Pagini

14 oct. 2010

Serialul: "Iubire si onoare " da batai de cap retrovertitilor la islam din Romania...

De ce oare?
este prea liberal,este prea natural,nu respecta litera coranului,se refera la viata de zi cu zi si nu la cea care sa ne faca intrarea in rai....
Asa traduc eu of-urile domnelor retrovertite-invartite adica de la ortodocsie la islam.
dar sa vedem parerile pe viu:
-"Prima greseala in episodul 1 a fost rugaciunea. Ea nu se face asa cum a fost prezentata in acest episod."
-" comportamentul agresiv verbai si non verbal al personajelor barbati, atitudinea aceasta nefiind recomandata islamic."
-" toti arabii imbracati in disdasa si vb de religie primesc in camera o d-soara care le danseaza belly dance.Culmea, din gura mosilor imbracati in alb, numai Allah auzi insa privesc dansul de parca ar fi din Coran."
-" Solutia gasita de Mohammed ptr Amir, o nevasta in emirat si o amanta la Bucuresti. Niciun musulman credincios nu indeamna pe cineva sa comita adulter."
-" s-a incercat in film sa se inoculeze ideea ca nici macar unui ditai emirul nu-i pasa de sanatatea sotiei si ii refuza dreptul la asistenta medicala Aishei"
-"Impolitetea barbatilor musulmani din serial m-a intristat. "
-"Ca fosta purtatoare de niqab, cred ca s-a exagerat mult, ptr ca pe sub niqab poti manca civilizat orice, inclusiv inghetata. Acest serial nu face decat sa raneasca sentimentele comunitatii musulmane din Romania si sa ii deruteze pe nemusulmani. ......"

Asadar deruteaza pe romani.....deruteaza pe nemusulmani......!!!!????

Iesitul in strada cu pietre,derbedeii musulmani care dau foc la magazine si masini in orasele pariziene....nu-i deruteaza pe romani...?
promisiunile facute naivelor si inconstientelor romance cum ca o sa aiba o viata imbelsugata in Orient....nu le deruteaza pe romance?
ca apoi  sa se trezeasca a 3,a 4 sotie si inchisa in casa ca la inchisoare, sluga la familia lui?
asta nu le deruteaza pe romance privind fata urata a islamului ??
instigarea la ura,la distrugere,la razboi in numele lui alah,in numele jihadului nu ii deruteaza pe nemusulmani?

ii deruteaza,deocamdata,eu sper sa se deruteze mai putin si sa actioneze mai mult.
Se pare ca vremea umblatului cu manusi trebuie sa se termine.

IUBIRE DE MAMA SI "ONOARE"
pentru respectarea adevarului mentionez ca acest obicei este numai la shiiti


14 comentarii:

Anonim spunea...

Serial de 2 bani facut sa compromita islamul.
Ai face bine sa nu razi de valorile islamice

Anonim spunea...

Urata poza ai pus.
Mai,abbu,de ce nu stergi postarile cu atac la adresa Islamului,nu schimbi desginul cu unul dragut,si nu scrii lucruri frumoase,ca mine?
Asa iti place,sa ataci si sa tot ataci Islamul,sa te urasca toata lumea...?

Anonim spunea...

designul*

viorica abbu spunea...

eu cred ca afara de lucruri bune care nu au nevoie sa fie aratate,islamul are multe lucruri rele,pe care eu le arat ca sa se pazeasca lumea iar unii sa se indrepte.
dar cum vezi la fel si crestinii au lucruri rele,asa ca poate schimb titlul in "Religia mijloc de tampire a oamenilor si generare de conflicte armate"

ce zici ?

viorica abbu spunea...

de ce nu-ti place poza...???
mama din poza este foarte mandra de ce face..!!
este in spiritul Coranului?
nu cred,mai curand in spiritul Ayatolahilor

delma spunea...

dar ce face femeia aia? ca nu ma prind

Anonim spunea...

Delma, mai pe scurt;
Femeia aceea ii cresteaza capul baietelului ca sa curga sange, aceasta fiind un obicei religios al musulmanilor de rit shiit la sarbatoarea numita Ashura.
Sarbatoarea tinuta in fiecare an cere ca toti barbatii sa fie supusi acestui ritual.
Frumos obicei, nu?..
Mai departe, vezi mai pe larg pe linkul ce ti l-a dat Viorica.
Numai bine.
Corneliu.

Anonim spunea...

Delma, ma corectez.
Linkul e postat de Costin, nu de Viorica.
Corneliu.

delma spunea...

groaznice poze. oricum, daca asta fac shiitii nu inseamna ca asta fac toti musulmanii

viorica abbu spunea...

delma,de acord,dar cei ce nu fac nu se impotrivesc,caci nu exista notiunea de impotrivire in Islam.
Nici de schimbare.nici de modernizare.
stii bine ca orce inovatie este aspru pedepsita..
am adaugat mentiune ca obiceiul este doar la shiiti.

