Pagini

15 oct. 2012

Comunismul se întoarce în Europa de Est

De data asta nu pe tancurile rusesti si nu adus de evrei.
De data asta prin alegeri libere....

Crdeati asa ceva prin 95,99,2005 ??
Precis ca nu.

Este vorba de comuniştii cehi care revin în forţă pe scena politică
şi au şanse mari să revină la guvernare.
Spre deosebire de Romania, comuniştii cehi nu s-au ascuns sub masca social-democrată, deşi mulţi dintre foştii comunişti s-au convertit la social-democraţie după '89. Partidul comunist ceh este singurul partid comunist din fosta Europă Centrală şi de Est care nu s-a autodesfiinţat şi nu s-a transformat, ci a participat ca partid marxist la toate alegerile din 1990 până astăzi.
Adica ceea ce in politica in general nu exista.

Unii analisti politici dau vina pe dezastrul actualului partid de conducere pe programul de austeritate,pe datoria externa prea mare,inghetarea pensiilor,marirea impozitului pe venir.
Altii insa cred ca mai degrabă luptele interne fără sfarşit, dar mai ales scandalurile de corupţie care se ţin lanţ de patru ani în care sunt implicaţi miniştrii şi parlamentarii partidelor de guvernământ au dus la ascensiunea comuniştilor. Cele mai multe din aceste scandaluri de corupţie au în centru - cum altfel? - diverse sume oferite drept mită pentru trucarea licitaţiilor pentru achiziţii publice.

 La fel ca şi la noi, nu austeritatea şi criza au dus la căderea dreptei şi revenirea stângii, ci corupţia.
Asadar dragilor un vand caldut de comunism se simte din nou la portile Europei rasaritene...
Cine nu a aruncat inca carnetul de partid,il sfatuiesc sa nu o faca....!!


4 comentarii:

karma police spunea...

sau putin incearca sa cumpere europa bucata cu bucata

cherie spunea...

Asta arata ca ceva nu functioneaza cum trebuie. Ar fi bine daca oamenii ar putea sa judece fara ca spaimna sa le intunece mintile si sa inlature doar pericolul.
Stii cum se spune, sa nu arunci si copilul odata cu apa murdara din scaldatoare !

Nameless spunea...

Poate reusim sa facem un Comunism mai bun dupa experienta astea urata. Curand o sa vedem poporul pe strada din nou. Nu stiu daca se poate recupera din nou ceea ce s-a pierdut atat de usor in timpul scurt.

Anonim spunea...

Da de ce spui ca evreii au adus comunismul in Europa de est ? Eu in viata mea am avut "bucuria" sa cunosc doi mari comunisti : Nicolae Ceausescu si Ion Iliescu . Nici unul nu era evreu !

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...