Pagini

2 iun. 2012

Raspunsul Islamului, musulmanilor ce critica si denigreaza alte religii....

Inceputurile Islamului au fost momente grele pentru Mohammed.
Repudiat de propriua familie,propriul trib,Mohammed pastreaza langa el un nucleu puternic de convertiti,iar restul ii trimite in Abisinia la curtea negusului CrestinAl-Najashi.Om bun si intelept refuza sa-i predea  Qurayshitiilor veniti sa-i ceara,musulmanii traind in pace si liniste la curtea acestuia.
La moartea negusului Profetul Mohamed a oficiat la Mosheea sa din Medina o rugaciune speciala de inmormantare denumita "rugaciunea celui absent"

Desi islamul se raspandeste,situatia noilor credinciosi este inca foarte amenintata.
Moartea primei sotii Kadija si a unchiului sau Abu Talib il lasa pe Profet fara sprijinul material si moral.
Toate clanurile Qurayshitiilor,rup legaturile cu hashemitii,lucru grav intr-o vreme cand, daca chiar familia ta te reneaga inseamna ca ai vina de partea ta.Dar hashemitii nu au parasit pe unul de-al lor si "manaca iarba" cum se spune, fiint boycotati in toate privintele.
Profetul se hortaraste sa paraseasca Mecca si merge sa cautte adapost si liniste la Al-Ea'it, situat in drumul spre Yemen.Aici este primit cu deosebita raceala,locuitorii au incitat copii si vagabonzii sa-l atace cu pietre.Obosit,coplesit de rani morale si fizice,Mohamed intalneste un pelerin,crestin,originardin Naynawa,Ninive,din nordul arabiei.Acesta ii curata ranile si il ingrijeste.

Dupa sosirea Profetului la Medina,acesta a organizat orasul dandu-i si alt nume:"Cetatea trimisului".
Ca urmare, pentru un viitor linistit,a cautat sa faca pacte de neagresiune cu acele comunitati nemusulmane ce locuiau in oras,.detinand puterea religioasa in primul rand,apoi cea executiva civila si militara.
Ca atare,acum se simte suficient de sigur a se intoarce la Mecca pa care o cucereste fara varsare de sange.
Ba mai mult gratiaza toti locuitorii Meccai
Tribul crestin din Najran,a delegat un grup condus de episcopul lor pentru a disuta cu profetul doua aspecte:-Dogma si Colaborarea pasnica.Desi nu a dus la convertire,dialogul a fost sincer  si s-a facut un pact de prietenie si neamestec.
Discutiile au durat mai multe ore.La un moment dat,seful delegatiei a cerut permisiunea de a iesi din moschee pentru a se duce sa oficieze slujba religioasa intr-un loc potrivit.

Profetul a spus:
" -Nu este nevoie sa parasiti moscheea....Ea insasi este un loc de cult inchinat lui Dumnezeu si ca atare puteti face aici slujba.

.......................
Sunt doar mici exemple care arata cat de mult au denaturat religia cei interesati in raspandire islamului cu orice pret.
Cat de mult se folosesc de oameni nepregatiti,lipsiti de elementare cunostiinte, aproape analfabeti,transformati nu in propavaduitorii valorilor morale,sociale,superioare omului ci in misionarism bazat pe indoctrinarea cu materiale standard,trecute automat din mana in mana fara intelegere,fara vibratie,fara credinta adevarata.

26 de comentarii:

Anonim spunea...

"La un moment dat,seful delegatiei a cerut permisiunea de a iesi din moschee pentru a se duce sa oficieze slujba religioasa intr-un loc potrivit."

Randuiala bisericii spune sa nu intri in sinagogi sau sa te rogi alaturi de eretici. Crestinii nu tin slujbe in lacase pagane, nici nu se roaga impreuna cu paganii. Se roaga pentru ei, dar nu cu ei. Mohammed a fost om de treaba daca le-a spus sa ramana, dar el n-a stiut de randuiala asta.

viorica abbu spunea...

