Pagini

21 iul. 2010

Studio Gaza:....-Motoooor !!

Filmul incepe aşa: Pe uliţele înguste şi noroiase din ghetoul Gaza, desfundate de misilele de mare precizie pe care forţele de ocupaţie le aruncă fără milă pentru a ucide cît mai mulţi copii, femei, bătrîni şi civili neînarmati, palestinieni cu burta lipită de spate, încovrigaţi de foame, sete şi frig, îşi croiesc cu greu drum printre cadavrele victimelor foametei, căutînd disperati un colţ de pîine uscată, o coajă putredă de cartof, ceva să dea copiilor de mîncare. Copiii, copiii Gazei, uite-i săracii, mititeii, cum se furişează speriaţi pe lînga porcii de soldaţi sionişti din forţele de ocupaţie sioniste, care, înarmaţi cu bastoane, abia aşteaptă să-i lovească în cap, sau mai rău, să tragă în ei cu armele lor sioniste primite pe gratis de la Marele Satan din America. Şi dacă nu reuşesc să-i nimicească nici cu bastoanele, nici cu gloanţele, atunci precis tancul sionist din colţul străzii o să tragă în ei cu muniţie vie. Oooops, am uitat cîinii de atac, puneţi-i voi unde vreti. Sărmanii palestinieni, victime ai agresiunii sionsiste nemiloase şi necontenite sînt obligaţi să străbată zilnic zeci şi zeci de kilometri pe jos, pentru ca sioniştii le-au confiscat toate mijloacele de transport. Şi chiar dacă nu le-ar fi confiscat, e mare criză de combustibil, oamenii mor de frig în case, pentru că regimul sionist de ocupaţie le-a oprit curentul electric, şi nu-i gaz pentru generatorul electric. Şi chiar dacă ar fi un pic de benzină, nu-i ulei, aşa că bieţii palestieni sub ocupaţie au fost nevoiţi să folosească ulei de masă la automobile. Şi uite aşa bieţii de ei sînt nevoiţi să se strecoare pe sub gloanţe pe ulicioarele triste şi sărăcăcioase, căutînd cu ochi înfricoşaţi de-ale gurii…
...............
Acuma, lăsind gluma la o parte, hai să analizăm un pic imaginile. În primul rînd – unde e sîngele? Cînd atîţia oameni sînt răniţi şi omoriţi de o explozie, n-ar trebui să se vadă sînge şi arsuri?
Hai să trecem şi peste faptul că al doilea chipurile cadavru deodată reînvie după ce i se intonează in mod repetat allahu akbar şi lalala i lalala. Şi mai ales după ce i se face un pic de masaj pe burtă. O sa trimit filmuleţul ăsta la serviciile noastre de urgenţă să înveţe cum se acordă primul ajutor şi cum se execută reanimarea.
Apoi timp de 4 minute, vedem cum se aplică in Gaza măsurile de prim ajutor, dacă într-adevăr avem de a face cu scena unui atac şi nu cu o nouă producţie Pallywood. În caz că nu ştiati, în Gaza ocupată şi moartă de foame funcţionează un studiou/teren/platou de filmare.
Timp de 4 minute, tot felul de persoane se agită de colo colo, se împing unii pe alţii, strigă allahu akbar, cad în genunchi, pozează pentru camerele de luat vederi, fac ei înşişi poze cu camere digitale şi mobile ultimul strigăt, îi arată cameramanului unde să filmeze, întorc răniţii de pe o parte pe alta, tîrîie morţi sau răniţi în toate direcţiile, căutînd cel mai lung traseu cu putinţă pentru a permite camerei de luat vederi multiple cadre şi unghiuri.Vine o salvare, agitaţia creşte. Morţii sau răniţii sau şi morţii şi răniţii sînt aruncaţi de-a valma unul peste altul în masini şi ambulanţe. Ce mai, tragedie greacă!
Ce nu am văzut timp de patru minute lungi – nici o încercare de a acorda vreun prim ajutor răniţilor, nici o încercare de a separa răniţii de morţi, de a separa răniţii grav de cei mai puţin grav (se vede clar că unele dintre victime se mişcă) pentru evacuare, de a opri sîngele din vreo rană, da a da un pic de apă răniţilor. Ce am văzut este o punere în scenă pentru un filmuleţ de propagandă. Sau o crasă neglijenţă. Dacă cumva imaginile sînt autentice, atunci după părerea mea cel puţin jumătate din victimele pe care palestinienii le pun la socoteala noastră se datorează propriei lor incapacităţi de a acorda prim ajutor şi de a evacua răniţii în mod corespunzător.

acest excelent aricol a fost scrispentru blogul patruped bun biped rau...
http://patrupedbun.net/good-morning-gaza-2/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...