Pagini

3 oct. 2015

"As dori un sfat in legatura cu casnicia cu un arab"

Pentru ca cineva sa faca  public povestea urata a casniciei,sunt cateva motive.
Unul ar fi ca vrea sa se afle in treaba,
altul ca i-a ajuns cutitul la os si nu are instrumentele de a se lupta
si ar mai fi si o a treia varianta: -ca vrea sa avertizeze alte persoane..

Motivul ultim, m-a facut preiau de pe IslamulAzi povestea unei fete maritate.
Maritata in Romania cu un arab.
Convertita si ea, poate asa  se vor indrepte lucrurile.
Arab care a dat de bine si caldurica  fara munca in Romania
si care isi bate si terorizeaza sotia,
cea care intretine de fapt familia.
4 suflete.

Sfaturile primite pe forum sunt simple, clare si ineficiente.
Sa vorbeasca imamul cu sotul sau cu amandoi,sa rabde si sa se roage,
poate cineva de sus ii va lumina barbatul,sa-i taie internetul (!)
sau sa caute daca nu cumva ea este de vina-adica daca nu cumva a servit cafeaua prea incet si nu suficient de calda, sau daca nu cumva a indraznit sa-l intrebe de ce respectivul discuta pe chat cu diverse fete.Caci banuiesc ca n-a avut inca curajul a-l intreba ce e cu cele 8 casatorii Orfi la notar, cu alte 8 fete straine...

Dar sa auzim povestea:

Salam alikum,vreau sa incep cu a pune o intrebare
Ce sa fac daca nu ma mai inteleg cu sotul meu,am incercat din rasputeri sa fac casnicia noastra sa mearga dar simnt ca numai pot.La inceput pana ne-am casatorit legal in Romania a fost bine dupa aia au inceput problemele,Am descoperit adica s-a scapat el ca a mai fost casatorit la notar initial mi-a zis de 4 ori dupa a devenit 8 detaliu care nu mi l-a zis inainte.A fost o perioada in care nu a vrut sa ma lase sa ies din casa daca nu imi pun val m-a amenintat ca imi ia copii nu ma ajuta de loc eu ma ocup de casa cheltuieli si copii.Nu vrea sa lucreze sta tot timpul in fata calculatorului si se joaca si cere numai de mancare si apa.Iasa in oras la cafea cu amici si agata fete chiar una la sunat insistent pe telefon si la 11 seara,.Mie nu mi se pare normal ca eu sa ma chinui sa traiesc de pe o zi pe alta si lui nici nu ii pasa.Cand am discutat de divort mi-a zis ca daca incep procedura de divort nu o sa traiesc sa apuc finalul si o sa imi arate el cine ii.Cum sa mai traiesc cu un asa om>Stiu ca nu e religia de vina ca omul in sine e problema dar vad in jurul meu alte femei casatorite cu arabi cu aceasi soarta ca si a mea.Toate nefericite muncesc le cresc copii si ei sau la cafea de ce oare ma intreb.Am mers la moschee m-am convertit dar nimic nu merge>va rog sa imi dati un sfat VA multumesc Salam alikum  

.................
Din pacate in localitatea in care locuiesc sunt o gramade de surori musulmane care traiesc aceasi drama altele se ascund mai bine altele rabufnesc si cauta solutii de scapare.La urma urmei suntem oameni nu conteaza de unde venim un pic de omenie nu ar strica.Am o prietena care are 3 copii el nu a lucrat in 10 ani de cand este in Romania mai deloc si ea duce tot greul si i-a cheltuit toti bani si a mai si batut-o,nimic nu justifica ceea ce se intampla in unele famili 
...................
Cand am aflat de asa zisele casnici la notar ale sotului meu eram gravida in luna a 8 si va puteti imagina cum mi-a picat si ma durut ca m-a mintit,toate au fost straine de unde reiese dorinta lui de a pleca si toate l-au lasat in scurt timp de unde reiese felul lui de a fi.Ma intreb cate odata cu ce fel de om m-am casatorit cine stie ce mai ascunde o mai fi avand sotii pe nu stiu unde si poate copii.  
.................


Nu suntem aici pe un forum ca sa comentam si sa replicam,dar daca cineva vrea sa-si spuna parerea este binevenit la comentarii.
Va rog insa, fara a jigni religia si fara vorbe urate.


http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=8278&pid=77235&st=0&
     

47 de comentarii:

Anonim spunea...

