Pagini

10 ian. 2013

Alegeri si in Israel


O sa spuneti ca tara arde si baba se piaptana.
Baba fiind eu.
Romanii se ocupa cu "sus Basescu -jos Basescu", "sus Ponta...jos Ponta..." ,cui ii arde de Israel ?
Va amintesc insa ca in anul 2013,cineva din acea zona poate apasa un buton rosu,care va aduce atat praf in aer incat se va putea simti si in Bucuresti.
Ca un tsunami....
Si nu un praf oarecare,unul radioactiv.
Asadar 22 ianuarie 2013 -alegeri parlamentare in Israel pentru ocuparea celor 120 de locuri in parlamentul tarii.
Ei vor stabili politica internationala in functie de influenta politica determinanta.
Cateva partide isi disputa locurile,unele mai vechi,altele noi.
Cativa actori noi si senatori mai vechi,unii iesiti din puscarie,altii doar acuzati.Cativa generali vor lasa tresele si vor debarca pe scena politica, la partidele care le ofera locuri in loja centrala.
Partidele religioase in crestere,la fel dreapta extremista,partidele de stanga se dau a fi de centru, ca sa nu piarda si ultimul electorat,doar partidul Comunist Israelian este neperturbat...
Jumatate arabi, jumatate palestinieni si aceeasi agenda. Jos Sionismul...!


Asadar,nu de mult au fost alegeri in Rusia,mai zilele trecute in America,urmeaza si in Israel.

Actualul prim ministru,speriat ca toate partidele au fostii lor detinuti si cercetati penal,numai al lui nu are, s-a aliat cu Mafia ruseasca.Adica cu Mr Liberman cercetat de cativa ani buni pentru fel de fel de necuratenii.
Dar ca un bun urs siberian,acesta nu se lasa ingenunchiat cu una cu doua.

Deci Benjamin Nethaniahu,pe numele de piata Bibi, a lasat idealurile lui Jabotinsky,a lasat imnul Beitar si si-a asigurat mai bine scaunul....
Doar ca ...miscarea a facut-o mizand pe Romney presedinte, pe care l-a sprijinit fatis inaintea alegerilor spre iritarea lui Obama,care a luat asta drept obraznicie. (nu spun evreiasca,caci ma acuzati  de  antisemitism)

Deci ce-i ramane acum de facut primului ministru viitor, caci sigur va fi reales,restul partidelor fiind foloshtine de categoria 2-a, domnului - pe nume de piata - Bibi ??

Doar sa incalzeasca motoarele F16 in directia Iran.
Si sa tarasca o populatie dusa cu presul despre marele pericol Iranian spre razboi.

In rest?
oportunisti-ca peste tot, agramati - ca peste tot ...fosti puscariasi penal acum in cursa de alegeri...cam mai mult decat peste tot, o populatie obosita de amenintari cu exterminarea ba din nord,ba din sud ,ba din Iran, cresteri de preturi, si monopolizarea averilor in mana catorva familii,populatie speriata ca fondul de pensii se joaca la bursa,dar care inca nu e coapta sa iasa in strada sa demonstreze.Inca mai are ceva osanza.

Stanga politica e nesimnificativa,centrul hartii politice nu are nici-o idee ce program are,
dar deja sunt trei partide rivale,religiosii au crezut ca dau lovitura readucandu-l in prim plan pe fostul puscarias de drept comun Arie Dreri,care o tine una si buna cu ce marginalizare patesc sefaradimi de la ashkenazimii aroganti...si absolventi de universitati...
Nimic nou sub soare,inca ceteva miliarde aruncate pe apa Iordanului..care apoi sunt pescuite dupa varsarea sa in Marea Moarta de prietenul lui Bibi domnul Ofer care da cu tifla bancilor la care este dator...




8 ian. 2013

Anunt mititel si nerusinat

Dragii mei va invit sa revitalizam si forumul....
cu de toate pentru toti, cu totii impreuna.

http://islamul-azi-abbu.blogspot.ro/

atat.
......................................................

6 ian. 2013

Problema Etiopienilor in Israel

5000.Ethiopieni marsaluiesc astazi 6 .01.2013 spre Ierusalim unde se afla guvernul.
dupa promisiuni repetate de a fi ajutati in integrarea societatii israelienii,evreii din Ethipia nu mai au rabdare.Ba,stirea ca se va anula subsidia pentru cumpararea unei case ,subsidie care se ridica la 95% din pretul casei,ii dispera pe multi

Putina retrospectiva.

130.000 Etiopieni traiesc in Israel 1.75 % din populatie.
Este mult ? este putin ?
Depinde cum privim lucrurile.
Depinde daca aportul lor pentru stat este macar egal cu eforturile imense pe care statul le face pentru integrarea lor.
Lipsiti aproape total de meserii,proveniti dintr-o societate inapoiata,tribala, lipsita de multe din cuceririle civilizatiei,noii veniti nu au avut parte de o primirea prea calduroasa din partea populatiei autohtone mai vechi.