"Randuiala " ???

Randuiala in fata aceluias Dumnezeu?
Care este in tot locul ?
si caruia i te poti ruga in orce loc?
Randuielile sunt facute de oameni pentru oameni si interesul lor.
Si randuiala in islam a stricat lucrurile.

cherie spunea...

Cum adica randuiala este sa nu intri in sinagoci sau sa te rogi alaturi de eretici. Ereticii sunt cei care apar in sanul unei biserici facand abateri de la dogme... Nu cei de alta credinta.
Eu nu am auzit de un preot care sa interzica unui evreu sau a unui musulman sa intre in biserica si sa se roage alaturi de crestini in legea lui, la acelasi Dumnezeu, banuiesc, ca doar na intra sa injure, bineinteles...

viorica abbu spunea...

Cherie,poate ramduiala la baptisti sau la martorii lui Yehova....
stiu multi preoti crestini care au casatori perechi mixte fara sa ceara convertire.

Anonim spunea...

Un crestin nu se roaga alaturi de altii dupa legea lor, nici nu merge in sinagoga sau in moschee sa se roage dupa legea lui, caci asta ar putea cauza dispute ,nemultumiri celor din jur sau i-ar putea deranja prin distragerea atentiei,iar asta inseamna ca rugaciunea ta nu e primita, daca le strici, le intrerupi rugaciunea celor din jur. Rugaciunea e comunicarea personala cu Dumnezeu. Randuielile au rostul lor si tin de purtarea de grija a lui Dumnezeu fata de om si a omului fata de ceilalti oameni.

Anonim spunea...

Biserica e deschisa tuturor, iar un preot nu va interzice niciodata unui om sa intre in ea si sa se roage, dar cred ca tine de bun simt si de grija fata de celalalt sa nu cauzezi disconfort. Un om smerit se gandeste intotdeauna la ceilalti, de aceea nu cred ca un musulman smerit va intra in biserica sa se prosterneze, nici un crestin in moschee facandu-si cruce.

Reprezentantii tribului crestin din Najran au fost oameni cu bun simt daca au vrut sa se retraga si sa se roage, au avut consideratie pentru sentimentele religioase ale celor din jur. Abia dupa ce Mohamed i-a invitat sa ramana, le-a confirmat ca nu trebuie sa plece, au inteles ca nu vor crea disconfort celor din jur.

Anonim spunea...

Daca te uiti la unii musulmani de azi, vezi multa lipsa de consideratie pentru cei din jur, sunt egocentrici, "eu" sa-mi fac "obligatia" , contez eu si numai eu. Pentru ca ei sa se roage, unii musulmani sunt in stare sa opresca toata circulatia Parisului,de parca Allah nu le primeste rugaciunea de o rostesc in picioare neavand spatiu suficient sa se prosterneze in acel moment al zilei.

viorica abbu spunea...

"Lipsa de consideratie" cum o numesti tu,face parte din demonstratia de forta ce trebuie sa arate lumii numarul si puterea musulmanilor.
Nu are legatura cu religia,cu rugaciunea sau cu caracterul oamenilor.Ei fac ce li se spune,sunt dependenti,parte chiar spalati la creer..

De ce crezi ca in Romania se cauta denigrarea Muftiatului -devotat Romaniei si legilor ei- de asociatii si fundatii care vor sa i se substituie ???

Ca sa impinga cu forta islamizarea si arabizarea Romaniei

viorica abbu spunea...

un exemplu:
D-l Samir intreaba unde poate obtine un certificat legal ca este musulman.A auzit ca la Geamia din Pieptari care are legaturacu Muftiatul si ca atare actul este legal si valabil in toate situatiile.

zice d-na Mariyah....