Alexia A. comenteaza
Cand te convertesti la o alta religie, mai ales islamica, ar fi bine sa te interesezi si de obligatiile tale. Ex. faptul ca nu ai voie sa te casatoresti decat cu un musulman. Daca te convertesti doar de dragul arabului, si mai ales dupa ce ai ramas gravida cu acel imbecil...este groaznic! Un contract de casatorie i-ar fi fost bun. Plus o declaratie la notar precum ca nu mai are alte neveste.Ar fi fost trimis dupa gratii imediat putoarea de barbat!
Arabii ne considera "marfa" ieftina, ca la ei araboaicele sunt destepte si isi cunosc interesul, chiar daca raman nemaritate..no problem.
Ale noastre romancute, cu cateva exceptii, nici romaneste nu stiu sa scrie, dar sa mai cunoasca si drepturile lor in İslam!
İn Romania, tara majoritar crestina, sa isi impuna acest "berbant", scuze, am vrut sa scriu "barbat", propriile traditii? Un sut in partea dorsala nu i-ar strica! Sa vedem cine il mai intretine! Poate alta, dar suveica nu tine la nesfarsit.

Anonim spunea...

Trist, foarte trist!
Pacat ca din ce in ce mai multe "fiinte" devin victime ale agresiunii si abuzului!
Un sfat sincer:
1.ca si crestina, nu cred ca divortul este solutia!
2. sa cheme politia!
3. sa plece din acel oras(am inteles ca el are amici, si ca anturajul il influenteaza!)
Cam atat!

Tabi(aceiasi cu Sara!)

maya spunea...

Buna seara d-na Abbu.Vad ca n-a spart inca nimeni gheata la acest subiect. Personal stau si ma intreb , daca e posibil , in secolul in care suntem , intr-o tara in care esti acasa pana la urma , pe terenul tau sa lasi sa se intample asa ceva.Dincolo de orice ,sunt impotriva divorturilor. Dar nici nu pot sa accept scotand di calcul orice religie ,ca a venit cineva ,cu tarista-n bat de niciunde , te casatoresti cu el "mare dragoste " , el isi ia viza si tu bataia. Si stai si faci nu stiu cati copii si-ti aduci aminte ca esti nefericita. Pai sa nu-i fie cu suparare ,dar daca dormi,isi merita soarta.Apoi,repet :mai traiesti in Romania.E politie, e asistenta sociala ,mai de criza , dar exista. Ce faci, stai cu mainile-n san si te plangi pe net?Sa fim seriosi.

viorica abbu spunea...

Alexia,ai in mare parte dreptate.Dupa parerea mea.
Se cuvine insa a aminti aici ceva.Am adus subiectul sub lupa nu pentru ca baiatul este arab.Si nu pentru fata este convertita.
Infinit mai multe casatorii crestine esueaza din cauza betiei,comportarii vulgare, agresive, neserioase a unuia din soti.
Am adus subiectul in discutie din doua motive:
-Sa stim cand sa ne oprim din a face compromisuri sotului ce se dovedeste incapabil de a fi pereche cu noi.
-sa fim atente si cu antenele intinse mai ales kla casatoii mixte unde capcanele sunt duble si interesele de multe ori ascunse.

Si ar mai fi si al trEilea.

FETELOR: FITI STAPANE PE VOI,PE VENITUL VOSTRU,PE MESERIA VOASTRA .
Cautati sa aveti independenta materiala.
Asa veti putea -cum spune d-na Maya - sa apelati la politie,asistenta sociala,fara frica ca va da pe usa afara.

viorica abbu spunea...

Tabi,
cateodata divortul este solutia pentru a reveni la statutul de om.Nici-un Dumnezeu,cum l-o chema nu te poate condamna sa fi subfiinta.
Cheama politia azi maine cheama familia Serviciul mortuar.
Un sut in partile moi si o usa trantita in nas este medicamentul miraculos.

alexandra spunea...

Cand am citit prima data postarea doamnei, fara detaliile ulterioare, n-am crezut-o. Nici nu se intelegea ca traieste in Romania, ci in alta tara. Am crezut ca e cineva care ingroasa randul "glumelor". Acuma,nu stiu ce sa spun. Oricine se casatoreste o face gandindu-se ca e pentru toata viata, isi doreste asta, insa in cazul in care sotul te abuzeaza psihic si fizic, in mod constant, cred ca trebuie pus punct relatiei, din respect pentru tine si copiii tai. Abuzul verbal este un semn de imaturitate emotionala, ascunde slabiciuni si lipsa de responsabilitate. Cele opt casatorii esuate ar trebui sa fie un semnal pentru doamna ca neintelegerea din cuplu i se datoreaza exclusiv lui. Din ce s-a scris cei doi par a trai in realitati diferite si-s oarecum incapabili sa recunoaca lumea celuilalt. Filtrele ocazionale ale lui vin probabil din nevoia de a se simti important, vrea sa iti dovedeasca ca este inca barbat, tinand cont ca partenera il intretine si are un statut socio-profesional mai inalt, in timp ce sotia nu stie cum sa se simta sustinuta si apreciata, simtind o lipsa de interes si neintelegere. Ca strain, nu ii este usor se integreze intr-un colectiv, iar posibilele esecuri initiale au dus la delasare si complacere. Se manifesta dominant, insa in sinea sa e neputincios. Cred ca domnului ii trebuie un "soc" puternic pentru a se trezi din realitatea in care s-a complacut. In sinea lui nu crede ca poate fi parasit. Cu siguranta gasirea unui loc de munca , a unei activitati care sa-i placa, schimbarea mediului, interactiunea cu oameni noi l-ar putea ajuta sa iasa din starea in care e. Dar in primul rand ii trebuie acel "soc" puternic. In fine, e usor sa comentam nefiind implicati direct, insa solutia eficienta doar ei pot sa o gaseasca.