Ca si evreii Marocani sau Yemeniti.
Unii dau vina pe frica de boli, altii pe culoarea pielii, altii pe lipsa totala a calificarii care sa le permita castigarea necesarului pentru trai.
Cu toate astea s-au facut si se fac eforturi financiare imense.
Scoli pentru invatarea limbii ebraice,subsidii la cumpararea caselor de 85-90% din valoarea ei,
ceea ce o familie tanara israeliana nici nu viseaza, subventii diverse de boala, de somaj, de asigurarea unui minim de trai.
Nu, nu este usor, mai ales pentru tineretul care se ridica din aceasta minoritate, tineret neobisnuit cu educatia occidentala, cu democratia si care aluneca repede spre lucruri neplacute.
Parte desigur - parte - reusesc sa invete meserii,sa se angajeze.
Deocamdata,spiritul de trib predomina.
Spun povestile ca Falash Mura,sositi in trei mari actiuni ale statului Israel, in care s-au adus in fiecare faza sute de familii,- deci spun povestile, ca s-au speriat de moarte cand au deschis robinetul la bucatarie si apa a tasnit "din perete". Au fost invatati sa urce si sa coboare scarile si sa nu mai puna muraturile in WC,au fost invatati sa nu faca focul in mijlocul sufrageriei,iar barbatii convinsi ca nu este deloc sub demnitatea lor sa aduca si femeile salariu acasa. Destul sa vezi un film documentar despre Etiopia sa te lamuresti.Eu am vazut.
Tinerii,mai ales dupa armata s-au ridicat,unii soferi pe autobuze,altii la paza,muncitori la curatenie,si chiar mai sus.
Se spune ca femeile s-au adaptat mai repede si servici au gasit mai usor. Pentru cine traieste in norii literaturii:



Pentru cine vinde doar jumatate plina a paharului recomandabil sa vada si sa stie despre scolile care nu primesc elevi etiopieni, piscinele care ii refuza in incinta lor, donatiile lor de sange aruncate la gunoi de frica SIDA. Din pacate majoritatea sunt gunoieri, paznici la malluri,muncitori necalificati in parcuri.Sanselel lor de a mai invata si a peromova sunt nule.

Afara de cazurile din comunitatea araba, crimele de onoare se fac in randul lor. Dar nici macar asta nu e important.

Mulet Araro, a pornit pe jos la Ierusalim de la casa sa din Kiryat Maleahi, si va ajunge la timp pana miercuri, in a participa la demonstratia anti-rasim din capitala.








Concluzionam:

-Etiopienii care demonstreaza inpotriva rasismului pe care il simt pe pielea lor in societatea israeliana-sunt antisemiti ???
Asa se pare dupa teoria unora,cum ca oricine critica Israelul, sau arata si lucruri negative, este antisemit.

Si yemenitii din anul 1950 tot antisemiti sunt? Pentru ca cer si azi sa afle unde le-au disparut circa 1000 copii,unii gasiti in gropi comune ? Antisemiti sunt si cei ce critica ca vor sa vina in Israel sa se stabileasca si nu pot, in aceeas masura in care un israelian se poate stabili in orce tara ???
Sau cei carora li se profaneaza mormintele de catre "Tag Mehir"?
Daca reclama acesta actiune sunt antisemiti ??
"Israel este un stat al evreilor creat de evrei pentru evrei"
Aceasta fraza este piedica principala in adoptarea constitutiei.
Deocamdata Israelul este printre extrem de putinele state care nu au granite stabile si constitutie.
Un articol ce apare in constitutia altor state este -exemplu Romania - România este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.

Eu inteleg perfect circumstantele,inteleg pericolele si necesitatea de autoaparare.
Ce nu inteleg este de ce mi se indeasa cu forta in ochi o situatie speciala fortand-ma sa o vad normala.
Normala si fara pata

Ce nu inteleg este de ce se face rabat partidelor religioase care nu doresc casatorii civile intr-un stat al secolului 21- "centru de dezvoltarea lumii " cum il numesc israelienii.
Asta cu atat mai mult cu cat in declaratia de independenta se mentioneaza atat de clar si frumos: "STATUL ISRAEL
va fi deschis pentru venirea acasa a evreilor din toate ţările unde se afla dispersati;
va promova dezvoltarea ţării spre beneficiul tuturor locuitorilor săi,
va fi bazat pe preceptele de libertate, dreptate şi pace predate de către profeţi ebraice,
va susţine pe deplin egalitatea socială şi politică a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, credinţă sau sex;
va garanta deplina libertate de conştiinţă, cult, educaţie şi cultură, va proteja sfinţenia şi inviolabilitatea locurile sfinte ale tuturor religiilor,
şi se va alinia principiilor Cartei Naţiunilor Unite.

Da,La Kiryat Malahi,etiopienii s-au ridicat impotriva rasismului,discriminarii.
Impotriva rasismului israelian,care nu poate fi ascuns dupa premiile Nobel.