De aceea, e greu de inteleg de ce oamenii s-ar complica pt asemenea certificate apeland la birocratia ceruta de institutiile muftiatului cand pot rezolva mult mai usor cu un singur drum (primind si un act in limba romana si araba fiind scutiti de traducerile ulterioare).
In plus sunt scutiti si de drumul la Patriarhie si de cel la biserica unde s-a inregistrat botezul .
Allah este singurul care recunoaste religia cuiva, de aceea certificatul nu e decat o hartie care este folosita ori de cate ori ai nevoie, in scop birocratic.

Adica de ca muftiatul-oficial si nu pe la Taiba ca sa fi dependenta de ea.

Sar nici Samir nu se lasa :

Nu conteaza birocratia, asta e e birocratia noastra :P Important e sa fie un act recunoscut si inregistrat nu un act bagat in DTP si apoi in print facut in garaj.....

Anonim spunea...

A merge la Taiba si nu la Muftiat pentru un act e ca si cum ai scrie o declaratie de mana, fara a merge la notar sa o legalizezi. Ce autoritate are presedintele Taibei de a da certificate de musulman? De ce sa mearga la el si sa nu-si scrie omul o declaratie pe proprie raspundere? Asa nu face nici un drum :)

Ce primeste de la Taiba nu are valoare juridica, pentru ca Taiba nu reprezinta cultul musulman la nivel oficial in relatia cu statul roman. Acel organism care-i reprezinta este institutia Muftiatului. Ce dau cei de la Taiba e echivalent cu o declaratie proprie. Pacat ca unii nu inteleg asta. Chiar daca ei in sufletul lor se simt musulmani, trebuie sa urmeze procedura corecta pentru ca sa figureze si in acte fiind musulmani si anume:
1. sa mearga la biserica unde au fost botezati, ca sa li se revoce certificatul de botez, sa nu mai fie inregistrati si la ei, sa le dea dezlegare.
2. sa mearga la Muftiat cu hartia ce o primesc de la biserica si sa se inregistreze in evidentele lor, ca sa figureze oficial in comunitatea musulmana din Romania.

Anonim spunea...

"Allah este singurul care recunoaste religia cuiva, de aceea certificatul nu e decat o hartie care este folosita ori de cate ori ai nevoie, in scop birocratic."

Asa este, dar de ce sa nu folosesti o hartie legala de la Muftiat si sa preferi una ilegala de la Taiba? Doar daca exista un protocol semnat intre Taiba si Muftiat, prin care Muftiatul ii imputerniceste pe cei de la Taiba, acele certificate eliberate de ei au valoare juridica.

viorica abbu spunea...

Nu exista protocol -exista doar dorinta de a se inlocui Muftiatul roman cu agentia religioasa a Arabiei Saudite in Romania,parlamentarii musulmani romani cu cei scoliti in Jordania.

S-a creeat o miscare si organizare paralela cu Muftiatul si cu legile statului roman, care au facut in final ca cei de la DIICOT sa intervina.

karma police spunea...

omg tocmai am aflat ca murit warda...snifff..offtopic, era cintareata rpeferata a sotului meu si o mare voce

viorica abbu spunea...

Multumesc pentru stire.
Adevarat o mare doamna a cantecului arab

Anonim spunea...

Viorica te agiti inutil. Din fiecare cult religios s-au desprins secte, nu doar din cultul musulman. Crezi ca Taiba e singura? Marcate estetic prin indiscretie si afectate teologic de sectarism, aceste asociatii religioase au ajuns un substitut pasabil al vietii comunitare.

Anonim spunea...

Taiba vrea sa controleze toata comunitatea musulmana din Romania. Scopul este clar! Otrava lor are efect doar la fetite mai sarace si mai prostute pe care le dau la maritat cu fel si fel de arabi alesi si pregatiti sa plateasca "ZEKATUL" sau "SADAKA" direct in conturile lor si apoi striga: MMAAASHAALLAAHHHH! Prin Taiba- Bucuresti am descoperit adevarata fata al Islamului si slava Domnului, am ramas Crestina dupa ce le-au esuat toate metodele de a ma converti si de a-mi baga pe gat un Algerian urat si analfabet, care nu are viza in Romania, ba mai mult, care avea si pretentia sa il cazez la mine acasa...in casa la care a muncit mama o viata! RUSINE!