viorica abbu spunea...

Alexandra,iti multumesc pentru comentariu.

Sigur,niciuna dintre noi nu poate fi in casa si nu poate sti adevarul adevarat.
De asemeni,asa cum se scrie si acolo pe site,stim o singura parte,dar morala care o vad eu este:
verifica de doua ori pana te hotarasti sa actionezi o data .Iar daca si verificarile au fost insuficiente,ai curajul,ridica-te si refati viata

karma police spunea...

incre dibil
si...umm....nu a divortat inca?

alexandra spunea...

Pe mine ma nedumereste casatoriile acelea orfi. Stiu ca in Egipt nu-s bine vazute relatiile localnicilor cu turistele, chiar sunt legitimati barbatii de politie, cand ii vad prea familiari cu strainele, ca nu cumva sa profite de ele. (material vorbind). Acuma, daca el a vrut o legatura discreta cu o straina, s-a insurat temporar la notar, pentru a nu avea probleme. Am senzatia ca a trait pana acum intretinut de partenere, e modul de viata pe care si l-a format. Cum ea il iubeste se gandeste: "daca-l las, el ce o sa se faca? e singur, fara familie,fara servici, fara casa (sigur e a ei) etc....", ii e mila, iar el profita de slabiciunea ei.

karma police spunea...

am bagat si eu un comentariu pe islamul azi la povestea respectiva viorica draga

in alta ordine de idei le-as sfatui sincer pe majoritatea femeilor care isi dau cu parerea pe aici sa taca. Numai cineva care a trecut prin situatia ei sau un psiholog, sau un om sfint sau cineva care este cu adevarat sincer in inima sa ar trebui sa vorbeasca in cazul asta.

O femeie maltratata NU GINDESTE NORMAL.Stiu ce vorbesc,cind traiesti in teroare creierul iti secreta anumite droguri care te fac sa percepi realitatea in mod diferit, distorsionat, ingrozitor.

Dobitocul ala pe care l-as rupe cu bataia si l-as da afara in suturi stie ce face si de ce o tine in teroare-pentru ca ea sa nu aiba timp sa gindeasca, sa reactioneze, plus ca un paduche ce e o santajeaza cu copiii.

Ea trebuie incurajata nu judecata (scirba imi e) si facuta sa inteleaga ca are forta sa divorteze de distrus(bine, repet eu l-as bate putin de control in plus).

Deci sa concluzionam_daca nu o puteti incuraja si nu intelegeti termenul compasiune abtineti-va.

viorica abbu spunea...

Cateva lucruri de luat aminte de catre fetele care se casatoresc cu egipteni.(alte situatii nu le cunosc bine)

In Egipt, drepturile depline pe care legea acestei tari le confera femeilor casatorite,mai ales straine si copiilor rezultati in urma casatoriei este la ministerul de justitie din lazoughly square din Cairo

Contract de casatorie Orfi - care se semneaza la un avocat, de cuplul implicat si 2 martori, document care nu este altceva decit un subtrefugiu de a nu cadea sub incidenta legii egiptene care nu permite relatii sexuale in afara casatoriei, pedeapsa fiind de 6 luni inchisoare (in cazul adulterului pedeapsa fiind de 3 ani inchisoare)...Contractuo Orfi da doar dreptul de a coabita cu sotul orfi in aceeasi casa si este un contract de casatorie neinregistrat guvernamental sau facut legal in conformitate cu legile civile referitoare la casatorie.
Sotia orfi nu se poate recasatori cu alt barbat pina nu divorteaza oficial de sotul orfi (i se permite sa divorteze cf legii 1/2000 dar procedura este foarte inceata in tribunal, poate dura ani de zile), ca sa nu mai pomenesc ca nu are dreptul de a cere cetatenia egipteana..
Sotul orfi nu are fata de sotie nici o obligatie financiara pe durata mariajului orfi, daca apar copii poate sa nu ii recunoasca si prin urmare sa nu fie obligat legal sa participe la intretinerea lor, in caz de divort nu are nici o obligatie financiara fata de fosta sotie orfi, iar in cazul decesului sotului orfi sotia nu beneficiaza de pensie de urmas sau partea ce i s-ar fi cuvenit legal din mostenirea lasata de el...