“This is a battle against social injustice and it is not just for the Ethiopian community, it is for everyone in Israel,” commented an organizer, Kiryat Malachi resident Avi Yalou.
“There is institutionalized racism everywhere against the Ethiopians, we see it on every level and in all areas of society. Sadly, it is nothing new and today we are hoping that the rest of Israeli society will take up this battle too.”Yaakov Tala, who has lived in Kiryat Malachi four years, said that such discrimination against Ethiopians has existed locally for a while, but most members of the community refuse to talk or complain about it.“Ethiopians are very quiet people,” Tala explained. Despite that, the protest included a vocal march through the streets of Kiryat Malachi from a community center for Ethiopian immigrants to the residential blocks that are accused of signing the discriminatory document. The demonstration ended in a rally in front of the local municipality. In light of the protest, Immigrant Absorption Minister Sofa Landver said that her office was shocked and deeply saddened by events in Kiryat Malachi.“It is very sad to hear that in 2012 there is still this kind of racism in Israeli society against new immigrants,” she said. “It is important to note that not so long ago all of us were new immigrants to Israel and I am ashamed to discover that this kind of intolerance exists among Israel’s population.”Hundreds of demonstrators hit the streets of Kiryat Malachi on Tuesday afternoon, protesting what they call the discrimination of Ethiopian immigrants. According to Ethiopian residents of Kiryat Malachi, housing committees in the city have been refusing to sell them apartments. Stii ce s-a strigat acolo ??? "

- Sangele nostru e bun doar la razboaie ?

1 ian. 2013

Bunicul Vasile

BUNICUL VASILE

Pe bunicu meu il chema Vasile.
Ca si pe strabunicul meu.
Asta pentru ca prin partile alea ale Moldovei, ziua incepea cu o stacana de vin, apoi catre seara se ajungea la 3-4.
Strabunicul a avut 12 copii.Pe doi din ei i-a numit Ion din aceleasi motive.
Nu au trait toti copii.Dar dintre ei,bunicu meu era cel mai istet.
La vorba si la socoteli.
A vrut sa mearga la liceu, dar nu l-au lasat.
Gradina de zarzavaturi trebuia udata,via pazita din pandar,bostanaria la fel,iar caprele duse pe coclauri.
Preotul satului a fost cel ce l-a convins pe strabunicu.
Si asa bunicu Vasile,pleaca in gazda la Iasi sa faca liceul.Isi vede de treaba si termina printre primii.
Familia il asteapta acasa,dar el a prins gustul.Vrea sa fie primul in sat cu facultate.
Alege Academia Comerciala,dar mai intai vizita de imbunare a inimilor si descatusarea taxei de studii.
Reuseste bursa,ceea ce nu e de loc putin,dar primul an este intrerupt de razboi.
Ajunge la Cotul Donului si sa nu ma intrebati ce regiment si ce baterie si cu cine s-a batut.
Mult mai tarziu,am gasit in biroul din biblioteca niste decoratii si o colectie de pipe.
La intoarcere bucluc ! Reluand facultatea asista la rebeliunea legionara.
Erau 4 modoveni in camera.El de la Husi,doi de la Pascani si unu de la Cozmesti.
I-au chemat camarazii sa iasa pe strada ,nu au vrut,sa le darame usa nu alta."Noi am venit sa invatam si altceva nu ne pasa".

Au trecut anii.
Cand sa se angajeze la Ministerul de finante,incep intrebarile:
-Unde ai fost mataluta in timpul rebeliunii legionare ? Il intreaba Tovarasul,asistat de consilierul sovietic.
-In camin !
-Martori ai ?
-Am,am doi chiar.
-Bravo tovarase,trebuie sa intri in partid.
Si asa primul cetatean al urbei Husilor intra la un minister si in PMR.
Dar,vine sciziunea din 1950 parca si epurarea cadrelor.
Este dat afara din partid.Dar nu din minister.
Sigur ca nici avansare nu a mai fost de atunci,toate posturile mai cheie erau numai pentru membrii de partid.

Bunicu Vasile a fost un om darz si tare.
I-a injurat pe toti, nu s-a lipit la niciunul .
I-a ajutat pe toti,nu s-a obligat la niciunul.
Am avut in familie comunisti,legionari,apolitici,atei, popi si chiaburi.
Popi si chiaburii scapatati si ramasi doar cu hainele de pe ei.
Deasupra tuturor insa a fost familia si nimic si niciodata nu creeat frictiuni intre ei.
Datorita si bunicului Vasile.Casa lui cu curte la margine de Bucuresti, a primit pe toata lumea.
Vinul de Husi si tuica de pe valea Buzaului de unde era bunica,nucile sau merele "pentru acasa" cu care erau
cadorisiti musafirii la plecare,mi-au ramas nesterse pana azi.
Ca si radioul lasat mai totdeauna pe posul cu meciurile de fotbal ce le nota constiincios intr-un caiet special.
I-am adunat memoria bucatica cu bucatica si o tin lipita de inima.
Dragul meu bunic.
Bunicul Vasile.
 
La multi ani bunicule drag..............azi este ziua ta.