre crestini si musulmani, intr-un cartier sarac din Cairo, potrivit unui nou bilant furnizat miercuri de ministerul Sanatatii, care nu a precizat religia victimelor.

Coptii (crestinii egipteni) au protestat impotriva actelor de violenta care au vizat comunitatea lor sambata, atunci cand au fost atacati si o biserica a fost incendiata si aproape distrusa.
Mai mult de o mie de crestini s-au adunat marti in centrul orasului Cairo, in timp ce altii au blocat o autostrada pentru a protesta impotriva persecutiei religioase impotriva crestinilor. Adunati in fata cladirii de Radio si Televiziune din centrul Capitalei, protestatarii au fluturat cruci de lemn si au cerut refacerea bisericii acuzand musulmanii ca vor sa construiasca o moschee in locul ei.

Coptii, crestini egipteni, reprezinta 6-10% din populatie si acuza ca sunt victimele permanente ale discriminarii si hartuirii din partea majoritatii musulmane.desi au fost majoritatea in Egipt au fost sistematic decimati,aceast proces continua si continua sub privirile indiferenta ale crestinilor din America si Europa,ocupati cu slujbele si cantarile din biserici, cu donatiile si cu rivalitatile dintre diversele secte.

Cu asa "ajutor crestin" nu ai nevoie de dusmani.....




Un comentariu:

sara spunea...

Trist!:(

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...