Am scris despre asta in complectarea articolului,caci nu prea am vrut sa dau tenta romanca-arab,dar pericolul e mare si este pacat sa nu fie mentionat.macar la comentarii.

Anonim spunea...

Eu nu inteleg o chestie. De cand poti sa te casatoresti la notar?
Pentru ca legea spune despre contractul de casatorie ca este socotit valid daca intruneste niste conditii de fond si de forma. Ori una din conditii este sa fie incheiat de un ofiter de stare civila. De cand este notarul, ofiter de stare civila?
Solstice

Anonim spunea...

karma police, nimeni n-a judecat-o pe sarmana femeie!

alexandra spunea...

Viorica, dar nu stii, un barbat poate incheia mai multe mariaje orfi concomitent? sau se aplica acea limita de 4? Ingeniosi egitenii astia, cum stiu fenta legea recunoscandu-si in mod onest aventura :)

alexandra spunea...

si inca ceva, Orfi se poate incheia pe perioada determinata? Sa zicem,semnezi o declaratie la notar spunand ca vrei sa te "casatoresti" pentru 3 luni.

Anonim spunea...

Doamna a intrebat pe cineva cand si-a adus iubitul arab in Romania ? Nu!
Atunci de ce se plange ? Se terminasera barbatii din Romania ?
A vrut sase dea benga cu morocanul ei ? Ei acum sa se dea. Asa le trebe.

Blandu

viorica abbu spunea...

Blandu:
Inca odata:
-Sa nu judecam un om care este in suferinta.Nu asta a fost intentioa mea ci semnalul de alarma.
Caci nu este prima situatie cand aparentele inseala asa ca tocmai de aceea antenele trebuie sa fie bine ciulite.

alexandra:
se pot face 20 de casatorii Orfi,Egiptul este campion.si asta pentru ca aveau acces la internet si agatau acolo romance sau alte nationalitati,le spuneau basme si traiau cu fiecare cateva luni.Casatoria nu are data determineta.

Solstice:
Era vorba de notar egiptean si nu roman.

Karma:
Daca mai scri pe Islamul azi,pentru ca pe mine nu m-au primit,transmite te rog empatia noastra a tuturor (sper ca asa este) si urari de bine si
succes.

Revin,povestea asta si felul in care este scrisa m-a intristat mult.Nu stiu de ce, dar mai mult decat altele.Fata asta si-a croit greu drum in viata pentru ea insasi si cand sa se bucure de putin a liniste a dat de necazuri.Si sa nu uitam copii....

Anonim spunea...

Am citit pe forum ca-s casatoriti de 4 ani, deci cam de cand a debutat criza la noi, iar locurile de munca s-au imputinat drastic. Daca sotia munceste si el momentan nu, atunci mi se pare o lipsa crasa de respect fata de ea sa nu-si asume responsabilitatea pentru intretinerea casei si ingrijirea copiilor, doar nu e nici o rusine sa fie barbatul casnic, rusine e sa fie barbatul un PARAZIT. Sotul si sotia trebuie sa se completeze reciproc. Profita de ea in ultimul hal.

viorica abbu spunea...

Da,fetelor,unul este betiv,altul violent,sau altul lenes,rau mirositor sau sub influenta familiei sau fara pic de mandrie.

Aste ne poate astepta daca nu cascam bine ochii,nu verificam familia,nu facem contract de casatorie care sa ne salveze daca am gresit.
Si nu ne luam soarta in maini pana a-l baga in zdup

karma police spunea...

oooooooooooooooo incredibil. cineva m-a banat dupa IP nu pot altfel sa imi explic de c eimi apare ca nu pot viziona forumul si nu pot sa ma loghez...wtf????? i-am zis aleia sa divorteze de cretin si i-am recomandat daca simte ca nu are putere sa faca Naad Ali...se pare ca nenii si tantile de pe islamul azi nu agreeaza rugaciunile sufite, aia sint wahabi viorico? si eu nu am stiut, ei nu-i nimic, si-au cistigat un binemeritat post pe karmapolice..din pacate fata aia e victima sigura in cazul asta din moment ce daca cineva chiar incearca sa o ajute este banat..inca sint in shock...

viorica abbu spunea...