Ana Maria din Dristor 2

Anonim spunea...

love is in the air ... sa profiti de indragosteala unei fete de un arab pentru a-i baga pe gat islamul e meschin. Ea ca sa nu-l piarda accepta orice. Se pare ca la agentia matrimoniala Taiba accentul cade pe prozelitism, nu pe cautarea armoniei conjugale. Oare de ce nu ma mir? :) tipic sectar.

Anonim spunea...

Doamna Ana-Maria, respectele mele pentru ca nu v-ati lasat religia si ati rezistat unor marsavii. Arabii puturosi si obisnuiti sa comande se infiltreaza tot mai mult in tara noastra profitand de lipsa de inteligenta si caracterul moale al unor fete.
Opereaza pe diverse cai, cele ma cunoscute fiind retelele de socializare, adevarate capcane pentru naive.
Alexandru

Anonim spunea...

Ptr Ana Maria din Dristor 2 . Dar tu ce ai cautat papusica la Taiba ? , hmm curios nu ?? , sa-ti fie rusine , nu m-ai vinde gogosi mincinoase oamenilor , Daca au vrut sa te invete si sa-ti deschida mintea asta este altceva dar nimeni nu ti-a vandut minciuni draga mea , tu traiesti din pacate in haram si in minciuna .
Eu nu am ajuns niciodata la Taiba dar mi-asi dori , si InshAallah o sa ajung intr-o zi ,
Tot nu inteleg ce cautai la Taiba ? , poate o sa revii sa ne dai o explicatie ca esti datoare ...

Anonim spunea...

Arabia Saudita se foloseste de asociatii implantate in diverse tari ca prin ele sa detina controlul asupra intregii comunitati musulmane. Santajul se face prin pelerinajul la Mecca. Nu e suficient sa fii musulman pentru a putea merge in pelerinaj, trebuie sa fii musulman inregimentat in asociatiile sponsorizate de ei.

Anonim spunea...

Ptr Alexandru , offf hai ca deja ai luat-o pe aratura , ai spus arabi puturosi ??? , dar ce noi nu avem romani puturosi , ce-i cu expresia asta de 2 bani ??/ , mai bine ramaneti la subiect fara sa jigniti . Si in tara nostra sunt puturosi , jegosi etc etc .

ptr 13:38
Cine ti-a spus balivernele astea ? Multi va dati cu parerea fara sa aveti habar ce inseamna Islamul .Pacat
Diferenta dintre noi este foarte mare Alhamdulilah .

viorica abbu spunea...

Stimati colegi-
VA ROG SA VA REVIZUITI SINGURI COMENTARIILE PENTRU A NU GENERALIZA SI JIGNI RELIGIA - INDIFERENT CARE.
CONFRUNTATI-VA CU PRACTICANTII EI.

Anonim spunea...

ptr. 17:17 "Diferenta dintre noi este foarte mare Alhamdulilah".

La fel spun si eu, Slava Domnului ca nu suntem ca voi. Vedeti, avem ceva in comun.

Anonim spunea...

Crestinismul e o cale existentiala, Islamul e o cale intelectuala fenomenalizata. Unde nu-i cap, vai de picioare !

Anonim spunea...

Sa-mi fie somnul lin
Si codrul aproape,
Sa am un cer senin
Pe-adâncile ape.

Azi se implinesc 123 de ani de la trecere la cele vesnice a lui Mihai Eminescu. (n.15 ian.1850- m. 15 iun. 1889) Vesnica pomenire robului lui Dumnezeu, Mihai!

viorica abbu spunea...

Multumesc pentru crampeiul de frumos si pentru ca ne-ai adus aminte ca mai avem si politicieni,nu numai hoti,politicieni,borfasi si talhari

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...