Anonim spunea...

Buna seara.

biciurea de Ashura e o practica neislamica pe care foarte putini dintre shiitii lipsiti de cunoastere ajung sa o faca, desi savantii nostri in mod repetat au insistat ca este haram. Desi sunt putini cei care fac asta, ei sunt cei mai mediatizati pentru ca e ceva neobisnuit.

Oamenii din toate religiile fac lucruri impotriva invataturilor lor; important e ce spun cartile lor si savantii lor. Aici sunt linkuri cu ceea ce spun majoritatea savantilor shiiti referitor la autoflagelare, anume ca este interzisa (Khamenei, Fadlallah si altii) sau, altii (Khoei), ca nu face parte din islam.

Fatwa de pe site-ul oficial al lui Ayatollah Syed Ali Khamenei, www.leader.ir, sectiunea "Legi practici ale Islamului"

Intrebare1430: Care este conceptia cu privire la baterea tobei si a talgerului, la folosirea trompetei si auto-biciuirea cu lanturi si cu lame in timpul procesiunilor de comemorare a martiriului lui Imam Hussein (a.s.)?

Raspuns: Daca folosirea unor astfel de lanturi duce la defaimarea scolii noastre de gandire in fata publicului sau provoaca un efect daunator vizibil pe trup, nu este permis. Nu exista nici un rau in folosirea tobei, a talgerului si a trompetei in modul traditional.

Intrebare1439: Exista vreo baza in religie pentru perforarea trupului cuiva cu greutati care atarna de acesta, totul in numele comemorarii martiriului lui Imam Hussein (a.s.)?

Raspuns: Aceste acte, care sunt, inevitabil, legate de infatisarea scolii noastre de gandire intr-o tenta negativa, sunt interzise.

Intrebare1440: Care este regula cu privire la cei care se tavalesc pe jos inainte de a intra in lacasurile sfinte ale Imamilor, frecandu-si fata si pieptul de podea, zgaraindu-si trupul?

Raspuns: Nu exista nici o dovada in legea islamica, care sa ofere sprijin vreunui astfel de comportament, care nu este considerat ca ar arata empatie fata de calvarul Imamilor (as). Mai mult decat atat, nu este permis daca acest lucru cauzeaza vatamare corporala serioasa sau daca murdareste imaginea scolii noastre de gandire.

Mai multe opinii ale savantilor gasiti aici: http://www.poartacunoasterii.com/vb/showthread.php?275-Autoflagelarea-de-Ashura

POARTA CUNOASTERII

Anonim spunea...

Ashura nu este o sarbatoare, sunnitii sarbatoresc si se bucura in aceasta zi in care nepotul Profetului sawas, Imamul Hussein AS, a fost macelarit de armata lui Yazid. Noi nu sarbatorim, ci comemoram acest sacrificiu facut de dragul religiei. Islamul a ajuns in acea perioada sa fie deformat asa cum le convenea celor de la guvernare, hadithuri erau inventate, amintirea invataturilor Profetului sawas era stearsa, familia sa persecutata, practici neislamice apareau, unii musulmani nu mai stiau nici macar cum se face corect rugaciunea. Imamului Hussein as i s-a cerut sa depuna juramant de credinta lui Yazid cu forta, iar acesta a refuzat si a plecat. Armata lui Yazid l-a prins la Karbala si l-a ucis pe el si aproape toti membrii familiei sale, iar femeile si copiii au fost luati ca niste sclavi si dusi in lanturi la Yazid. Imamul Hussein as s-a sacrificat pentru ca musulmanii sa se trezeasca si sa aiba grija de mostenirea Profetului sawas, pentru a nu lasa ca coruptia sa cuprinda intreaga ummah. Gratie lui astazi inca mai avem acces la invataturile originare ale islamului. Toti musulmanii ar trebui sa invete din acest martiriu si sa respecte acest sacrificiu de pe urma caruia beneficiem astazi noi toti.
Ce s-a intamplat cu familia Profetului sawas dupa masacrul de la Karbala, puteti vedea in acest film: http://www.youtube.com/watch?v=K-lZICj4Mbc

POARTA CUNOASTERII

viorica abbu spunea...

POARTA CUNOASTERII ISLAMULUI.

Si eu am vorbit aici despre un obicei.
obicei care nu reflecta spiritul islamului.
si care se poate vedea la musulmanii shiiti din Iran si alte tari.

Ma bucur de completarile aduse de voi,este bine sa fie stiuta o pozitie mai oficiala decat cunostiintele mele de acum un an care erau mult mai slabute decat cele de azi.

Anonim spunea...

Multumim pentru dreptul la replica, POARTA CUNOASTERII

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...