Karma, am patit asta de nenumarate ori pe forumurile islamice.
Inainte de a posta ceva, eram acuzata ,inca de la inscriere ca am venit sa jignesc islamul si sa fac razmerita.
Apoi la prima critica eram banata.
IslamuAzi este insa de o factura deosebita.Conducerea fundatiei Taiba rasfirata in fel de fel de Asociatii culturale si fundatii,trebuie sa demonstreze ca merita banii investiti din Saudia,scolarizarea actorilor principali in Iordania si zelul celor din Yemen,trimisi special pentru a se substitui comunitatii musulmane romanesti,cu vechi state de colaborare cu populatia si cu statul roman.Telul lor era sa intre in parlament in locul celor 2 membrii musulmani romani si sa puna mana pe muftiat.
Banii sunt ochii deacului chiar si la musulmani.
Asa ca fodurile electorale, pentru TV-islamica au disparut in ceata,la fel cei dati de sauditi pentru pelerinajul la Meca,certurile pentru locurile in conducere sunt in plen,atmosfera acolo este foarte incinsa.
Normal,nu reusesc sa puna pe masa marfa asteptata de la ei.
Forumul a scazut drastic in calitate si membrii,convertirile au scazut de asemeni,casatoriile cu arabi taraganeaza,ba mai mult, apar intrebari incomode care pateaza imaginea idilica.
Cei cativa scribi de serviciu nu a mai reusesc de mult sa pacaleasca lumea cu lozinci goale si o suprematie ce nu numai ca se lasa asteptata,dar se vadesta goala de continut.Unii dintre membri au parasit epava,reusind sa se exprime in alt cadru si cu alt limbaj ,spre cinstea lor.
Spre bucuria mea,se poate si altfel.

karma police spunea...

da, deci este o banare inutila, bine ca ne-ai mai lamurit cum merg lucrurile, ce ciudat ca tocmai perla islamului, sufismul ce a dat cele mai frumoase poezii si rugaciuni este inlaturata pe acest forum suspect

Anonim spunea...

:(..."io" nu mai zic nimic!Un lucru totusi daca era invers, isi permiteau sa besteleasca in orice mod?Daca era vorba de un roman sau romanca, ma refer!


Tabi (aceasi cu Sara!)

viorica abbu spunea...

Tabi,nu te-am inteles.Cine pe cine a bestelit?
O fata si-a spus povestea,fi sigura ca pe un forum crestin o fata cu un barbat betiv si lenes isi spune povestea ei.
Ideea este ce sfaturi se pot da si cum sa fie prevenite fetele prea credule.

Anonim spunea...

Daca ar fi fost vorba de o tanara crestina ce avea probleme in relatia ei ar fi bestelit....asta vroiam sa spun, si uitasem sa spun ca mesajul era o completare la mesajul lui "karma police", legat de banare, ca aruncand un ochi pe forumul islam, am vazut ca nu (prea) ai acces decat daca joci ca ei!(am gasit si unii dintre ei care vorbesc frumos, jos palaria!)



Cam asta vroiam sa spun!

Tabi!

Anonim spunea...

Karma Police, v-au banat pt ca ati postat rugaciunea respectiva? :)

Din cate stiu, musulmanii pot face referiri la profeti sau alti oameni in rugaciunile lor, insa se adreseaza divinitatii. Nu Ali e capabil sa manifeste miracole, ci Dumnezeu face miracolul. Sincer, mie textul rugaciunii Naad e Ali mi se pare dubios formulat, cade in idolatrie.

Crestinii ortodocsi se roaga deasemenea Sfintilor, dar niciodata nu cer ca acestia sa faca un miracol, cum spune textul rugaciunii Naad e Ali despre imamul Ali, ci ii roaga sa ii ajute prin rugaciunile lor catre Dumnezeu, stiind ca Acesta intotdeauna le-a raspuns,deci sa li se alature in rugaciune.

Alexandra

viorica abbu spunea...

Alexandra ce faci ? pierzi timpul pe aici? Cand e o asa razmerita pe Islamul host ?
unul dupa altul vor sa-si ia jucariile si sa plece....
hai acolo ca raman singura cu Ascary si ....doamne fereste....!!!!

Anonim spunea...

Mi-e lene sa intru pe Islamic Host de cand au pus restrictia, mi-e lene sa-mi tastez de fiecare data id-ul si parola kilometrica pe care mi-am pus-o :) E chiar enervanta si inutila cenzura asta vizuala, doar cine vrea sa atace informatic site-ul, oricum o poate face. N-am sesizat nicio razmerita pe acolo, o sa trag cu ochiul mai incolo. S-a politizat prea mult forumul, discutiile politice imi dau migrene, de aceea-s mai mult spectator :)

Alexandra

Anonim spunea...

arab ai cautat arab ai gasi romanii nu sant buni

Anonim spunea...

