Pagini

5 feb. 2014

Scurta prezentare a organizatiilor islamice din Romania

TEXT OFICIAL:

Fundatia Taiba sedii in Constanta, Bucuresti, Craiova si Megidia.

Fundatia ,,TAIBA" s-a infiintat la data de 13/05/1999 şi are ca scop sprijinirea Cultului Musulman din Romania in toate actiunile pe care acesta le intreprinde pentru satisfacerea nevoilor religioase si spirituale ale populatiei musulmane din Romania, promovarea si perpetuarea culturii islamice, educarea copiilor si tinerilor musulmani in spiritual invataturilor Coranului, asigurarea de informatii religioase pentru toti credinciosii.Fundatia se va implica in domeniul protectiei sociale avand ca scop ajutorarea dezinteresata a tuturor categoriilor sociale defavorizate (batrini, someri, handicapati, bolnavi femei vaduve, persoane cu venituri modeste) incercand sa creeze acestor categorii un trai mai demn, decent si civilizat. Fundatia va acorda la nevoie sprijin material si spiritual, ajutandu-i pe musulmani sa-si indeplineasca indatoririle.

TEXT REAL:

Liga Musulmana si Culturala din România, Societatea Umanista Semiluna, Asociatia As Salam si Fundatia Umanista Al Taiba sunt acoperiri folosite de gruparea terorista Fratii Musulmani (o falanga a Hamas si Hezbollah) pe teritoriul României.sedii in  Craiova, Megidia,Bucuresti  Soseaua Colentina, numarul 373 ,Constanta undeTaiba este administrata de doi tineri, Cherim Enghin si Nerdin Bari, absolventi de teologie în Iordania.(diploma nerecunoscuta in Romania)

Fundatia Taiba a fost înfiintata în România pe 13 mai 1999, la Bucuresti, de catre medicul arab Abu Al-Ula Al-Ghiti (care avea sa devina si presedinte), la vremea aceea student al facultatii de medicina si are ca scop dominarea cultului musulman din Romaniamai ales dupa instalarea noului Muftiu care nu-i mai face jocul precum Bagâs Sanghirai.
Sub protectia unor actiuni umanitare si a intaririi credintei la musulamanii romani Taiba raspandeste fundamentalismul islamic,intoleranta fata de alte religii,promoveaza legile religioase -shaaria-in detrimentul sistemului juridic  national.
Pentru asta se serveste de o tipografie si o editura, aflate chiar în subsolul sediului din Constanta, pe strada Maior Sofran.Taiba a tiparit pâna în prezent 35 de carti ce dezbat teme privind religia islamica, precum si revista lunara “Islamul Azi”.
Taiba se ocupa de  selectionarea unor tineri musulmani proveniti din familii cu venituri modeste, in vederea trimiterii acestora la studii, cu burse din partea fundatiei, la universitati de religie islamica din tari arabe. In realitate, scopul este altul, respectiv, posibilitatea si riscul atragerii acestora in propagarea curentelor fundamentalist islamice la nivelul comunitatii locale.
Preocuparea de baza este atragerea de noi membrii ai comunitatii islamice prin convertirea ca cat mai multi(e) crestini (e) .Principala activitate in acest sens o desfasoara
Asociatia Surorilor  Musulmane-replica organizatiei terorisate "fratii musulmani".
Fondurile provin de la Asociatia Mondiala a Tineretului Musulman (World Assembly of Muslim Youth), cu sediul la Ryad, Arabia Saudita si de la Fundatia Umanitara Al Taiba, cu sediul în Statele Unite ale Americii.

 Mesajul Dl Dr Abu al Ola – Presedinte al Fundatiei Taiba – adresat comunitatii musulmane romane ca program de ajutorare a celor saraci,bolnavi,copiilor handicapati,etc ...
 
sursa1
sursa2
sursa3
sursa4

11 comentarii:

Anonim spunea...

Viorica, eu zic sa-l publici si pe "In linie dreapta". Materialul e super valoros.
As zice ca il putem denumi in parafraza "un document Abbu-leak"...
Corneliu.

viorica abbu spunea...

sa postez comentariu stiu dar nu un material..am sa ma documentez.

Anonim spunea...

Viorica, eu cred ca materialul, asa cum l-ai scris, e cat se poate de bun si ar fi primit cu bucurie.
Pentru postare acolo ca articol, te poti adresa unuia dintre autorii site-ului, care au acces la uneltele de publicare. Ma gandesc in mod specific la Costin. Poti lua legatura cu el prin adresa de mail pe care o afiseaza pe site la sectia "echipa". Succes.
Corneliu

Anonim spunea...

Dupa poti sa il comentezi tu si gaska in linie dreapta :))) E prea tare articolul asta,are la baza prea multe ”dovezi” si emana un adevar incredibil de dureros :))))

Sabri :P

Anonim spunea...

Domnule Sabri
M-as fi bucurat daca ai fi fost mai putin confuz in comentariul tau.
E posibil ca nu ma pot ridica la nivelul subtilitatii tale, asa ca explica-te mai clar si pentru mine...
Corneliu.

viorica abbu spunea...

Faptul ca asociatiile musulmane din Romania prin port vocea-Sevinci-iau apararea Hamas,arata clar cine este in spatelele lor.
Nu palestinienii moderati,dispusi la dialog si concesiuni care ar putea incheia conflictul ci creerele infierbantate ale fundamentalistilor sustinatori ai shariei si a dezordinii si a statutuli de "victime"
Cu acest statut de refugiati -promovat de 60 de ani palestinienii o duc mult mai bine decat arabii din tarile unde ei trebuie sa muncesca.
Cu acest statut marfurile ce vin dinspre Israel ajung la Hamas care hotaraste cine primeste -devotatii-si cine nu.
Cu acest statut, miliarde de EU trec prin mana Hamas care are pe tava posibilitatea finantarii inarmarii pentru Jihadul cel mare ,care sa rezolve odata pentru totdeauna si pe coana Europa si pe America la randul ei..

Sabri..ai grija cu cine te insotesti....

Anonim spunea...

Eu daca imi fac o fundatie, pot sa eliberez certificate de musulman, cum o face Taiba? Care-i statutul ei legal? Moscheeile Taibei au primit autorizatie de functionare ca si lacase de cult sau sunt doar sedii de fundatie?

viorica abbu spunea...

Este simplu a te documentezi.Oameni care cunosc lucrurile au scris pe net.

Anonim spunea...

interesant articol ... dar ma gandesc oare daca autorul a citit macar o carte din publicatile organizatilor sau doar e o enumerare pt a da credibilitate articolului , islamul a devenit un subiect incendiar mai ales cand se asociaza imediat cu anumite organizatii teroriste . islamul este mai presus de fi etichetat la o organizatie ... islamul este o credinta pe care nu o intalegi decat daca te aprofundezi in sufletul ei , este usor a critita alegand un cv dintr-o fraza fara a intalege toata fraza si fara a gandi pertotal ...

Anonim spunea...

Ce articol cretin!

Anonim spunea...

Corect!!!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...