PACAT MARE FACE O PERSOANA CARE SCHIMBA RELIGIA IN CARE SA NASCUT CE CAUTATI DELA ARABI ROMANII NU VA AJUNG

Anonim spunea...

SILVIA IONESCU DECE SE CASATORESC ROMANCELE CU ARABI SI IN MOD SPECIALI CU MUSULMANI???????????

viorica abbu spunea...

N-am cautat arab,am cautat un baiat bun si am gasit.Putea sa fie chinez,indian sau rus.
Doamna Silvia Ionescu...pacat - este stiti dv ce....sa judeci pe altul.
Poate nu credeti in Dumnezeu ca mine si atunci e scuzabil.

Ideea articolului nu era DE CE !!Si CU CINE
Ideea era CUM sa fie atenta fata ca sa nu aiba surprize.

Anonim spunea...

Doamna Silvia si eu consider un mare pacat.Daca planul lui Dumnezeu a fost sa te nasti intr-o familie crestina, inseamna ca a dorit sa-l cauti si sa te apropii de el prin intermediul spiritualitatii crestine. Unii reusesc, altii nu, devin neinteresati sau atei, insa nu-si schimba religia, caci asta inseamna sa-l tradezi pe Dumnezeu. Ateul nu se face vinovat de tradare, el nu simte prezenta lui Dumnezeu in viata lui, de aceea pentru el, acesta nu exista, insa apostazia e o crima a constiintei impardonabila.

Imi pare rau de femeia asta, care a nimerit peste un asemenea om ce nu o respecta ba chiar o umileste si mai rau imi pare ca si-a schimbat religia, doar ca sa-i faca pe plac. Asa ceva nu se face.

viorica abbu spunea...

Draga mea anonima.Cum sa-l tradezi pe dumnezeu?
Sus in cer sunt cartiere cu Dumnezi ?
Unii la rezidential? altii la periferie?
toti ne batem cu pumnii in piept ca avem un singur Dumnezeu,toti oamenii.Ca dupa numai o secunda sa zicem: Dumnezeul meu e mai adevarat ca al tau,mai puternic...

Oamenii fara nicio-o calitate de o face, clasifica si impart pacate de parca ei ar fi Dumnezei.

Nu nu este nici-o crima sa ai ce credinta vrei si ti se potriveste.Important este obiectivul care l-ai ales.Daca e pasnic,daca este colaborarea si dragoste,atunci nu conteaza denumirea religiei si felul in care te rogi.

Anonim spunea...

Fiecare cu parerea lui, eu consider o tradare daca te abati de la planul sau, daca schimbi ceea ce el ti-a harazit din nastere. Daca ar fi vrut sa fim cu totii musulmani, am fi fost sau daca ar fi vrut sa fim cu totii arabi, am fi fost o singura natie, insa nu suntem. Majoritatea romancelor cum dau de un arab, cum isi pun valul pe cap, uita de credinta si o imbratiseaza pe a lui, isi uita natia, cultura si o "divinizeaza" pe a lui, de parca Dumnezeu i-ar fi dorit raul, prin faptul ca i-a destinat sa se nasca intr-o familie si spatiu cultural crestin. Uniformizarea culturala si religioasa este daunatoare umanitatii, de aceea, nu sunt de acord cu schimbarea religiei. Bunul simt iti cere sa o cercetezi prima data pe a ta, sa incerci sa o intelegi, dar multi nu o fac, ba chiar afiseaza o superficialitate debordanta,lansandu-se in atacuri anti-crestine. Pentru mine acei oameni l-au tradat pe Dumnezeu.

Unknown spunea...

Buna ziua nu stiu cum sa incep eu sunt in Egypt de 10 ani am venit aci din cauza bolii am Sindrom Reynolds asa ca am fost nevoita sa imi iau copilul atunci de doar 5 ani sa renunt la tot si sa ma mut intr-o tara araba... am venit cu contract de munca un post f bun.. doar eu si fiul meu ... ce va pot spune dragele mele romance am vazut ataea fete , femei nu numai romance dar nici una fericita ... majoritatea sunt casatorite cu puturosi si ele muncesc...99% din egypteni care se casatoresc cu straine o fac ptr ca aici nu ii ia nimeni deoarece nu sunt buni de nimic niste calici ... vo spun eu .. inca nu va imbatati cu cei catva dolari din buzunarele lor ... ca isi isi manaca de sub fund .... sunt straine vai de capul lor le plangi de mila ..... NU E NEVOIE SA PUNEM RELIGIA LA MIJLOC E UN SINGUR D-ZEU ALLAD GOD SAU MAI STIU EU CE NUME CA NU II INVATA IN QURRAN SA FACA CE FAC ... sunt oameni buni si rai .... peste tot in toate religiile nu cred ca e cazul sa includem religia fiecare tara isi are traditile ei si cultura care si-o respecta mai mult sau mai putin... Doar ca arabii isi respecta familia si religia mama ptr ei e sfanta si cred ca e normal ca fiacare copil sa isi considere mama ca o sfanta caci numai mama stie cata suferinta si durere are pana moare ptr copii ei ... dar sa revin la subiect ROMANCELOR NU FITI PROASTE SA VA BALACARITI CU ARABI CA AICI CAND VENITI O SA VA PLANGETI IN PUMNI SI NU VA AJUTA AMBASADA SAU MAI STIU EU CINE AICI SUNTE-TI SINGURE CUC.... DESCHIDE-TI OCHII ...

karma police spunea...

@#Alexandra-puisorule dont even start with me and Naad Ali..adica profetul Muhammad dupa tine a prost, nu?
mama ce ma irita incultura si dorinta de a te baga in seama doar ca sa te dai mare...

In the battle of Khyber muslims were unable to defeat jews and were in great trouble. There was no one who was able to conquer them.Hazrat Ali was not feeling well thats why He was not in battlefield. Kafirs were making celebrations that they are winning and many people among muslims were hypocrites. At that time Jibrail came and said Hazrat Muhammad [PBUH] Naad-e-Ali and Prophet Muhammad [PBUH] said and Hazrat Ali came immediately and the door of fort, which even 60 men were unable turn it, was broken by Hazrat Ali and He killed thousands of enemies with Zulfiqar.



Naadey Ali! Nade Ali!
Naadey Aliyyan
Mazharal Ajayeb
Tajidahu Aunun Laka Finnwaeb
Kullu Hamin wa Gamin Sayanjali
Bi Wilayatika


Ya Ali! Ya Ali! Ya Ali!
Call Ali! Call Ali!
Call aloud to Ali
Who is the epiphanic source of wonders
You shall surely find him helping in your troubles
All grief and anxiety will disappear
By Your power and Authority!
O Ali! O Ali! O Ali!

"Hazrat Ali was never defeated in a war or a combat throughout his life. His physical strength was beyond human comprehension. He removed from the hinges the strong doors of the Khyber fort with a single jolt of his hand. Later, seven strong men with Abu Ra'fe', the famous strongman, could not lift even an inch from the ground one of the corners of the door. When asked about his wonderful display of strength, in removing the doors, Hazrat Ali replied that it was his divine power." (Sayyidul Ausiya, p. 65)



eu nu as vorbi despre crestinism in locul tau si DA ESTE ACELASI LUCRU..cind te simti slabit, in durere, fara prieteni, fara ajutor, deprimat, singur, lovit din toate partile atunci il chelmi pe Hazrat Ali..este exact ca si chemarea unui sfint in crestinism pentru ca tu te simti slabit si ai nevoie de an intercession..

viorica abbu spunea...

Karma,calm.Eu trec de asemeni prin cateva faze care arata si alte unghiuri ale acelesi probleme.
Si inteleg ca "viata bate filmul" cum se spune....

Crestinii,sunt maleabili,probleme reale sunt cu sectele.Dar nu cred ca este cazul Alexandrei.

karma police spunea...

wanna share? daca vrei scrie-mi pe email

Anonim spunea...

buna irina
ai foarte mare dreptate in ceea ce spui.
eu am cunoscut un arab,pentru el am divortat de sotul meu,imi spunea lucruri frumoase,ma iubea enorm de mult,iar cand am hotarat sa ramen impreuna ,am plecat in egipt,in tara lui....acolo totul sa schimbat,am fost obligata sa ma imbrac ca femeile lor,dar asta nu era o problema...problema cea grava era ca el mai avea o sotie si 2 copii...am simtit ca inebunesc...plangeam non-stop...datorita unei cunostinte care locuia in egipt ,am reusit sa plec si sa ma intorc in romania..

FETELOR VA ROG NUMAI AVETI INCREDERE IN ARABI.
mai bine casatoritiva cu un roman,ca poti sa faci ce vrei din el,dar un arab face ce vrea el cu tine...
GANDITI FOARTE MULT INAINTE SA LUATI O DECIZIE...
MULTUMESC

viorica abbu spunea...

Raspuns pentru ultimul comentariu.

Draga anonima.
tu vrei sa te casatoresti sau sa faci razboi?
Adica ce inseamna "poti sa faci ce vrei din el ??"
inseamna oare ca tu faci shoping si el sa munceasca pentru toti ??
Intai si intai inainte de a incrimina romanii ca sunt curvari si betivi,rusii ca sunt violenti,arabii ca sunt puturosi,nu ar fi bine sa ne uitam putin in oglinda si sa vedem cum criteriile noastre,cerintele de la viata sunt nu pentru parteneriat ci pentru a o duce mai usor si mai comod ??FAR A RETURNA IN FAMILIE PARTEA NOASTRA DE CONTRIBUTIE ??

Anonim spunea...

ai inteles gresit comentariul meu, eu nu critic pe nimeni,m-am referit la faptul ca daca te casatoresti cu un roman poti sa faci ce vrei tu,dar cu un musulman nici gand.eu nu critic niciun barbat.

Anonim spunea...

am cunoscut un barbat deosebit dar care deja este casatorit cu o femeie din respect pt traditia si dorinta parintilor....mi-a propus o casatorie secreta de tip orfi.nu vrea ca parintii si sotia lui sa afle acest lucru.considerati ca din punct de vedere legal sunt la adapost?adica nu vreau sa ii conturb viata de familie dar nici sa ma trezesc in inchisoare nevinovata.sunt anumite riscuri.?daca cineva stie as ruga sa mi se raspunda.va multumesc anticipat.dodo.

viorica abbu spunea...

Dodo, ma bucur ca ai citit blogul.din pacate nu sunt destule persoane active care sa iti raspunda.
Ca atare iti recomand foarte serios Romaniinegipt -forum foarte bun, foarte obiectiv si corect.
chiar daca prietenul tau nu este Egiptean
Succes si discerne cu atentie ce ti se povesteste.Oamenii exagereaza si spre bine si spre rau...!

Parerea mea ?
Te vrea de amanta si aceasta casatorie "secreta " nu are valoare legala, nu in fata familiei, nu in fata legii.
Intri curata dar nu mai iesi la fel.

Anonim spunea...

buna ziua! Si eu am cunoscut un egiptean acum 3 ani.Ne-am intalnit de doua ori in bucuresti, el a calatorit spre Romania eu nu am avut curaj sa calatoresc intr-o tara straina la un necunoscut.Acum el insista sa vina in Romania sa ne casatorim civil aici, sa-mi cunoasca familia si sa merg pentru un an in Egipt.Eu am serviciu aici si nu pot sa imi iau decat un an concediu fara plata apoi sa revin.Am sentimente pt el...dar ratiunea nu ma lasa sa traiesc intr-o tara islamica...plus ca am avut destule disctii legate de haine..sa port totul peste genunchi ..sa nu-mi imbratisez verisorii sa nu pup pe nimeni e parte barbateasca...eu nu prea agreez lucrurile astea..stiu ca si el tine la mine ..dar am impresia ca vre sa ma schimbe...

Anonim spunea...

Ce sa fac????Familia mea nu accepta asa ceva..Eu m am ascus acesti 3 ani sa vb la telefon si pe messenger..dar el insista ca vrea sa ne casatorim ca sa putem locui impreuna in tara lui...Doreste foarte mult sa-i cunosc familisa..parintii lui stiu despre mine ...Are o casa in constructie si are serviciu...Dar tot imi este fica..Am impresia ca ma ingradeste
cu gandirea lui..ma preseaza sa vad ca el...As dori un sfat daca se poate..Multumesc mult!

viorica abbu spunea...

Nimic mai nedorit decat lupta dintre ratiune si sentimente.
Sentimentele insa daca inving pot duce la greseli.
Ceea ce imi spuneti,imi arata un om credincios dintr-o familie credincioasa.Deci vi se va cere supunere totala pe teritoiul egiptean.
Poate merge pana la a va interzice iesirea in oras neinsotita.
Mirajul europei si posibilitatii de a te pliba apoi in europa ca cetatean roman e mare.
Multi arabi, o exploateaza si mai tarziu isi arata fata.
Dar desigur inima.........inima.....cum sa-i poruncesti sa nu mai bata. ?
Poate daca ii cereti o dovada ca nu mai este insurat in Egipt.
este si un examen de corectitudine.
A doua- sa ramaneti -daca va hotarati- numai la casatoria civila.Nu la biserica dar nici la moschee.
Daca e un religios profund, nu va accepta.Dar de un religios profund, practicant e bine sa va feriti....
Atentie la copii....Mai ales daca va fi baiat.Ii apartine.etc...etc....
incercati si pe forumul http://romaniinegipt.forumgratuit.ro/

reveniti daca credeti ca pot sa ajut cu un sfat corect

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...